Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, April 8, 2011

Patutnya Eskay yang Mesti Tunjuk Jam, Bukan Kak Wan

Sepanjang sidang akhbar Eskay bersama Rahim Thamby Chik dan Shuib PERKASA, tidak sekali pun ESKAY menunjukkan Jam OMEGA yang beliau dakwa kepunyaan Anwar.

Dan tuduhan tersebut dimulakan oleh ESKAY dan Rahim Thamby. Secara logiknya, tanggungjawab ESKAY dan RAHIM THAMBY CHIK untuk menunjukkan jam yang Eskay dakwa kepunyaan Anwar tapi dalam simpanan beliau itu.

Saya tak paham kenapa beriye-iye sangat UMNO minta Kak Wan tunjukkan jam tersebut. Saya sebagai orang Islam yang mempunyai nilai-nilai kemanusian MENDESAK Kak Wan supaya JANGAN tunjuk jam tersebut SEBELUM ESKAY yang tunjuk.

Bagi saya, Eskay tidak ada jam tersebut. Beliau hanya berbohong dan menyerahkan jam yang BUKAN KEPUNYAAN ANWAR. Kemungkinan besar jam tersebut adalah ciplak dari China ataupun jjam tersebut milik Dr Mahathir kerana Dr Mahathir pun ada satu jugak.

Mungkin juga jam yang Eskay dakwa itu rupanya begini:



18 comments:

Anonymous said...

Kini Datuk Eskay dah jadi popular. Rumahnya di Naka, Kedah sunyi sepi dengan seorang pengawal keselamatan berada di pintu pagar utama. Umum mungkin belum kenal siapa beliau

Anonymous said...

Dah, spin kot lain pulak. Dah tau tak boleh tunjuk, tiba-tiba nak suruh Eskay pulak yang tunjuk.

Kata Eskay, jam tu dah bagi kat polis. Guna akai sikit la Tulang ****. Kalau Eskay tak serius, tak de dia berani kata benda tu kat polis. Dengan polis benda bukan boleh main-main. Tak kan orang berani kata benda tu kat polis kalau dia tak serah kat mereka. Maknanya secara indirect, Eskay dah pun tunjuk jam tu. Yg jelas kantoi ialah Wan Azizah. Cakap ada, tapi tak berani tunjuk.

Abd Razak said...

jam tu limited edition hadiah dari kerabat arab saudi.biasanya ada no siri.jam tu pun dah dalam tangan polis sebab masa easkay disiasat video dan jam telah di rampas dari easkay.saya yakin masih banyak lagi video lain memandangkan dato easkay bukan sekali bawa anwar ke spa tu.malah di thailand pun ada.sebab tu anwar tak pernah menyerang dato easkay.anwar takkan saman dato easkay.kalau saman lagi banyak keburukan dia terkeluar

Anonymous said...

Kasihan orang-orang macam Rahman Celcom ni. Cuba sedaya upaya untuk spin bagi pihak Anwar. Sepatutnya kalau Rahman ni pejuang Islam, Rahman patut desak Anwar bersihkan nama dia, bukannya menjadi tukang spin bagi pihak Anwar. Bukannya si Rahman tu tau apa yang Anwar buat dalam gelap. Tapi dia pulak lebih-lebih.

Kesian. Satu jam omega aje, pening tak kesudah. Bayangkan kalau orang macam ni perintah Malaysia. Nanti Zionis ugut dengan jam omega aje, satu negara kena gadai.

Anonymous said...

TB.. jangn cita pasai jam OMEGA.. kak wan fobia denagr pasai jam OMEGA ni.. hehe.. cian kak wan.. hehe.. tak tidur mlm pasal jam OMEGA.. sbb yg dia simpan tu sbenarnya telur Omega..

Tulang Besi said...

Juak2 UMNO dlm blog ni kepanasan. Hakikatnya, tiada seekor juak2 UMNO ni yang telah melihat jam yang ESKAY kata dalam simpannannya itu.

Dah lah kena tipu pasal video tu, skrg ni jam pun diorang kena tipu.

Nak buat macamana, kalau dah nama UMNO memang sentiasa kena tipu

Tulang Besi said...

masa easkay disiasat video dan jam telah di rampas dari easkay..

Dah dirampas pulak. Eskay kata dia serah, puak2 UMNO nak spin kata dirampas pula.

Mana satu yang betul ni?

Anonymous said...

Kalau Eskay tak serius, tak de dia berani kata benda tu kat polis. Dengan polis benda bukan boleh main-main..

Serah jam pada polis yang mana polis pernah memukul anwar sampai patah tulang belakang.

