Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Thursday, September 8, 2011

Adik Mat Indera Nafi Abangnya Komunis. Apa Lagi Alasan UMNO Selepas Ini?

ULASAN: Saksikan sendiri kenyataan yang dibuat oleh adik Mat Indera berkenaan tuduhan2 jahat ke atas abangnya sepanjang cuti Hari Raya baru2 ini.

Hairan sungguh UMNO. Begitu mereka bersungguh-sungguh mahu memburukkan pejuang kemerdekaan semata-mata mahu menaikkan pemimpin2 mereka. Sedangkan pemimpin2 mereka adalah pegawai2 British dan tidak pernah mengangkat satu jari pun melawan penjajah British.



11 comments:

Anonymous said...

''UMNO adalah harapan orang Melayu. Segala-galanya yang kita nikmati hari ini adalah hasil perjuangan UMNO. Kita telah menangkis Malayan Union, kita telah mencapai kemerdekaan, kita telah mengisi kemerdekaan ini dengan pembangunan, kita telah meningkatkan ekonomi dan pelajaran orang Melayu dengan menggunakan kekuatan yang kita dapati daripada UMNO."

Inilah fakta mengenai sumbangan UMNO kepada orang Melayu tanpa mengira apa juga fahaman politik mereka yang dibentangkan oleh Tun Dr.Mahathir Mohamad ketika menyampaikan amanat di Perhimpunan Agung UMNO pada April 1987.

Anonymous said...

Dalam hal ini, sudah tentu perjuangan pengganas komunis amat berbeza sekali dengan perjuangan UMNO yang diasaskan oleh Dato' Onn Jaafar dan diteruskan oleh Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj, iaitu menuntut kemerdekaan melalui rundingan dan menubuhkan Kerajaan Persekutuan Tanah Melayu berdaulat berlandaskan Demokrasi Raja Berpelembagaan.

Berdasarkan fakta-fakta sejarah peristiwa Bukit Kepong itu, Mat Indera adalah dengan sengaja dan sedar menjadi anggota gerakan pertubuhan besar pengganas komunis PKM, sebagai Ketua Regimen ke-10, yang kejam serta zalim serta mengancam keselamatan dan ketenteraman orang awam pada ketika itu.

Dia bukan seorang 'pejuang' untuk mendapatkan kemerdekaan negara yang pada masa itu sedang diusahakan secara rundingan aman dan lebih berhemah serta bertamadun.

Sehingga hari ini, ketika rakyat negara ini sudah merdeka dan berkerajaan sendiri sejak 1957, gerakan PKM tetap diharamkan. Gerakan itu diharamkan kerana cita-cita komunisme yang bertentangan dengan ajaran Islam, ketuhanan dan bersifat menindas perbezaan pendapat dalam sistem demokrasi, walaupun sudah ada perjanjian perletakan senjata parti itu di Betong (Thailand) dengan kerajaan Malaysia pada 1989.

Dari sudut kegiatan Yayasan Warisan Johor (YWJ) segala kajian, penulisan dan catatan yang berhubung sejarah negeri, termasuk perjalanan hidup watak-watak seperti Mat Indera, adalah data-data kemasyarakatan berkaitan seorang anggota masyarakat yang pernah menonjolkan diri dalam peristiwa-peristiwa sejarah yang berlaku di negara ini, khususnya di negeri Johor dalam perjalanan sejarah negara mencapai kemerdekaan pada 31 Ogos 1957.

Penulisan dan catatan tersebut adalah menjadi bahan-bahan kajian di atas prinsip kebenaran akademik yang diamalkan olek kerajaan Malaysia kini, untuk mengayakan lagi khazanah maklumat dan rakaman-rakaman peristiwa sejarah kemerdekaan untuk tatapan dan pengetahuan generasi demi generasi sebagai iktibar, panduan dan peringatan masa akan datang

Anonymous said...

Semua kenyataan di atas ini adalah kenyataan2 syok sendiri dari pemimpin2 UMNO

Anonymous said...

communist or not,mat indera was a patriot,a freedom fighter!!

Anonymous said...

UMNO iblis is making a big issue out of the word communism..if thats the case why is mlaysia having diplomatic relations with people's Rep Of China and Cuba? What the true meaning of the word communism anyway?The western definition is..
"Communism is a sociopolitical movement that aims for a classless and stateless society structured upon common ownership of the means of production, free access to articles of consumption, and the end of wage labour and private property in the means of production and real estate."
http://en.wikipedia.org/wiki/Communism

But eastern definition of communism is based on spiritual realities...

"If communism ever reestablishes itself successfully upon earth, it must be on a foundation of soul's brotherhood and the death of egoism. A forced association and a mechanical comradeship would end in a worldwide fiasco-Sr Aurobindo

Vedanta realised is the only practicable basis for a communistic society.
It is the kingdom of the saints dreamed of by Christianity, Islam and Puranic Hinduism-Sri Aurobindo

there you are..

Anonymous said...

