Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, November 1, 2011

Siapa "First Lady" yang Beli Rantai Hampir Setengah Juta Ringgit?

KLIK IMEJ

Tulang Besi teringin hendak tahu siapa "First Lady" yang telah membeli rantai suasa berjumlah AUS150,000 di Australia sewaktu persidangan CHOGM tempohari? AUD 150k adalah bersamaan AUD 490,249.05 (yakni hampir Setengah Juta Ringgit Malaysia)

Yang hairannya, dalam laporan yang sama, anak kepada PM dilaporkan membeli-belah dengan jumlah AUS60,000.

BELI BELAH SAMPAI AUS60,000 = RM 196,059.61????? Nak beli apa sampai hampir RM200,000?

Tak sedar ke rakyat di Malaysia hampir kebulur, hutang keliling pinggang, barang hari2 naik, nak makan pun susah?

Tetiba anak Najib boleh bershopping sampai RM200k?

Tulang Besi berhadap laporan akhbar ini palsu dan tidak betul. Tulang Besi minta pejabat Perdana Menteri cepat-cepat menjelaskan perkara ini kepada rakyat Malaysia.

Sekiranya benar laporan ini, Tulang Besi ingin tahu dimana kah wang sebanyak itu boleh diperolehi?


Tulang Besi

ps Peristiwa ini mengingatkan Tulang Besi berkenaan satu perbualan antara Tulang Besi dengan seorang pemandu teksi. Dari percakapan2 awal, pemandu tersebut tampaknya seperti penyokong UMNO. Lalu Tulang Besi bertanya beliau mengenai perjuangan membela Melayu. Adakah perjuangan membela Melayu ini masih suci dan dipercayai. Pemandu Teksi itu berkata perjuangan membela Melayu sekarang ini hanya mitos semata-mata. 90% yg mengaku berjuang Melayu sebenarnya berjuang mengkayakan diri sendiri dan anak beranak, jual kontrak pada bukan bumiputra dan hanya mementingkan diri sendiri. Selama duduk di Kuala Lumpur, dia sudah masak ditipu oleh orang-orang yang mengaku memperjuangkan Melayu.

ps DAVID JONES adalah pasaraya berantai yang hanya dijumpai di Australia. Ia tiada cawangan di Malaysia atau mana-mana negara lain.

Mengikut seorang rakan Twitter Tulang Besi, DAVID JONES ini adalah seperti HARRODS di London. Ia adalah tempat orang-orang kaya dan berada berbeli belah. Orang miskin macam Tulang Besi hanya layak menjadi pekerja biasa sahaja di sana.


Cawangan utama DAVID JONES adalah seperti dalam gambar di bawah:Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.