Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, July 12, 2011

Di Singapore pun Ada BERSIH

Baik lagi PAP berbanding UMNO


6 comments:

Anonymous said...

pergi lah duduk singapore...kenapa nak sibuk duduk kat malaysia nie...bodoh punya sial...rakyat bukan suka pun kau duduk kat sini...

GABAI said...

BETUI LA ORANG DOK KATA

BERSIH NI ANJING KAFIR

LANI KANTOI, TERLEPAS CAKAP, PUJI PAP DI SINGAPURA

DAH PUJI SANGAT PILA DOK DI SINGAPURA

DASAR ANJING , AKAN TETAP MENYALAK WALAUPUN TUAN BAGI MAKAN HARI2

MENJ said...

Salam brother, you cannot say it that way. The Singapore opposition had a campaign called TAK BOLEH TAHAN which is similar to our version of BERSIH / BERSIH 2.0, but look what happened to it:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tak_Boleh_Tahan

To me, the PAP is just the same in attitude with BN/UMNO. The only reason they allow BERSIH to go ahead in Singapore is because they probably think that they can undermine their rivals (UMNO) in Malaysia, not because of any altruistic intentions of supporting democracy everywhere in the world.

Anonymous said...

omg,

even in the land of kafir and kiasu Singapura, they also allowed Bersih demonstration.

what the heck is wrong with BN-Led Malaysian Govt?

Anon

Anonymous said...

kerajaan BN yang ditunjangi umno tak benar kan bersih sebab rakyat majoriti tidak suka pada bersih 2.0...bukan ker rakyat majoriti yang pilih umno untuk tadbir malaysia sudah lupa ker pilihanraya 2008 umno dan bn menang majoriti...betul lah apa umno dan bn buat iaitu mengikut kehendak rakyat majoriti bukan rakyat minoriti...susah sangat nak faham ker...atau kau memang dungu...

yang macam beruk kat jalan raya tu cuma rakyat minoriti yang tak sampai 1% pun dari rakyat malaysia...tak kan lah sebab rakyat 1% yang minoriti kita nak menidakkan kehendak majoriti yang 99% tu...bodoh ke apa???

aku setuju sangat dengan tindakkan kerajaan dan polis untuk halang bersih 2.0, memang bijak sebenarnya kerajaan persekutuan yang dipimpin oleh najib...yang bodoh lagi biol adalah ketua pembangkang dan dungu-dungu dari pas yang sanggup memberukkan diri sendiri yang kononnya kalau mati masa tu dikira syahid lah...orang jahil ilmu atau sesat aje yang akan kata itu syahid...

walau apa pun tahniah buat dungu-dungu pas kerana memang real lah...memang macam beruk lah aku tengok kau orang semua...lari...disembuh...disimbah...jatuh tergolek...kena lenyek trak polis (abg mat labu)...jatuh tertiarap...

Anonymous said...

tak patut betol..PM 1Malaysia di malukan di London.. macamana Menteri luar tak boleh handle perkara ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.