Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, October 18, 2011

Allahuakbar. Isu Hudud Menjadikan HIMPUN Tidak Releven

Arakian, akan diadakan sebuah perhimpunan yang dikatakan untuk memprotes "Kristianisasi" ekoran serbuan JAIS di Gereja DUMC.

Yang hairannya, sekirannya benar berlaku murtad, mengapa tiada dakwaan?

Kalau Khalid Samad yang TERANG TERANG tidak melakukan apa2 kesalahan boleh didakwa, maka apa masaalahnya untuk mendakwa mereka yang terlibat dlm kes DUMC?

Bob Lokman yang tiada kesalahan JAIS boleh panggil untuk disiasat, apasal tak boleh ada dakwaan ke atas mereka yang terlibat dalam DUMC?

Sebenarnya, isu hudud telah mematikan isu Kristianisasi ciptaan UMNO ini. Walaupun UMNO dibantu oleh beberapa NGO serta beberapa pimpinan PAS yang pro UMNO seperti Hasan Ali, namun isu murtad telah menjadi sejuk akibat isu hudud.

Mengapa Tulang Besi berkata demikian?

Ia adalah kerana UMNO dengan segala jelasnya menunjukkan betapa mereka menolak perlaksanaan hukum Allah.

Tanpa segan silu dan rasa takut mereka akur dgn amaran Chua Soi Lek(baca: pelakon porno) untuk tidak melaksanakan hukum hudud dan Qisas.

Maka, benarlah kata Tok Guru Nik Aziz, bagaimana nak harap UMNO untuk memperjuangkan murtad sedangkan UMNO sendiri menolak hukum Allah secara TERBUKA.

Yang hairannya, sedikit pun HIMPUN tak bicara berkenaan perlaksanaan hukum hudud dan tindakan kurang ajar UMNO menolak mentah-mentah perlaksanaan hukum tersebut.

Dr Yusri Mohammad yang kononnya memperjuangkan murtad diam seribu bahasa apabila hukum Islam dihina oleh parti2 komponen BN seperti MCA dan Gerakan.

Ini kerana UMNO hanya melihat Kristian sebagai musuh. Adapun kafir laknat yang menghina hukum Allah seperti MCA dan Gerakan tidak dipandang musuh oleh UMNO.

Maka, Dr Yusri Mohammad menurut kehendak UMNO tersebut dan menjadikan hanya mereka yang dimusuhi UMNO sebagai musuh.

Sikap double standard HIMPUN dan Dr Yusri inilah yang menyebabkan sehingga hari ini sambutan ke atas program HIMPUN ini seakan-akan hambar dan tidak bermaya.

Hanya 29 NGO dari beribu-ribu NGO ISlam (termasuk persatuan2 khairat kematian, surau2, masjid2, persatuan kebajikan2 Islam) dsbnya yang menyokong HIMPUN secara terbuka.

Sikap "Double Standard" Dr Yusry dan HIMPUN ini bakal menjadikan HIMPUN perhimpunan yang tidak mendapat sambutan dari majoriti umat Islam di Malaysia, inshaalah.

Tulang Besi
Share on whatsapp

1 comment:

 1. Tulang besi,

  Memang buang masa ja dgn kempen tu.
  Kalau Hududpun umno boleh tolak mentah2 ni nak berteriak macam orang bodo pasal Kristianiti pulak.

  Tak payah la Dr Yusri woiiii..

  Tu...suruh si tuan guru Najib Razak kau tu patuh dan gubal dulu mengikut arahan Hudud Allah (orang yg murtad kena balas apa?)

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.