1.ginilah bhaiii!!semua pejuang melayu yang berjuang menentang british dulu!!memanglah pejuang!!
2.tapi kalau ada diantara mereka terjerat dengan komunis!!depa bukan pejuang!!contohnya rashid maidin!!dia bukan pejuang!dia adalah komunis!!
3.perjuangan komunis adalah untuk membentuk sebuah kerajaan komunis diasia tenggara!bukan untuk memerdekakan tanah melayu!!

Anonymous said...

MENENTANG MURTAD ITU JIHAD!!!
MENCEGAH MURTAD ITU JIHAD!!!
BERJUANG MELAWAN MURTAD ITU JIHAD!!!

Anonymous said...

Cuba kita fikir dari sudut orang Inggeris. Selepas Perang Dunia Kedua, kerajaan British perlu menanggung beban hutang yang dipinjam ketika perang seperti peluru, senjata, kereta kebal, kapal daripada Tentera Perikatan Amerika. Disamping itu ekonomi British sangat bergantung kepada "raw material" seperti getah, bijih timah, kelapa sawit yang diimport daripada tanah jajahan. Jadi mestilah mereka tidak mahu kepentingan mereka di Tanah Melayu dirampas oleh golongan yang mahu mengusir mereka seperti Putera AMCJA, PKMM, API, MCP dan sebagainya. Orang Inggeris dalam masa yang sama mencari rakan atau lebih tepat anak murid yang boleh berkompromi dalam memastikan harta benda orang Inggeris tidak diganggu. Sebab itulah dengan mudah mereka menyerah kuasa. Macam kita kalau nak serah tugas mestilah kita beri kalau boleh pada orang yang kita suka. Tengok negara lain contohnya India bukan main payah nak dapat Independence, berapa banyak yang kena pukul, kena seksa dan bermacam lagi sampai hero mereka Gandhi akhirnya mati juga. Tahun 1950 kita belum merdeka habis tu kita nak sanjung siapa sebagai hero, orang yang bekerja dengan British ke atau orang yang melawan British. Lu pikir lah sendiri….

Anonymous said...

maka sahlah,semua pejunag umno tu komunis,sebab mereka ada hubungan diplomatik dgn china dan cuba..umno cyber f*ks,go f*k ur own R's lah..

Anonymous said...

Anonymous September 8, 2011 11:14 PM said...

Cuba kita fikir dari sudut orang Inggeris. Selepas Perang Dunia Kedua, kerajaan British perlu menanggung beban hutang yang dipinjam ketika perang seperti peluru, senjata, kereta kebal, kapal daripada Tentera Perikatan Amerika. Disamping itu ekonomi British sangat bergantung kepada "raw material" seperti getah, bijih timah, kelapa sawit yang diimport daripada tanah jajahan. Jadi mestilah mereka tidak mahu kepentingan mereka di Tanah Melayu dirampas oleh golongan yang mahu mengusir mereka seperti Putera AMCJA, PKMM, API, MCP dan sebagainya. Orang Inggeris dalam masa yang sama mencari rakan atau lebih tepat anak murid yang boleh berkompromi dalam memastikan harta benda orang Inggeris tidak diganggu. Sebab itulah dengan mudah mereka menyerah kuasa. Macam kita kalau nak serah tugas mestilah kita beri kalau boleh pada orang yang kita suka. Tengok negara lain contohnya India bukan main payah nak dapat Independence, berapa banyak yang kena pukul, kena seksa dan bermacam lagi sampai hero mereka Gandhi akhirnya mati juga. Tahun 1950 kita belum merdeka habis tu kita nak sanjung siapa sebagai hero, orang yang bekerja dengan British ke atau orang yang melawan British. Lu pikir lah sendiri….
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

maksud kau komunis tu hero lah...komunis yang tak ada agama tu pejuang kemerdekaan kau lah...semoga kau pun jadi macam komunis tak ada agama...

Anonymous said...

//maksud kau komunis tu hero lah...komunis yang tak ada agama tu pejuang kemerdekaan kau lah...semoga kau pun jadi macam komunis tak ada agama...//

aah..halo bodoh..ayat al kursi dah declare dgn sejelas jelasnya bahawa TIDAK ADA TUHAN MELAINKAN NYA(THERE IS NO GOD BUT HE)..apa makdus ayat ini/makdusnya dlm eternal,dlm absolute hanya yang wujud hanyalah "HE"(NYA)..cuba kita fikir apa yg dilakukan oleh Nabi Muhammad(SAW)..beliau sebenarnya telah "mengkominiskan" rakayt dan jugak negara..buat pertama klai,kaum wanita mendapat hak samarata dgn lelaki..si raja,si bizniz man si peminta sedah,si buruh,semuanya dilahat sabai SATU dri panadangan Allah..maksudnya tidak ada sistem kasta/lass /darjat dlm iIslam..pookitaik haram umno pariah pulak pengikut setan iblis falshood..semua perlu menjadi hamba kpd paraih bangsat ini..semua perlu kerja keras dan surrenders semua kepda umno f*k..betui tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.