Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, September 15, 2011

Dr. Mahathir Sahkan Pemimpin2 Awal UMNO Adalah Barua British

Dr Mahathir dilaporkan berkata:

"Kita secara teknikal tidak pernah terjajah. Apa yang kita lakukan adalah sultan-sultan memutuskan untuk menjemput British datang ke mari dan menasihatkan mereka mengenai cara mentadbir negeri. Dalam kata itu, kita tidak dijajah.


"Seperti di Pulau Pinang, kita dibayar supaya memberikan mereka stesen untuk berdagang... Tetapi hakikatnya, apabila British berada di sini, mereka beroperasi seolah-olah kita dijajah.


Ertinya, apabila British boleh memberi arahan kepada Raja-Raja Melayu dan arahan tersebut terpaksa dipatuhi, ertinya KITA TELAH TERJAJAH.

Mengikut sejarah, pemimpin2 UMNO seperti Dato' Onn, Tunku Abdul Rahman, Tun Razak Hussein, Kapten Hussein Onn dsbnya menjadi PEGAWAI2 KERAJAAN NEGERI yang mana pentadbiran kerajaan2 negeri ini kesemuanya mengikut telunjuk British.

Maka, pemimpin2 awal UMNO kesemuanya boleh dikategori sebagai "BARUA BRITISH". Ini disahkan sendiri oleh Dr Mahathir Mohammad.

Juga, sekiranya kita mahu mengikut pendapat Dr. Zainal Kling dan Prof Khoo Kay Kim, maka wajiblah kita membatalkan sama sekali sambutan MERDEKA setiap 31 Ogos. Pengecualian boleh diberikan kepada negeri Melaka, Pulau Pinang dan Singapura kerana mereka2 ini adalah dikenali sebagai "Negeri-Negeri Selat"

Apa pun, kita telah ditipu. Orang2 yang dilatih, dibela dan dijaga oleh British telah ditabal sebagai hero kemerdekaan. PAdahal, pemimpin2 awal UMNO tidak pernah mengangkat satu jari pun menentang British sebelum Merdeka. Apatah lagi untuk menentang British bagi mendapat kemerdekaan.

Orang seperti Hussein Onn adalah bekai Kapten dalam Tentera British dan pernah berkhidmat untuk tentera British melawan tentera German di Timur Tengah. Bagaimana kapten dalam tentera British boleh menjadi hero kemerdekaan kita?

Hakikatnya, rakyat Malaysia telah tertipu selama ini. Kita telah dinafikan maklumat sebenar siapa hero2 kemerdekaan kita. Kita diperbodohkan dan dilayan seperti badut sarkas kerana dipaksa menerima kononnya pemimpin2 UMNO adalah hero kemerdekaan. Padahal, mereka adalah barua2 British.

Dr. Mahathir patut tahu. Satu masa dahulu, inilah modal yang Dr Mahathir gunakan untuk memburuk-burukkan Tunku Abdul Rahman.

Tulang BesiShare on whatsapp

3 comments:

  1. Loya nak muntah tekak aku dengar nama Madey ni. Dah nak padam pun masih nak membelit tak habis habis. Perangai Kaka Kerala memang lebih teruk dari ular.

    ReplyDelete
  2. mahadir pariah segala pariah.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.