Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, September 20, 2011

DNA Lelaki Y tidak Datang Dari Air Mani -Dr. Brian McDonald

ULASAN: Serangan UMNO selama ini adalah kononnya ada air mani dlm jubor Saiful. Pakar DNA Australia, Dr Brian McDonalds, menyatakan DNA Lelaki Y( Anwar) itu datang bukan dari air mani. Ia datang dari sumber yang tidak diketahui.

Mengikut Dr McDonald mengatakan tuduhan air mani itu milik Anwar adalah "TEKAAN" semata-mata. Tidak lebih dari itu.


Pakar: Ahli kimia 'sembunyi' maklumat DNA ketiga
Hafiz Yatim, Sep 19, 11, 1:31pm


Pihak pembelaan dalam perbicaraan liwat II membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim, hari ini menimbulkan kemungkinan sampel yang diambil dan diuji oleh ahli kimia dicemari tetapi hakikat itu diabaikan.

NONETumpuan adalah terhadap calitan kapas B9 yang diperolehi dari kawasan rektum Mohd Saiful Bukhari Azlan dan tuala putih yang diperolehi daripada sel Anwar apabila beliau ditahan semalaman.

Ram Karpal, yang menyoal balas berkata demikian berikutan penemuan 18 allele yang menunjukkan kemungkinan kehadiran orang ketiga.

Katanya, keraguan timbul tentang prosedur standard makmal Jabatan Kimia Malaysia (JKM) bersabit sampel DNA yang diperolehi daripada pengadu Saiful Bukhari.

dr brian mcdonald sodomy llPakar DNA Australia Dr Brian McDonald (kanan) berkata kedua-dua ahli kimia tempatan Dr Seah Lay Hong dan Nor Aidora Saedon - tidak sepatutnya mengabaikan pencemaran berkenaan.

"Mereka sepatutnya menjalankan ujian lanjut untuk memperkuatkan penemuan tentang 18 allele itu," kata McDonald.

Katanya, berdasarkan laporan pakar kimia tempatan itu, mereka telah menemui tiga sampel DNA dari dubur Saiful.

Namun Dr McDonald berkata Seah tidak menyatakan dalam laporannya akan kehadiran DNA individu ketiga yang menyumbangkan bacaan tinggi melalui ujiannya selain daripada Saiful dan 'lelaki Y'.

"Dia (Seah) menemui DNA lain tapi dia tidak melakukan apa-apa," katanya.

Apabila ditanya oleh Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah mengapa ini adalah perlu, Dr McDonald menjawab kerana lebih banyak ujian diperlukan bagi mengenal pasti milik siapa DNA itu (pada 18 allele).

NONE"Kedua-dua mereka (Seah dan Nor Aidora) tidak menawarkan apa-apa penjelasan mengapa ujian lanjut tidak dilakukan."

Justeru katanya lagi, pakar kimia tempatan itu telah mengabaikan beberapa garis panduan asas makmal untuk memastikan sampel DNA diasingkan sepenuhnya daripada benda asing.

"Dia tidak boleh mengatakan ia milik sesiapa... hanya jika dia melihat melalui mikroskop dan memastikan sampel hanya mempunyai ekstrak sperma asli," katanya lagi.



8 comments:

dino.yp@gmail.com said...

Sejak bila puak2 PR percaya pada pakar2 ? Jangan lupa video china doll ... 2 pakar Amerika dah kata 99.9% lelaki tu...pikir2kan lah abg man.

Anonymous said...

sejak bila percaya pada pakar? Pakar malaysia kurang percaya sikit sebab Umno bolih beli.

2 pakar Amerika kata 99.9%? Itu dia kata shj. Sesiapa pun bolih kata. Yang dikira adalah kata2 yg dibuat dalam mahkamah dan bukan dlm mahkamah. Pakar Dr. Brian memberi pendapat dlm mahkamah dn bukan luar mahkamah. Kalau ada pihak tak setuju bolih cabar beliau seperti yg dilakukan olih pendakwa Umno sekarang.

Anonymous said...

Sejak dari awal saya perhatikan saksi pendakwa ini tidak competence untuk bercakap soal DNA. Apa perlu Anwar nak import saksi dari Australia apabila di Malaysia sendiri kita ada ramai pakar DNA terutamanya di Universiti tempatan. Saya sendiri sedang menyiapkan thesis berkaitan DNA dari sumber tercemar.
Sebenarnya, DNA masih boleh dikesan hatta beratus tahun sekalipun. Hanya sedikit sample diperlukan untuk mengesan DNA. Persoalan yang perlu dijawab ialah bagaimana DNA Anwar berada di sebelah dalam seluar Saiful?
Keduanya, teknologi DNA sentiasa berkembang. Kalau last research tahun 2004, saya tak yakin Mc Donald well verse dengan aplikasi teknologi DNA terkini.