Kalau puak2 UMNO ni pandai, diorang tak sokong UMNO.

Anonymous said...

eskay sekali pandang seiras DSAI, ah..... apa pandangan kalian?

Anonymous said...

eskay sekali pandang seiras DSAI. apa pendapat kalian?

Anonymous said...

kalau tanya polis, baik tanya anging gila tepi jalan, bodoh betul puak umno spin. dah tentu polis kata jam itu putih walaupun berwarna hitam. ini semua gang musa spin yang spinkan dna masa kes liwat 1.

Lady J said...

demam ke? datuk sk dah pun bagi jam tu kat polis. berbanding ds azizah yg asyik2 claim pegang jam, tapi melenting bila wartawan minta tunjukkan. bukan suruh bagi polis pun, just nak tunjuk kat wartawan yg akan tunjuk kat rakyat malaysia. pun salah?

Anonymous said...

KPN dh keluarkn sttmnt yg video seks tu adalah tulen...maknanya made in Thailand..takkan kot video yg bertulisan siam tu dirakamkn kat hotel di M'sia...kan bangang tu..KPN tu pn x berani nk confirm yg itu adalah DSAI..kau org ingat,polis nak tnggu ke klau itu memang Anwar..dah lama Anwar kantoi...KPN tu pn bwh Najib,pikir2la...dia ikut je apa Najib suruh..lagi satu,seorang blogger Umno pula membuat pengakuan – lelaki itu bukan Anwar.
Blogger berkenaan, Anuar Mohd Nor pada paparan blog Umno Reform mengakui lelaki yang melakukan hubungan seks dalam video yang didedahkan Datuk T, bukan DSAI.
“Mereka yang dipanggil pada petang/ malam 21 Mac 2011 – setakat ini membuat pengakuan bahawa orang dalam video itu bukan Anwar,” kata dalam blognya bertajuk ‘Pengakuan Anuar Mohd Nor’ bertarikh 25 Mac 2011.
Anuar mengakui blogger Umno yang disebut dalam kenyataan Badrul atau Chegubard sebelum ini dan menyertai Ketua Cabang KEADILAN Rembau itu untuk menonton video lucah di Hotel Carcosa, adalah beliau sendiri.
Paparan yang memuatkan kenyataan Anuar :
“Saya perlu menyatakan bahawa orang yang dikatakan bersama Badrul Hisham Shaharin, merujuk kepada kenyataan media beliau – yang beliau rujuk sebagai: Blogger Umno itu adalah saya sendiri!” katanya.
Namun, pada halaman komen di blog Anuar, beliau dikecam hebat penyokong Umno yang mengunjungi laman web pro- Umno itu.
Keadilan Daily juga mendapati ramai blogger pro-Pakatan Rakyat memetik dan memaparkan entri berkenaan di blog masing-masing...wlpn beliau ni seorng ahli UMno,tp x sanggup bersekongkol dgn fitnah ini...

Anonymous said...

polis kata dah siap siasatan dan dah serah laporan kat peguam negara,kenapa masih belum dakwa anwar kat mahkamah.nak dakwa tajuk apa ya?melanggan pelacor cina atau bersekedudukan dgn bkn mahram atau berzina atau apa ya????

budakboy said...

Salam. Hang pa dok gaduh sesama sendiri buat apa..?? Kalau betul DS Anwar pelakon video seks tu, SURE beliau dah kene TAHAN. La ni beliau kat Sarawak. Nak belajar jadi penipu..?? Mai sini, aku ajar hang pa semua.. Menipu bior smart yop. Jangan 110 peratus orang tak caya pulak..

Anonymous said...

kejadian tu kata sk kat kl, nak rakam aje tentu malaung tu ambil masa, clip video berlaku lebih 20 minit, belum kira masa check in, salin baju, pakai baju, sk boleh call jawi, polis, orang kuat pkr dua tiga orang, call zullkulim, brahimbatangkali, kalo cikgu bard kata dia diescort masa nak pegi tonton video, takkan payah sangat nak bawa malaung2 tu ke hotel, tunggu aje kat lobby hotel, boleh snap foto waktu dsai naik dan turun hotel, satu malaya kena kelentong

Anonymous said...

kalau dalam pemahaman saya yang langgan china doll itu adalah antara 3 boroi itu...dan jam omega itu mereka yang punya.

Anonymous said...

Heran.. takkanla jam omega tu xde DNA si pemakainya.. Polis Malaysia ni kan ke pakar pencari DNA... ape daa.. x payah nak tunjuk2 jam.. xkanla polis malaysia dah jadi bodoh kot?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.