Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, September 5, 2012

Fitnah Liwat Mulakan Budaya Biadap Dalam Masyarakat Malaysia

Diberitakan RTM ada buat forum dimana isu budaya biadap diperbincangkan. Antara ahli panel yang dijemput adalah Roslan Kassim sendiri. Malangnya, apabila seorang pemanggil menaikkan isu gambar pemimpinan PAS dikencing, panggilan tersebut diputuskan.

Suka saya nyatakan budaya biadab dalam masyarakat Melayu Islam Malaysia bermula apabila Dr Mahathir mengaib serta memfitnah Anwar dengan menuduh Anwar meliwat. Fitnah liwat tersebut diperbesar-besarkan dengan menggunakan media-media utama seperti Utusan Meloya, Berita Hairan, TV3suku dan berbagai-bagai media lagi.

Akibatnya, Mahathir dan UMNO telah mempopularkan budaya memfitnah dan menuduh secara melulu kepada rakyat Islam Malaysia. Semenjak dari peristiwa itu, menuduh orang tanpa bukti telah dianggap amalan biasa. Memfitnah orang juga menjadi amalan biasa. Mencaci orang juga menjadi amalan biasa. Mengutuk menjadi makan ruji mereka.

Sekarang ini, terdapat ribuan pencaci2 upahan UMNO yang mengacau alam siber Malaysia terutama di Facebook dan Twitter. Kerja mereka ini hanya menyebar fitnah dan dusta selain mencaci dan mengutuk tanpa ada apa-apa bukti yang jelas.

 Majoriti pencaci2 upahan ini tidak mahu mereka dikenali supaya mereka bebas mencaci. Seperti pemilik blog “Ruang Bicara Faisal” yang bernama Mohd Faisal Mohd Rohban Ahmad yang lari lintang pukang bila writ saman hendak diberikan kepada beliau.

Punyalah hebat bila dia menulis dalam blog dia tapi bila diberi writ saman dia lari mcm binatang kena kejar untuk disembelih. Itulah dia contoh agen-agen budaya biadap tajaan UMNO. 

Hanya berani dalam blog tapi tak berani berdepan dan mengambil tanggungjawab dari segala tulisannya. Juga, tuduhan2 zina yg dilempar kepada Anwar ini adalah kebiadapan yang sangat besar kepada Allah SWT.

Amalan ini diharamkan oleh Allah SWT tapi UMNO dengan biadab menolak pengharaman ini. Kalau UMNO boleh biadab pada Allah SWT , maka tak hairanlah budaya biadap tersebar luas dalam masyarakat Islam Malaysia.

TULANG BESI
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.