Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, September 13, 2011

Saidini Abu Bakar Tidak Layak Terima Tauliah Mengajar di Selangor

Pengerusi MAIS dilaporkan berkata:

“Mais dengan ini mengingatkan dan mengarahkan nazir masjid dan pengerusi surau seluruh Selangor supaya tidak menjemput, membenarkan atau memberikan peluang kepada YB Khalid dan mana-mana ahli politik untuk memberikan ceramah, mengajar, tazkirah atau khutbah berkaitan agama Islam kecuali mempunyai tauliah Mais yang masih berkuat kuasa,” kata Pengerusi Mais Datuk Setia Mohamad Adzib Mohd Isa dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.


Kasihan rakyat Selangor apabila Pengerusi MAIS sendiri menjadi agen pada sekularisma. Kita ingatkan ajaran sekularisma telah mati, rupanya masih segar bugar dalam Majlis Agama Islam Selangor.

Bagi Tulang Besi, kalau ditakdirkan Allah SWT hidup balik Saidina Abu Bakar AsSiddiq Radiallahuanhu, nescaya sahabat Nabi itu tidak akan diberi tauliah oleh Mohd Adzib atas alasan Saidina Abu Bakar adalah seorang ahli politik.

Bukan hanya ahli politik nasional tetapi ahli politik antarabangsa,

Inilah yang dikatakan oleh YB Khalid Samad sebagai "agen UMNO" kerana UMNO itu fahamannya sekular. Maka, oleh kerana Mohd Adzib adalah UMNO, beliau terpaksa menyebarkan fahaman sekularisma UMNO dalam isu ini.

Bagi Tulang Besi, malang sangat nasib rakyat Selangor mempunyai Majlis agama yang berfahaman sekular yang sesat lagi syirik itu.

Tulang Besi


Share on whatsapp

1 comment:

  1. mohamad adzib ni elok lah di kenali sebagai mohamad adzab

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.