Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, April 17, 2012

Mungkin Inilah Orang2 Yang Mengaut Untung Dari PTPTN

Gambar di bawah Tulang Besi dapat dari FACEBOOK.

Tak mustahil keadaan mengelabah Barisan Nasional dan UMNO dalam isu PTPTN adalah kerana kebimbangan kroni2 mereka yang mendapat laba dari PTPTN ini?

Bagi Tulang Besi, setiap tingkah laku UMNO/BN sebenarnya mahu menguntungkan kroni mereka, bukan rakyat mahupun negara.

Berhentilah kita semua dari terus ditipu UMNO dan Najib/Rosmah.

KLIK IMEJ
KLIK IMEJ


Tulang Besi

13 comments:

kadiak said...

Lim kok weng pun kroni jugak ker? Tak silap aku la lim kok weng ade design sejadah dr idea tok guru nik aziz. Lagi satu banyak kolej tak disenaraikan cth kolej kecik di daerah daerah, semua kira kroni jugak ker? Istifar la banyak? Astagirullahalazhim.

Anonymous said...

TB adalah contoh manusia yang tak boleh lihat orang lain senang. Ada aje sifat hasadnya

Atas Pagar said...

TB adalah contoh manusia yang tak boleh lihat orang lain senang. Ada aje sifat hasadnya.

UNISEL dan KUIS TU macam mana? Kenapa tiba-tiba tak de dalam list. Hipokrit sungguh.

Sepatutnya TB kena suruh kerajaan selangor buat dulu.

abuamir said...

Kolej milik kerajaan negeri bukan milik individu macam kroni umno/bn, macam ini pun org umno tak faham!!! Jika kolej itu milik syarikat individu semua hasil masuk poket kroni tetapi kolej negeri masuk kpd hasil negeri.

Selagi org melayu umno ni berotak lembab memanglah umno senang selamanya. Macam Kelantan jika dpt hasil royaliti minyak semua pinjaman PTPTN anak kelantan, kerajaan negeri bayar. Inilah baru kerajaan berkebajikan bukan kerajaan penyamun macam umno/bn.

Anonymous said...

siapa yang buat unisel & kuis tu dulu? pakatan rakyat atau pihak sebelah?

Anonymous said...

SAPA BUAT PUN TAK PA,BUKAN GUNA DUIT NAJIB,DUIT RAKYAT BRO.AKAI DOK KAT MANA?

Anonymous said...

SAPA BUAT PUN TAK PA,BUKAN GUNA DUIT NAJIB,DUIT RAKYAT BRO.AKAI DOK KAT MANA?

Anonymous said...

Itu aku tak pasti pasal kroni ke tak yg penting kerana kerajaan sekaranglah tahap pendidikan anak malaysia skrg sudah berubah, kewujudan ptptnlah yg telah membantu byk org kurang mampu sehingga boleh belajar sampai PHd. Banyak perubahan dah berlaku. Cakap memang senang bukan duit siapa duit rakyat tapi kalau pemimpin yg kibau duit rakyat simpan kat luar negara macam Suharto & Tat Sin tu apa pembangunan & kemajuan yg dibawa. Kritik bagus sebab buat org berfikir.So fikirlah sendiri, ada kemajuan tak kat malaysia ni, macam mana dgn taraf hidup kita skrg.

Anonymous said...

Kronologi Hutang Pelajar

Belajar Diploma - Hutang
Belajar Ijazah - Hutang
Kerja..beli kereta - Hutang.
Kad kredit 3- Hutang
Kahwin- Hutang Bank Rakyat

Semua negatif kecuali hutang rumah. Gali lubang..tutp lubang..Sekian.

Anonymous said...

orang UMNO ni memang bangang...nak bagi pendidikan free pun marah,nanti bankrap katanya...habis tu cilok duit rakyat juta-juta bela lembu tak pe....LEMBU punya UMNO

Anonymous said...

Penuntut yang desak nak free belajar di u bakal nanti jugak tak nak bayar cukai pendapatan dan cukai lain lainnya sebab bagi mereka tanggungjawab kerajaan la sara mereka, sedangkan tanggungjawab rakyat juga ialah bayar cukai tu. Ini yang kaum yang kaya tengok meluat dan menyampah sebab duit cukai mereka diguna untuk sara bebudak ni semua yang tak begitu minat nak belajar.

Anonymous said...

Pastikan tiada yuran juga di PASTI. Jgn pandai melalak tang org punya je tp sendiri punya diam jo. Anak aku bayar RM50 sebulan utk PASTi lo. Bila nak free ni? Jgn pandai cakap saja

Anonymous said...

Pasti tu ko ingt macam tadika kemas ke???klau malaysia ni PR dapat memerintah..pasti pon xyh bayar der...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.