Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, July 12, 2011

Cincin RM24.4 juta dibeli dari Penjual Yahudi



Jika dilihat dari dokumen Kastam di atas, cincin berharga RM24.4 juta ini dibeli dari sebuah syarikat bernama "Jacob & Co".

Maklumat yang saya dapat dari Wikipedia berkaitan pengasas syarikat itu adalah menunjukkan ianya sebuah syarikat milik seorang berbangsa Yahudi yang berasal dari Turkmenistan (Bukhara).

Sememangnya, orang Yahudi mengawal hampir sepenuhnya oleh bangsa Yahudi. Maka, pembelian cincin ini dilakukan dengan begitu mahal sekali di toko kepunyaan seorang Yahudi New York.

Hairan, UMNO sering tuduh Dato Seri Anwar Ibrahim agen Yahudi, tiba-tiba cincin beli kat kedai Yahudi. Dah lah harga sampai Rm24.4 juta???

Tulang Besi

ps maklumat dari WIKIPEDIA berkaitan pengasas syarikat Jacob and Co.

Jacob Arabo
From Wikipedia, the free encyclopedia

Jacob Arabo (a.k.a. "Jacob the Jeweler", born Yakov Arabov) is a famed Bukharian-American Jewish jeweler who is owner and founder of Jacob & Company. He is also well known for providing watches and other jewelry to hip hop artists, National Basketball Association players, and other celebrities like Sir Elton John, Bono, David Beckham and Rudy Giuliani in the United States.
Contents
[hide]


[edit] Biography

Jacob Arabo was born Yakov Arabov in Tashkent, Uzbekistan. He moved to the United States at the age of 14. He dropped out of high school to enroll in a six-month jewelry design course. By age 21, he had opened a kiosk in the Kaplan Jewelry Exchange. Beginning in the 1990s, he started designing pieces for hip-hop artists.[1]

Partly because of his penchant for accepting payment in large sums of cash, he became well acquainted with his clientele and became a regular on the hip-hop social scene. In 2004, he opened a flagship store on East 57th Street.[1]

5 comments:

Anonymous said...

Apa bodoh nya barang yang cukup mahal tidak di bawa sendiri?
Ini hadiah mungkin dari Yahudi Amerika di atas jasa FLOM yang tak terkira banyak nya.

Anonymous said...

Buat malu orang technical aje TB ni.

Pi baca sendiri la di sini

Anonymous said...

Gambar cincin tu sebahagian dari collection Jacob and Co.

Sila klik di sini

Blog unspinners penipu ni pun orang buat rujukan ke?

shah said...

hahaha. very the funny. Isteri PM kena lalu kastam. kah kah kah.

kau yg tuduh orang tu, pastu ko sendiri simpulkan ape ko cakp benar. pastu tanya 'kenapa UMNO bersekongkol dengan yahudi?'
takde pulak tertulis kat istu importer tu parti UMNO atau kerajaan malaysia?

Hebat2... memang ada nampak macam pakar konspirasi bangang. buat kesimpulan sendiri, then iya kan sendiri teori ko. kah kah kah. hidup dalam dunia sendiri.

Anonymous said...

Aik bukan Rosmah ni UMNO ke? Bini Presiden UMNO?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.