Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, September 15, 2011

Panglima Tentera Libya Pernah Ditangkap Kerajaan Malaysia dan Diserah pada CIA


Abdelhakim Belhadj adalah Ketua Turus Angkatan Tentera Libya yang baru selepas jatuhnya Gaddafi.

Mengikut rekod rasmi, Abdelhakim pernah ditangkap oleh Kerajaan Malaysia dan untuk diserahkan kepada CIA pada tahun 2004. Sewaktu ditangkap di KLIA, beliau sedang bersama isteri beliau yang sedang sarat mengandung.

Selepas ditangkap oleh kerajaan Malaysia, beliau telah disimpan di dalam sebuah penjara di Thailand di mana beliau disimpan.

Rasanya juga Abdel Hakim pernah dihantar ke Guantanamo Bay untuk disiksa.

Akhirnya Amerika menyerahkan Abdel Hakim untuk diseksa oleh regim Gaddafi.

Allah SWT Maha Kaya. Orang yang ditangkap oleh Kerajan Malaysia (baca: UMNO) bagi pihak CIA, sekarang ini menjadi Ketua Turus Angkatan Tentera Libya yang baru.

Tak tau macamana Zahid Hamidi nak bercakap dengan AbdelHakim nanti. Mesti kekok. Bayangkan dia ditangkap di negara yang mengaku berjuang Islam ketika beliau bersama isteri beliau yang sedang sarat mengandung.

Tulang Besi

ps masih teringat ucapan Najib di Heritage Foundation di mana Najib begitu bangga dengan bantuan Malaysia kepada usaha BUsh memerangi Islam atas nama memerangi keganasan.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Gomen kita memang maderfak!! Sembang pasal Islam dan Hak Asasi Manusia depa la juara! Kutuk Pas bagai nak rak pasai kerjasama dengan DAP, sendiri jadi barua CIA pejam sebelah mata! Kerjasama dengan Gomen Komunis China takpa pulak! Dabik dada perisikan tentera dan polis kita hebat dan macam2 lagi 1001 pujian, CIA bukak pejabat kat KL takpa pulak! What da hell?!! Dasar UMNOAPCO, bagai air yang dicincang takkan putus!!

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.