Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, August 1, 2011

Permit Perseorangan Untuk Pemandu Taksi Bila Pakatan Rakyat Memerintah


Saudara/ri cuba bayangkan. Permit2 taksi diberikan kepada beberapa individu kroni/UMNOPUTRA. Bilangan yang diberikan adalah dalam ratusan bagi setiap kroni.

Pemandu-pemandu taksi pula membayar sewa kepada kroni2 ini setiap bulan sehingga mereka pencen sebagai pemandu teksi.

Apabila kroni2 ini tidak dapat mencari pemandu rakyat Malaysia, mereka mengambil pekerja2 asing dari Sumatra dan Pulau Jawa untuk memandu taksi. Pemandu2 dari pendatang asing ini sanggup bekerja dengan gaji yang murah dan pada waktu yang sama membayar sewa permit taksi kepada para kroni.

Kroni-kroni ini boleh membuat ratusan ribu ringgit sebulan hanya dengan menggoyang kaki mereka.

Ia juga menyebabkan tambang taksi naik setiap tahun. Semuanya untuk memastikan pembayaran kepda permit taksi yang semakin menaik setiap tahun.

Bayangkan, pemandu taksi semakin tertekan. Rakyat semakin tertekan dengan kenaikkan tambang. Manakala, kroni-kroni menjadi semakin kaya tanpa berbuat apa-apa kerja.

Maka, Pakatan Rakyat akan membatalkan permit-permit yang selama ini diberikan kepada kroni. Permit-permit ini akan diberikan kepada pemandu-pemandu taksi yang selama ini bersusah payah membawa taksi.

Tiada lagi orang tengah kroni yang menjadi kaya atas angin dengan menindas rakyat. Kroni2 ini akan dipaksa meminta sedekah di atas jambatan Puduraya selepas ini.

Rakyat pula akan menikmati tambang yang murah dan taksi yang banyak

Tulang BesiShare on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.