Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, April 1, 2011

Video Blue Rahim T: Eskay Bakal Dapat RM20juta?

Datuk Eskay telah menyaman syarikat Merong Mahawangsa Sdn Bhd dengan tuntutan sebanyak RM20juta. Jumlah tersebut menurut beliau adalah janji Merong Mahanwangsa kepada beliau dalam bentuk saham. Pihak Merong berhujjah projek jambatan bengkok tidak jadi, maka mereka tidak perlu memberi saham kepada Eskay. Natijahnya, Eskay sedang menyaman Merong Mahawangsa Sdn Bhd dengan jumlah RM20juta.

Diberitakan juga, Eskay berang dengan Anwar Ibrahim kerana tidak mahu menjadi saksi kepada beliau di dalam kes saman beliau terhadap Merong Mahawangsa.

Secara mudahnya, kita semua telah tahu rekod Najib:

1.0 Najib terlibat dalam projek pembelian wakil-wakil rakyat PKR.

2.0 Gobala sendiri boleh bayar jumlah wang sebanyak RM1.4juta

3.0 ada pimpinan PAS yang menjadi geng perpaduang hidup kaya raya sekarang ini

Maka, tidak mustahil jumlah wang RM20juta itu bakal diberikan kepada Eskay sebagai balasan kepada beliau bagi memfitnah dan menista Anwar Ibrahim serta menyokong pembikinan filem blue Rahim Thamby Chik

Tulang Besi

Share on whatsapp

8 comments:

 1. Mana satu yang betul nih

  "CV Prabhakaran, yang merupakan peguam utama Eskay dalam saman pada tahun 2002 di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur terhadap Merong Mahawangsa Sdn Bhd dan pengarah eksekutifnya, Datuk Yahya A Jalil, berkata ketua pembangkang itu sebaliknya bersedia memberi keterangan.

  “Saya boleh mengesahkan bahawa Anwar memang bersedia untuk memberi keterangan dalam kes itu. Ia bukan satu kes di mana Anwar tidak bersedia memberi keterangan kerana beliau sedia berbuat demikian,” katanya sambil menambah beliau sedia dipetik memberitahu demikian.

  “Apa yang saya boleh katakan ialah peguam, Eskay dan saya telah memutuskan untuk tidak memanggil Anwar untuk kes ini. Ini berikutan Eskay dan defendan Yahya tidak menafikan bahawa peranan Anwar adalah hanyalah menyerahkan surat mereka (Yahya and Merong Mahawangsa) kepada Unit Perancang Ekonomi (EPU).

  “Oleh kerana tiada penafian terhadap peranan kecil Anwar itu, maka kami memutuskan untuk tidak memanggil Anwar and Eskay bersetuju,” katanya kepada Malaysiakini.

  Prabhakaran juga adalah salah seorang peguam pembela yang mewakili Anwar dalam kes liwat II. "

  ReplyDelete
 2. sapa PAS Selangor.. gang perpaduag
  kaya raya .. kawan nak tahu..?

  ReplyDelete
 3. nampaknya ada persamaam antara trio dato T dgn TB...
  membuat fitnah dan nista. takda beza pun.. meludah kelangit kena muka sendiri.. paku dulang, paku serpih..kata org.. TB pun sama.. cuma bezanya.. Trio Dato T ada bukti dgn video... tapi TB habuk pun tarak.. mcm tin kosong jer..

  ReplyDelete
 4. rakyat bukan bodo cakap boleh cakap fitnah boleh fitnah tapi fakta tetap fakta Allah tahu apa yang berlaku bila datang yang hak hilang yang batil tak payah cakap banyak buat dosa aje bila kena ke musuh haram bila kena ke kroni halal kita tunggu dan lihat siapa benar siapa salah jadi jadilah jadi pembohong kerana dunia tak kira siapa pon disebelah A atau disebelah B biar jujur baru berkat betul tak .

  ReplyDelete
 5. Fitnah adalah fitnah bila tiada bukti.
  Macam tuduhan anwar kepada Najib - tak ada bukti apa pun , hanya spekulasi.

  Fitnah adalah bukan fitnah bila ada bukti.
  Macam kes-kes Anwar

  ReplyDelete
 6. bukti atau tak da bukti subjektif kpd media dan keadilan versi bolehland.

  ReplyDelete
 7. Ada akai pakai.Anwar melebamkan matanya sendiri dalam tahanan polis.Ini ulasan PM,KPN Kak Pidah yang disiarkan oleh TV3suku dan media yang sewaktu dengannya.Dakwaan anwar beliau diseksa diketawakan oleh TV3suku & Gang sehingga terdedah siapa terlibat. Kita telah dibohongi Pemimpin atasan bukan golongan interlok

  ReplyDelete
 8. Ada akai pakai.Anwar melebamkan matanya sendiri dalam tahanan polis.Ini ulasan PM,KPN Kak Pidah yang disiarkan oleh TV3suku dan media yang sewaktu dengannya.Dakwaan anwar beliau diseksa diketawakan oleh TV3suku & Gang sehingga terdedah siapa terlibat. Kita telah dibohongi Pemimpin atasan bukan golongan bawahan.Dulu 1998 cerita zakar dan dubur sekarang 2011 sex pelacur sapa mau caya kerana mulut BN sudah bau longkang dan bangkai.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.