Yang menyedihkan adalah orang-orang Melayu di Singapura tidak mahu menggunakan peluang pilihanraya 2011 ini bagi melemahkan pengaruh parti PAP dan Lee Kuan Yew. Mereka rata-rata mengambil sikap menyokong dan mengundi PAP dengan redha dan taat.
Walaupun UMNO Singapura juga meletakkan calon-calon mereka, namun orang Melayu Singapura lebih rela mengundi PAP.
Maka, bagi UMNO yang sering menyamakan DAP dengan PAP, ketahuilah PAP di Singapura mendapat sokongan dan dokongan padu dari orang2 Melayu di Singapura.
Kalau kita tanya Dr. Mahathir mesti Dr Mahathir pening kerana sewaktu Dr Mahathir muda dahulu, tidak terfikir Melayu Singapura boleh menyokong PAP. Sekarang ini, orang Melayu lah pendokong kuat PAP.
Sekian
Tulang Besi
hari tu TB beria-ia suruh orang sokong PAP, tiba-tiba hari ni suruh orang lemahkan PAP pulak.
ReplyDeleteMana satu ni?
Dr Intan Azura Mokhtar calon PAP ok? The 1st female Malay-Muslim candidate introduced by the PAP, don't play play. And lawa bertudung pulak tu. Baru umur 35, dan mempunyai 3 orang anak. She's like the Nurul Izzah type.
ReplyDeleteArtikel nie kena seketul tang dahi pencacai UMporNO. Bak kata Hidup segan mati tak mau punya specis. menyusahkan semua orang.
ReplyDeleteMelayu Singapura menolak PAP dan menyokong WP sbb tu PAP(parti induk DAP) kalah 5 kerusi. Nampaknya Melayu Singapura lebih pandai dari Melayu Pas yang bangang sehingga dihadiahkan 5 biji telur di Sarawak.Elok juga Pas ke Singapura menyokong parti Zionis sana sebab satu aliran dengan ajaran Pasrael.
ReplyDelete