Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, May 9, 2012

SPR Mengaku Daftar Pemilih TIDAK Beralamat Lengkap

Di bawah diambil dari risalah yang baru diterbitkan oleh SPR di laman mereka www.spr.gov.my:
Di atas adalah pengakuan bertulis dari SPR bahawa mereka akan mendaftar pemilih yang beralamat tidak lengkap. 

Sesiapa sahaja yang boleh berfikir akan tahu sekiranya seseorang itu tidak boleh membuktikan alamat beliau, maka ia bererti seseorang itu PASTI boleh diragui kedudukannnya sebagai pengundi. 

Sepatutnya sesiapa yang tidak ada bukti alamat yang jelas harus ditolak oleh SPR, bukannya didaftarkan sebagai pemilih yang sah. 

Di sini sahaja jelas SPR berdalih kerana biasanya pengundi hantu adalah mereka yang tidak boleh membuktikan kediaman mereka di satu-satu tempat yg mereka mahu daftar. 

Terima kasih SPR atas pengakuan kamu. Terbukti kamu telah menipu. 

TULANG BESI
Share on whatsapp

3 comments:

 1. Tak faham kenapa tak ikut alam IC alam pertukaran alamt dalam IC.

  2) Saya yang mengisi borang menukarkan alamat mengundi utk diri saya dan isteri saya spt alamat terbaru dalam IC. tapii bila check di SPR punya website, saya telah beralamat di kawan perumahan mewah, sedangkan isteri saya di alamatkan di kawasan rumah kos sederhana.

  Agak2 PR boleh buat culaan yg tepat tak sekiranya culaan di lakukan di tempat berkenaan.

  Wassalam.

  ReplyDelete
 2. Ini masalah egen SPR yang ditugaskan mendaftar pengundi. Walaupun tak lengkap alamat, pengundi mesti diberi hak mereka. Jangan jadikan alasan alamat tak lengkap untuk menidakkan hak rakyat. Zaman sekarang ni, ramai orang merantau ke merata tempat untuk mencari rezeki, tak hairanlah keadaan tersebut berlaku. Bukan salah alamat, salahkan mereka tu kerana tak undi pembangkang.

  ReplyDelete
 3. kalau merantau pun.. takkan dia tinggal tepi jalan or parking space kut... kalau rumah mesti ada alamat lengkap... rumah setinggan pun ada alamat lengkap... habis tak ada pakai alamat kedai depan jalan masuk kg setinggan...

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.