Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, May 7, 2012

SPR Masih Taja Pengundi Hantu????


KLIK IMEJ
Sepanjang bulan yang membawa kepada BERSIH 3.0, SPR rupa2nya sibuk menyediakan daftar pemilih baru. Waktu sekarang ini, daftar2 pemilih baru ini sedang dipamirkan di seluruh negara. 

Dari maklumat awal yang saya dapat, terdapat lebih 15ribu nama yang diragui di Selangor sahaja.

Dan di kawasan Shah Alam sahaja, bagi 3 bulan pertama 2012, terdapat pertambahan pengundi berjumlah 4500 orang. Begitu tinggi pertambahan pengundinya hanya bagi sebuah kawasan Parlimen. 

Yang jelasnya PAS Kawasan Shah Alam akan membantah pertambahan yg gila ini. Yang Tulang Besi risaukan adalah kawasan lain dari Shah Alam. Apakah mereka juga aktif membantah pertambahan pengundi yang menggila ini? 

Kalau PAS2 Kawasan seluruh Selangor masih duduk diam dan membisu, jangan haraplah kamu akan menang apa-apa kerusi di kawasan kamu.

 Satu lagi, jelas SPR tidak menghiraukan suara rakyat. Walaupun mereka tahu yang rakyat akan berkumpul dengan begitu ramai pada 28 May 2012, tapi mereka terus menerus membiarkan kekotoran berlaku di dalam Senarai Daftar Pemilih.

Juga, bagaimanakah UMNO boleh melakukan pendaftaran pemilih berjumlah puluhan ribu nama sedangkan semua orang maklum UMNO begitu pasif di dalam aktiviti pendaftaran pemilih baru. 

Sepanjang duduk di Selangor, jarang kita lihat UMNO membuka kaunter bagi tujuan mendaftar pemilih baru di mana-mana tempat. Tak nampak pun mana-mana kumpulan UMNO melakukan pendaftaran pemilih baru di sekitar Selangor. 

Namun, apabila mendaftar nama pengundi2 baru, UMNO boleh bawa puluhan ribu nama. 

Hairan hairan. 

TULANG BESI
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.