Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Thursday, July 14, 2011

Unspinner kena Spin masuk longkang dlm Isu Cincin RM24.4 juta

Blog UMNO bernama UNSPINNER telah berusaha untuk membela cincin tersebut. Antara hujjah mereka yang paling ampuh dan besar adalah kononnya jenis cincin tersebut *(natural fancy blue gray cushion cut) tidak wujud.

Sayang sejuta kali sayang. Baru langkah pertama dah kena bentes kaki. Majalah FORBES telah mengkonfirmasi bahawa cincin jenis ini wujud dan gambarnya adalah seperti berikut:



Kalau tak percaya jugak, silalah pergi ke link tersebut di sini.

Blog Unspinners yang terkenal kuat menipu nampaknya terkantoi dalam langkah pertama.

Buah kedua yang UNSPINER cuba keluarkan adalah kononnya takkan barang harga berjuta menggunakan khidmat courier untuk penghantaran cincin berkenaan. Ni lagi satu contoh kebodohan blogger UMNOakaUNSPINNER.

Pengunaan khidmat courier ini adalah untuk memudahkan proses berkaitan kastam terutamanya kastam di Amerika. Kalau tidak terpaksa lah Makcik Rosmah sendiri turun ke New York dan berjumpa dengan pihak Kastam Amerika.

Stkt kastam Malaysia takda yang heran tapi kastam Amerika tak iktiraf Rosmah Mansor sebab dia cuma BINI pada PM, bukannya PM. Jadi, takda special treatment.

Juga, saya yakin perkhidmatan "DIPLOMATIC BAG" tidak digunakan kerana tidak mahu rahsia ini pecah. Di Kementrian Luar Negeri tu ramai penyokong PAS dan PKR.

Tapi nak jadi cerita, nak elak penyokong PR di Kementrian Luar, kantoi dgn yang dalam kastam.

Ni pun kalau betullah cincin tu Rosman Mansor beli.

Lagipun skrg ni ada khidmat insuran. Apa2 jadi pada cincin, insuran bayar. Ada paham tak, UNSPINNER? Ke benda simple ni pun

Seterusnya saya menjemput mana-mana blogger UMNO ataupun UNSPINNER sendiri untuk menafikan komen yang dibuat oleh pembaca saya di bawah ini:

Anonymous said...
aku google je info sebanyak mungkin:

- Malca-Amit, address pun sama, syarikat ni wujud.
- Jacob & Co, wujud.
- Airoceanic Express, wujud.
- M. Krishnan, check kat SPR, dok kat Nilai, pengurus AirOceanic, wujud.
- Cincin Natural cut pejadah tu, website Forbes, wujud.

Camne nak photoshop ni, ah sudahhh...susah nak kata fitnah.

July 14, 2011 12:52 PM


Haaa nak tengok UNSPINNER spin macama mana pula lepas ni. Spin punya spin, diri sendiri masuk longkang.

Tulang Besi

ps di bawah adalah beberapa dokumen berkaitan dgnnya











11 comments:

Anonymous said...

tapi bukti tu semua hanya besi aje, tak boleh nak sabitkan apa-apa tanpa 4 saksi lah bahalol...

Anonymous said...

anon 151pm....ko nie bodoh ke bangang,mata buta hati pun buta.

Anonymous said...

hehehe sedih tengok puak umno tegar. susah mcmana sekalipun.., tak makan sekalipun.. takpe, yg penting PM dan Bini hidup senang.. mcm raja.

kekonon mcm lilin laa.. sanggup membakar diri.. lancaau laa.

Anonymous said...

anon 151pm banggang! ha kan dah kena..

Anonymous said...

Keperluan 4 saksi tu untuk kes zina dan seumpamanya, bukan untuk semua kes. Belajo agama ke tak ni?

telur dua said...

Unspinners sekarang macam kera kena belacan. Heheheh.........

Anonymous said...

anonymous yg pertama mungkin dah bagi komen yg paling bodoh dalam blog malaysia waves setakat nih, kah kah kah!!

anonymous kelima bagi rebuttal baik punya!

Anonymous said...

The $20 Million Diamond Ring and other Goodies from Jacob & Co.

http://blogs.forbes.com/anthonydemarco/2011/06/22/the-20-million-diamond-ring-and-other-goodies-from-jacob-co/

V7 said...

Anonymous July 14, 2011 4:50 PM said...

Keperluan 4 saksi tu untuk kes zina dan seumpamanya, bukan untuk semua kes. Belajo agama ke tak ni?
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

wahai anon 4:50 PM yang belajar agama, maksud kau agama islam nie tak adil lah...untuk kesalahan zina dan seumpamanya kena ada 4 saksi tapi untuk kesalahan yang lain dari tu tak payah 4 saksi...pakai besi pun boleh lah....

sila jelaskan wahai orang yang belajar agama...kah..kah...kah...


daripada orang yang tak belajar agama...kah..kah..kah..

Anonymous said...

aku cabar kau tulang besi buat sumpah laknat...kalau perkara nie adalah fitnah Allah SWT akan melaknat kau...baru lah real bro...saiful boleh sumpah laknat tak kan kau takut pulak...jangan cakap aje...aku bukan suruh kau buat laporan plois cuma aku cabar kau buat sumpah laknat macam saiful buat tapi kalau kau tak nak pegang quran kau boleh lah pegang botol mineral ikut suka kau lah...kalau kau ada kote lah...tapi aku berani kata jenis kau nie pondan aje...bukan berani pun...setakat buat sumpah melaknat orang yang kau buat dalam blog bodoh kau boleh lah...

Gempita said...

terbaik lahh..beli barang 24 juta guna pos je. hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.