Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Saturday, August 20, 2011

Mentega "Golden Churn" Disahkan Halal oleh 3 Negara

Dokumen ini saya dapati dari laman web Ballantyne, syarikat yang memproduksi serta mengedar mentega "Golden Churn". Baru2 ini, mentega ini telah diisytihar "Tidak Halal" di Malaysia. Akibatnya, banyak perniagaan kuih milik orang Islam mengalami kerugian yang berjuta. Kesian mereka ni, tak beraya la jawabnya mereka ni.

Maka, dibawah saya perturunkan beberapa sijil halal yang diberikan kepada mentega ini, seprti yang terkandung dalam laman web Ballantyne itu:






Tulang Besi



7 comments:

Anonymous said...

1.kadang-kadang terpikiaq jugak!!macamana mat TB ni boleh pi ngaji sampai US!!kertas SPM bocor kot waktu tu!!
2.kan dah sah ada DNA babi!!kalau DNA maksudnya kajian yang terperincilah!!DNA bukun boleh diubah!!DNA TB adalah dna TB!!DNA anuar!adalah DNA anuar!!bukan boleh diubah-ubah!!
3.kalaulah ada saintis yang boleh cipta alat untuk tentukan taraf keimanan dan kewarakan seseorang!!agaknya dimana taraf keimanan tb agaknya!!walaupun dah ada title haji dan jadi ahli pas!!
4.berdasarkan entry yang lepas-lepas!!rasanya dimana taraf TB agaknya noo!!
5.yang paling gelihati bila TB kata doa dia terhadap puak yang tak sehaluan dengan dia termakbul!!alahai!!macam taraf wali-wali pula tb ni!!para sahabat dulu pun tak pernah keluarkan kenyataan macam tb ni!!

Anonymous said...

kau pergi berambus lah duduk kat indon atau kat NZ...

Anonymous said...

Rahman..hang sumpah laknat dulu la depan kaabah..mentega itu halal ke haram..

Rahman..hang jangan buat2 bohong plak..bisnes saudara hang terjejas ke

Rahman..kenapa 3 negara...bukan ke 50 negara....

Rahman..kalau bulan bukan ramadan hang suka buat pembohongan..bulan ramadan lagi kuat la bohongnya...syaitan dah tak da...fikir fikirla rahman ni...dah jati diri kuat berbohong

Tulang Besi said...

Ni lah komen2 barua UMNO yg diupah untuk kacau blog kami.

Sikit pun takda "value" dlm komen mereka.

Hanya kata2 nista melambangkan kebodohan semata-mata

X PKR said...

Bukan komen dia org takde value.. Tp blog hang ni yg takde value TB, hang sorang je maksum, kena tegor sikit dh melenting.. Takkan halal haram pun hang nk permainkn, isk pegi pasar beli daging khinzir je TB buat rendang raya ni, nnt hang bole publishkn sijil halal dr 3 negara..

Khun Pana aka johanssm said...

Pasal seketul mentega , mereka semua buat bising sebab tak ada sijil dari pihak monopoli sijil.

Tapi satu pon tak tanya pasal rokok kesukaan ramai polis (baruah) kita iaitu Dunghill ada sijil halal ke?
Tak ada pon pernah jumpa mana-mana rokok yang ada sijil tu.
Tapi satu bunyi atau ayat pon tak keluarkan.

soalan: masa zaman nabi, adake dia buat buat atau cetak sijil?
-justeru , sijil tu ialah cara jabatan itu buat duit.

Anonymous said...

Khun Pana yang bangang.Zaman nabi tu ada internet ka?Adakah kamu akan masuk restoran yang yang tak dak tanda Halal?Nampaknya penyokong PAS sama bahlul macam Nik Aziz dan Taik Babi jugak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.