Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, April 12, 2011

Menjawab Usaha Kickdefella Menyokong Video Blue Rahim Thamby Chik

Kickdefella menggunakan segala kepakaran beliau untuk menyokong video blue Rahim Thamby Chik. Di sini, izinkan Tulang Besi menjawab hujjah2 Kickdefella ini:

1.0 Kenapa Kick tak komen pasal isu janggut?

JAWAPAN: TUlang Besi hairan, di dalam banyak2 tulisan kick menyokong video blue Rahim Thamby Chik ni, sikit pun dia tak berani komen:

Mengapa wajah lelaki buncit dalam video blue Rahim itu tiada janggut, sedangkan gambar Anwar Ibrahim sehari selepas itu lebat dengan janggut?

2.0 Kick kata peut lelaki dalam video tu buncit kerana “aspect ratio”

JAWAPAN: Mengubah “Aspect Ratio” bukan sahaja mengubah gambar perut tapi mengubah juga gambar bahagian2 tubuh yang lain.

Merujuk kepada gambar yang Kick guna di bawah, kita lihat bukan sahaja perut Anwar dan TG Haji Hadi yang membesar, tetapi kepala, badan dan semua anggota membesar juga.
Di dalam video blue Rahim itu, sesiapa sahaja boleh member konfirmasi bahawa saiz orang di dalam video tersebut adalah “normal” yakni tidak kelihat mengelembung di sana sini. Maka, di sini Kickdefella terkantoi lagi.




Aspect Ratio TV 1.33:1 atau 4×3




3.0 Kickdefella mempersoalkan ALIBI Anwar dari segi “Twitter” dan “Facebook”.

JAWAPAN: Sikit pun Kick tak rujuk pada “Facebook” Anwar Ibrahim. DI bawah Tulang Besi lampirkan sekali lagi keratan yang diambil terus dari “FACEBOOK” Anwar. Ia bukti jelas bahawa di waktu video blue Rahim Thamby Chik dirakam, Anwar sedang “update” Facebook dan Twitter beliau.

Adapun perbezaan waktu antara “Twitter” dan “Facebook” Anwar, ia adalah disebabkan fenomena yang dikenali sebagai Daylight Saving yang saya yakin Kickdefella tidak mengerti konsep ini kerana dia tak pernah duduk di luar negara.




Untuk keterangan lanjut berkenaan konsep ini, sila rujuk kepada penerangan dari saudara Rafizi di sini.

4.0 Kick kata gambar video blue Rahim Thamby Chik tu dalam hitam putih kerana dia guna kamera yang ada “night vision”

JAWAPAN: Kita peduli apa kamera tu ada night vision ke tidak. Yang pentingnya adalah video blue Rahim Thamby Chik itu adalah kabur dan tidak jelas angkara gambar yang hitam putih. Tak payah nak pertahanla wahai kick woii. Kita tak peduli apa teknologi dia pakai atau sebab apa dia pakai.

Yang penting: gambar mesti terang dan muka si pelaku mesti jelas. Ada paham tak, Kick?

Sebagai penutup, kita dah tahu bagaimana Kickdefella memfitnah Tok Guru Nik Aziz. Saya yakin KICK digunakan untuk menyerang Tok Guru Nik Aziz bagi membantu usaha membawa PAS keluar dari Pakatan Rakyat. Saya tiada bukti, tapi saya yakin di masa hadapan bukti tersebut akan keluar.

Maka, saya nak bagitau Kickdefella saya dah berdoa depan Kaabah supaya Allah SWT turun bala pada blogger2 UMNO yang menyebarkan fitnah. Hari tu, Kick ada fitnah Poji kononnya Poji dapat Rm2 juta.

Sekrg ni Kick nak sokong pula fitnah terbaru kepada Anwar dengan menyokong Video Blue Rahim Thamby Chik. Bukan setakat itu, Kickdefella hendak menjadi penyokong kepada amalan QAZAF yang menjadi salah satu dosa besar dalam Islam sekaligus “menghalalkan”amalan tersebut.

Kalau betul nak salahkan Anwar, sila kemukan 4 orang saksi yang adil, wahai Kickdefella kalau kamu benar2 seorang Islam.

Inshaalah, sama-sama kita lihat kesudahannya nanti.

Wassalam

Tulang Besi

13 comments:

Anonymous said...

