Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, August 16, 2011

Apa Jaminan Najib Akan Laksana Keputusan JK Reformasi Pilihanraya?

Najib akhirnya terpaksa menubuhkan sebuah JK Reformasi Pilihanraya ekoran pendedahan kepincangan SPR yang bertali arus.

Najib dilaporkan berkata:

"Ia akan ditubuhkan dalam masa terdekat. Kita akan bincang segala reformasi pilihan raya supaya tidak ada pihak lagi syak wasangka terdapat manipulasi kerajaan.

Soalnya sekarang ini apa jaminan yang SPR dan Najib akan melaksanakan semua keputusan serta cadangan JK yang akan ditubuhkan kelak?

Sementara itu, segala penipuan dan kepincangan dalam sistem pilihanraya kita tidak boleh didedahkan kepada umum. Semua kepincangan terpaksa dibincangkan dalam JK tertutup ini yang kelak akan mengeluarkan laporan mengandungi unjuran2 serta cadangan2.

Di waktu hampir piliharaya kelak, segala cadangan2 ini akan ditolak atas alasan2 kebudak-budakan dan pilihanraya akan kembali kepada sistem yang asal yang tidak adil dan memihak kepada UMNO.

Bagi Tulang BEsi, UMNO sedang kepanasan. Pendedahan-pendedahan yang bertali arus ini sangat2 merosakan imej UMNO serta kepercayaan rakyat kepada sistem pilihanraya Malaysia.

Maka, perlu ada usaha untuk menutup mulut para pendedah ini. JK Reformasi pilihanraya ini tidak lain hanyalah usaha menutup mulut para pendedah rahsia UMNO/BN ini.

Itu sahaja.

Sekian

Tulang Besi

Share on whatsapp

3 comments:

 1. takut J/kuasa ni umpama bagi gula2 kat budak2 'nah pergi main jauh2, jgn kacau kami nak buat kerja'.

  sedap didengar tapi hasilnya? takkan semudah itu amno nak menyerah kalah sedangkan dah berbagai berbagai penipuan telah dibuat yg nyata dan tersembunyi. takut j/kuasa ini menjadi muslihat kpd penipuan yg lebih besar.

  ReplyDelete
 2. Apa jaminan, ini semua auta kari. Sendiri rompak sendiri nak betulkan?

  ReplyDelete
 3. bila dah dapat ic biru baru boleh daftar jadi pengundi..ic biru dapat pada Januari 2011..akal jgn letak kt lutut ler tulang besi...baca betul2..jgn main belasah jer...ada berani ker nak keluarkan komen aku nie..???

  tgk kt blog noh omar. ada semua...

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.