Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, November 14, 2011

Tak Sampai Sebulan Balik Haji Dah Buka Tudung??

Masa turun kapalterbang masih pakai tudung


Jumpa Michelle Obama Terus Buka Tudung


Hairan bin ajaib. Tak sampai sebulan balik haji, dah bukak tudung? Ingatkan lepas buat haji, adalah perubahan yang positif.

Haii sedih sedih.

Awak tu pemimpin, kena lah tunjuk contoh tauladan yang baik. Bukan buat mcam ni.

Pakai tudung ni hukumnya wajib, sama wajib dengan buat Haji. Malahan, wajib tutup aurat adalah untuk semua wanita Islam. Haji pula wajib bagi mereka yang mampu sahaja. Orang Islam tak mampu atau berhutang, tidak wajib haji ke atas mereka.

Tulang Besi

Share on whatsapp

6 comments:

 1. eh mana post yg pasal selangor akan ada 200k pengungi haram, dah hilang lah

  ReplyDelete
 2. Dosa itu lebih berat daripada zina. Tunggulah diakhirat nanti, awak akan dipersoalkan.

  ReplyDelete
 3. Hidayah kepada seseorang cuma Allah yang mampu memberinya. Anda kata macam manapun kalau tiada hidayah takkan dia mahu memakainya. Dosa Itu antara dia dengan Allah. Sekurang kurangnya pakaiannya masih sopan dan menjaga adap susila melayu.
  Opp.. saya lupa anda ingin memaparkan kepada pengundi Islam bahawa bini Najib tidak begitu Islam kerana tidak bertudung, nanti dalam p/raya jangan sokong BN. Tapi realiti politik Malaysia pengundi bukan Islam lebih selesa dengan bini PM yang tak bertudung.

  ReplyDelete
 4. kelakarnya kependekan dan kerendahan rosmah tu,sangat tak sesuai dengan bini obama

  ReplyDelete
 5. Banyak wanita pakai tudung tak berkelakuan liar.Hassan Ali pun nampak alim,tapi Setan.Kostume,dan ritual bukan melambangkan "kecusian" agama.Contoh terbaik adalah para setan ulama Pakistan ug bersolat 5 kali tetapi telah membunuh3 juta warga Bangladesh dlm masa 265 hari,genocide yg paling terok dlm sejarah

  ReplyDelete
 6. Kalau ikut logik para fanatikos bombastikos intelektikus, pakaian lebih penting drpd roh.Dats whylah,melayu dan islam tapi boleh mara ke depan.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.