Pas dan pkr canang dlm ceramah menuduh PM terlibat kes antantuya...depa ada saksi ker?...main tabur jer....lagi mahu cari 4 saksi...apa crita ni beb?

Anonymous said...

ala budak syed ni kat usm mmg dia ni kaki video tu so x heran la...

Anonymous said...

Semua org PKR tahu Anwar dan Rafizi kantoi dalam isu Twitter - semua diarah jgn komen lagi isu Twitter.

Hanya org yg taksub dan bodoh sj percaya penipuan Twitter Anwar dan guna Twitter Anwar utk sabitkan kesalahan.

Tahap intelek TB makin mendukacitakan. Takkanlah Twitter/FB - syarikat gergasi tak tahu nak urus perkara sekecil daylight saving.

Walaupun silap guna Twitter, anwar masih innocent - tapi elok buang hujah twitter tu... semua org pro-PR diperbodohkan si Rafizi yg enggan ngaku dia silap.

Anonymous said...

Jika dilihat pada video berkenaan, night vision macam tak berlaku kerana terdapat bayang. Lagi pun, jika dilihat, manusia yang berada dalam video berkenaan boleh berjalan dengan elok seperti pergi ke bilik air. Apa yang pasti, mereka hanya menggunakan kamera yang memang telah disetkan kepada warna hitam putih atau kamera yang murah. Lagi pun mana ada orang yang sanggup rakam dia melakukan sesuatu yang buruk melainkan untuk mencari publisiti atau mendapat keuntungan seperti selebriti orang putih yang boleh membuat duit dengan video mereka.

Anonymous said...

berhujah dgn spisis bahlol dr puak umngok production hanya buang masa karan je.yg percaya anwar dlm video ni hanya org-org umnyok je!!.sb mereka ni spisis mkn taik,makan rasuah,kaki tonggang,kaki betina,kaki dangdut,kaki judi,pukida,perkosa dll.manusia yg ingat dosa.pembalasan tuhan terima lah nnt..

Anonymous said...

Night vision akan membias cahaya di mata, mata akan bersilau seperti mata kucing. Dalam Seekers ini banyak ditonjolkan.

Anonymous said...

Kenapa sume org try to justify tarikh facebook dan tarikh twitter anwar dibanding dgn tarikh pada video?

Bukan ke tarikh pada video sewaktu nak rakam boleh juga dibubuh atau disetkan sebarang tarikh yg kita suka? So, tarikh pada video tu pun tak smestinya tarikh sebeno! Idak gitu?

Anonymous said...

apa dah jadi -

si penulis sundal kockde fella telah jadi

penulis pelacur terakhir....


hidup pelacuran moolayu


umnonok untuk kawe kawe kock de felo


borua

otakbesi said...

kah kah kah!
kau pun satu Tulang Besi, adakah masuk akal kau layan tulisan kickdefella, sambil menulis dia pening, minum kencing syaitan cap harimau atau cap sauh.
bila pening yang dua dibaca tiga, isteri dikatakan orang gaji, anak ayam dikatakan anak serati.

Anonymous said...

Memang PBB si TB ni.

Soalan mudah pada TB, kenapa TB tak berani guna "Video Blue Eskay". Kenapa TB guna nama Rahim sedangkan yang dedah itu ialah Eskay? Part ni aje pun TB dah hipokrit.

Serious Shepherd said...

Ooops tukar topik sat.
Pilihanraya Umum Jun atau Julai?

http://www.sinchew.com.my/node/200151?tid=1

(sila guna Google untuk tarjim ilal injilizi kalau xleh baca Chinese, tapi berita yg sama kat The Malaysian Insider)

Basmi Kuman said...

Aiya. Jelas Kickdefella 'Geng Tahi' la.

Anonymous said...

FAHAM-FAHAM sahaja lah. NAK cari duit untuk:
1.Bagi anak makan
2.bayar bulanan kereta
3.Beli susu anak
4.Beli ikan untuk keluarga makan
5.Bayar duit beli rumah
6.Mau soruu untuk anak, bini, bagi mak dan lain-lain.

Cara jangan peduli....halal ke haram ke....fulusss. Jangan duit haram akibatkan kereta accident atau rumah terbakar atau kena kanser sudah....karang nyesal tak belagu...

utuh-kuliran

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.