Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, September 18, 2012

Anwar Agen IMF kerana Menolak Selamatkan Kroni2 Mahathir

Semua orang maklum, pada tahun 1997, semua kroni2 UMNO dan Mahathir (termasuk anak Mahathir sendiri) mengalami kerugian yang dahsyat. Ramai kroni2 Mahathir telah berada diambang bangkrupsi termasuk lah anak Mahathir sendiri, si Mirzan. 

Sebelum krisis 1997, kroni2 ini sebuk membahagi2 kekayaan negara sesama mereka. Sedikit pun rakyat Malaysia tidak merasai nikmat keuntungan yang dirasai oleh kroni2 ini. Namun, selepas mereka mengalami kerugian yang dahsyat pada tahun 1997, mereka telah merangkak dan menyembah kerajaan Malaysia untuk menyelamatkan mereka dari kerugian dan bangkrupsi. 

Dengan kata lain, waktu senang mereka lupakan rakyat. Waktu susah, mereka suruh rakyat selamatkan mereka. Inilah rahsia di sebalik kejayaan tokoh2 korporat Malaysia. Syabas!!!

Sebagai contoh ‘bail-out”-bantuan luar biasa kerajaan ini adalah anak Mahathir, Mirzan, yang pada masa itu mengalami kerugian yang dahsyat kerana saham syarikat beliau, Konsortium Perkapalan Berhad (KPB), jatuh menjunam. 

Maka, Mahathir telah mengarahkan Petronas membeli KPB dengan harga RM1.8billion walaupun adalah jauh lebih murah bagi Petronas untuk membeli KPB pada harga pasaran. Namun, Petronas terpaksa membazir wang rakyat hanya kerana ia adalah kemahuan Dr Mahathir Muhammad Iskandar Kutty. Anwar Ibrahim sebagai Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan adalah antara yang menentang usaha ini. 

Sepanjang Anwar menjadi Menteri Kewangan, Malaysia telah berjaya membayar balik hutang negara serta mencatatkan lebihan di dalam bajet negara. Semua ini adalah hasil dari sikap dan tindakan beliau yang berjimat cermat dan bersih di dalam pentadbiran. 

Penentangan Anwar telah membawa kepada kemarahan Dr Mahathir. Sikap Anwar yg tidak mahu melibatkan wang rakyat di dalam menyelamatkan syarikat2 kroni Mahathir ini mendapat pujian seluruh dunia terutamanya IMF. 

Prestasi Anwar sebagai Menteri Kewangan juga mendapat pujian yang melangit dari seluruh badan2 dunia yang bersangkut paut dengan kewangan negara2. 

Maka, Dr Mahathir telah menggunakan peluang ini dengan melabel Anwar sebagai agen IMF. Kononnya IMF mahu menghapuskan kemerdekaan negara. Padahal, kalau betul2 benci pada IMF, sepatutnya Malaysia keluar dari menjadi negara anggota IMF. Tapi, sehingga hari ini Malaysia kekal sebagai negara anggota IMF.

Faktor sebenar label agen IMF dikenakan ke atas Anwar adalah percubaan Anwar menghalang wang rakyat dari digunakan untuk menyelamatkan kroni2 Mahathir ini. 

Dan tindakan Anwar yang paling dibenci oleh Mahathir adalah apabila Anwar cuba menghalang wang Petronas dari digunakan untuk menyelamatkan Mirzan. 

Segala fitnah yang dirancang dan dilancarkan terhadap Anwar adalah bertitik tolak dari tindakan Anwar untuk menghalang Petronas dari menyelamatkan Mirzan. 

Harap kesemua pembaca dapat sedar siapakah sebenarnya agen asing di sini 

TULANG BESI
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.