Anonymous said...

DNA Anwar diambil lama dulu dan dicalit di seluar dalam sialfoo tu.. ngook le lu sial....

Penjaga dna said...

yo...jgan pening kepala otak siapa punya DNA Y itu lah...kat hospital kan ada Bank DNA...ambil saja mana anta suka.....opss terlebih sudahhhhhh...yang ko pegi bubuh banyak DNA tu apa pasal.....bangang ...bahalol...sekali aku lesingggggggg

Anonymous said...

Penjaga dna said...
yo...jgan pening kepala otak siapa punya DNA Y itu lah...kat hospital kan ada Bank DNA...ambil saja mana anta suka.....opss terlebih sudahhhhhh...yang ko pegi bubuh banyak DNA tu apa pasal.....bangang ...bahalol...sekali aku lesingggggggg
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

kau nie macam ada pengalaman ambik dna bangla masuk kat jubur kau aje...

Anonymous said...

Hai senang2 fitnah org ......
Kejap main bontotlah kejap main org cinalah ....
Kejap main org Indiamanlah ..... Ada Aja fitnah .... fitnah .... Dah terang nyata video Dato T .... Terang2 angkat sumpah laknat .... Angkat alquran tangan kiri tebalik pulak tu ......
Ini yg dikatakan barua .... Tau barua .... Kalau x tau barua ekau lah barua yg x pakai otak ..... DNA ekau test Kat lab mana ? Ekau buat tesis ka .... Ekau buat duit haram .... Ko percalah tv 3 , utusan tu .... Insaallah ekau boleh ganti SAIPOL ....
Sebenar2nya banyak org2 lain jadi mangsa fitnah .... Kalau yg x da pengaroh muka depan besau bergari .... Walau pun belum jatoh hukum walau pun didakwa rasuah 4 ke 5k sahaja .... Cuba menteri yg rasuah 7 ke 20 juta ... Biasanyalah muka Surat 5 atAu ms 8 .... Double standard .... Kalau nak buat untung patut2lah ... Ok
Pesanan sebagai org Tua .... Teliti betul2 bandingkan dgn harakah lepas tu Tanya ustz apa hukumnya kalau menyokong org yg buat fitnah ..... Masuk surga ke neraka .... Aku berdoa ya Allah org yg menyokong membela fitnah dekat laman Ini Akan mati accident . Amin

Anonymous said...

Anonymous said...

Hai senang2 fitnah org ......
Kejap main bontotlah kejap main org cinalah ....
Kejap main org Indiamanlah ..... Ada Aja fitnah .... fitnah .... Dah terang nyata video Dato T .... Terang2 angkat sumpah laknat .... Angkat alquran tangan kiri tebalik pulak tu ......
Ini yg dikatakan barua .... Tau barua .... Kalau x tau barua ekau lah barua yg x pakai otak ..... DNA ekau test Kat lab mana ? Ekau buat tesis ka .... Ekau buat duit haram .... Ko percalah tv 3 , utusan tu .... Insaallah ekau boleh ganti SAIPOL ....
Sebenar2nya banyak org2 lain jadi mangsa fitnah .... Kalau yg x da pengaroh muka depan besau bergari .... Walau pun belum jatoh hukum walau pun didakwa rasuah 4 ke 5k sahaja .... Cuba menteri yg rasuah 7 ke 20 juta ... Biasanyalah muka Surat 5 atAu ms 8 .... Double standard .... Kalau nak buat untung patut2lah ... Ok
Pesanan sebagai org Tua .... Teliti betul2 bandingkan dgn harakah lepas tu Tanya ustz apa hukumnya kalau menyokong org yg buat fitnah ..... Masuk surga ke neraka .... Aku berdoa ya Allah org yg menyokong membela fitnah dekat laman Ini Akan mati accident . Amin
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

kau ingat tuhan nak dengar ker doa anjing kurap macam kau nie...orang tua tak sedar diri...kau pun sama macam anwar ibrahim dah lah tua nak mampus, ada hati nak main pelacur....ustaz???? tok guru nik ajis sesat kau tu....dah lah nik ajis sesat kau tu jahil ilmu, kemaruk kuasa pulak tua terkutuk tu...

harakah malaun kau tu....kau tu komunis...tak ada tuhan...murtad dan sesat....doa??? kau dah tak ada tuhan pun nak minta doa jugak ker??? jangan kau mati kena liwat sudah lah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.