Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, January 23, 2012

Sokong Najib TUn Razak Saman Sydney Morning Herald

Harian Australia The Sydney Herald melaporkan di laman web mereka:
"The wife of the Malaysian Prime Minister, Najib Razak, is known across Malaysia simply as FLOM (First Lady of Malaysia), and is Kapp's biggest customer, having dropped an estimated $100,000 in his boutique ordering garments during a private holiday in Sydney a little more than a fortnight ago"
TERJEMAHAN:Isteri kepada Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak, yg dikenali di Malaysia sebagai FLOM adalah pelanggan terbesar Kapp(seorang pereka fesyen terkenal Australia bernama Carl Kapp) telah membeli sejumlah pakaian berjumlah AD100,000 (kira2 RM325k)di butik milik Kapp sewaktu Rosmah bercuti di Sydney kira-kira 2 minggu lepas.

Sekiranya berita ini benar. maka is adalah satu bentuk pengkhianatan kepada rakyat Malaysia yang majoritinya sdg hidup dalam arus kenaikan harga barang dan kejatuhan tahap gaji yang begitu serius.

Di manakah isteri PM mendapat wang yang sebegitu banyak untuk berbeli belah dalam masa beberapa jam.

95% rakyat Malaysia akan menghabiskan hayat mereka dalam keadaan tidak pernah melihat wang sebanyak RM325 ribu ini. Isteri PM pula boleh menghabiskannya dalam masa beberapa jam.

Maka, sekiranya khabar ini tidak benar, wajiblah Perdana Menteri Malaysia menyaman harian Sydney Morning Herald kerana fitnah.

Tulang Besi

3 comments:

Anonymous said...

Huh ! Nak masuk court Malaysia sebagai saksi kes liwat Anwar Ibrahim pun laki bini tu kecut..ini kan pula court Australia.

Anonymous said...

ummi halfida kata anwar ibrahim ada hubungan sulit dengan bini azmin dan dia juga kata wan azizah tahu perkara tu...

sekiranya ini tidak benar, wajiblah anwar ibrahim dan wan azizah menyaman ummi hafilda kerana fitnah. tak gitu wahai rahman talib al-anjing???...

Anonymous said...

Hurm..lagi kes Bini PM boros m'bazir b'belanje..memalukn BN je..hampeh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.