Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, May 11, 2011

Najib yang Tentukan Kandungan Utusan Malaysia

Sejak akhir-akhir ini, kandungan Utusan Malaysia telah mengundang seribu macam bahana dan bala. Bermula dari pengeluaran gambar2 lucah yang diambil dari video blue Rahim Thamby Chik. Kemudian, pengharaman Utusan Malaysia di sidang DUN Penang kepada pertuduhan kononnya wujud usaha menukar agama rasmi Malaysia kepada agama Kristian.

Sepanjang kontroversi ini, Najib diam seribu bahasa kononnya beliau tiada kena mengena di dalam tindak tanduk Utusan Malaysia.

Rupanya, diamnya Dato Najib adalah sandiwara semata-mata.

Pendedahan yang dibuat Presiden Kesatuan Wartawan Malaysia, Hata Wahari, menyatakan kandungan Utusan Malaysia ditentukan oleh Biro Politik UMNO yang diketuai Dato Najib Tun Razak.

Mereka bermesyuarat setiap hari Isnin malam dan setiap mesyuarat akan menentukan apa isu yang akan dimainkan untuk minggu itu. Isu tersebut akan dimainkan selama tiga hari. Sekiranya isu tersebut menyegat, maka ia akan diteruskan. Sekiranya isu tersebut mendapat tentangan, maka ia akan diberhentikan dari diberi "coverage".

Maka isu-isu fitnah yang ditimbulkan Utusan Malaysia seperti:

1.0 Kalimah Allah yang menyebabkan 2 gereja terbakar di Kuala Lumpur

2.0 Liwat Saiful

3.0 Video Blue Rahim Thamby Chik

4.0 Penentangan terhadap perpindahan kuil di Seksyen 23 Shah Alam

5.0 Pertandingan PKR yang kononnya kacau bilau

semuanya diketahui dan dimaklumi serta disuruh oleh Dato Najib dan UMNO secara keseluruhannya.

Jelas isu-isu di atas adalah FITNAH dan QAZAF serta DIHARAMKAN oleh ALLAH SWT.

Kesemua perkara yang Haram di sisi Islam ini bersumber dari Dato' Najib Tun Razak serta Biro Politik UMNO.

Bagi saya ini adalah bukti jelas DAto Najib ini adalah seorang yang lidah bercabang. Inikah kepimpinan yang kita hendak harapkan untuk menjaga masa depan anak-cucu kita?

Tulang Besi

Editorial agenda set by Umno

The swing in Utusan Malaysia’s stance came shortly after the 2008 election when Khalid was replaced by Aziz Ishak. According to Hata, the latter does not question the editorial directives set by the Umno political bureau which reportedly sits every Monday night to discuss the paper’s agenda for the week.

Those present are the president Najib Tun Razak, deputy president Muhyiddin Yassin, the three vice-presidents – Ahmad Zahid Hamidi, Hishamuddin Hussein and Safie Apdal – secretary-general Tengku Adnan Tengku Mansor and information chief Ahmad Maslan.

The agenda is then communicated to Utusan Malaysia’s editor-in-chief via the prime minister’s office. The paper will run an issue for three days before dropping it completely unless it receives strong public support from top BN ministers.
Share on whatsapp

8 comments:

 1. dino.yp@gmail.comMay 11, 2011 at 11:12 PM

  Siapa yang tentukan kandungan haramjadahdaily, kalau bukan orang PAS? bodoh bin bahalol betul puak2 PR ni!

  ReplyDelete
 2. Terima Kaseh kepada Encik Hata Hawari

  http://www.freemalaysiatoday.com/2011/05/11/utusan-malaysia-behind-the-print/

  ReplyDelete
 3. Dan Abu Dajjal Nicky Najis juga tentukan sapa masuk syurga Pasrael iaitu jamban belakang rumah dajjal ni.

  ReplyDelete
 4. Nampaknya Pok Nik dan semua ahli Pasrael yang bahlul kena jilat tapak kaki berjuta rakyat malaysia yg terdiri daripada ahli2 UMNO,Polis dan Badan Kehakiman kerana fitnah Pasrael.Cepat sikit ye, sebab kurap kat kaki saya ni tengah tunggu Pok Nik jilat.

  ReplyDelete
 5. Sekarang baru jelas bahawa syurga Pas adalah di celah kangkang Anu war

  ReplyDelete
 6. Sumpah Laknat bukan cara isle tapi menjilat tapak kaki penzina dalah cara isle:Pork Dick Najis-Mur-SHIT-Bodoh Hampas.Pasrael dipimpin oleh seekor keldai.Takebeer!

  ReplyDelete
 7. Nik Aziz dah buktikan dia memang hanya sekadar ahli politik haprak yang gunakan agama untuk raih sokongan. Mana ada ulamak sebelum ini berani gunakan hak Tuhan didalam menentukan keimanan seseorang? Inilah bukti yang Nik Aziz bukanlah ulamak.., bahkan dia tak layak dipanggil sebagai ahli agama sekalipun..


  Tanpa serban dan jubah, Nik Aziz hanyalah ahli politik gampang yang menagih simpati dengan menjual agamanya sendiri. Orang seperti Nik Aziz inilah yang memalukan Islam dan juga membawa imej buruk kepada umat akhir zaman.


  Nik Aziz ada hati nak tentukan kedudukan syurga dan neraka manusia lain yang tak sependapat dengannya.., tapi apakah Nik Aziz sendiri tahu dimanakah dia akan ditempatkan bila mati nanti? Yakinkah Nik Aziz yang dia akan masuk syurga? Takut-takut, Nik Aziz juga akan jadi kuli kepada Iblis didalam neraka..

  ReplyDelete
 8. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.