Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, September 11, 2012

Siasat Dr Mahathir Juga kerana Berkawan dgn Soros

Tulang Besi terpanggil untuk memberi komen berkaitan dengan isu penaja SUARAM dan kaitan dengan dana Soros. 

Dituduh bahawa SUARAM mendapat dana dari luar negeri yang bersumber dari George Soros.  Dana tersebut digunakan untuk menjatuhkan UMNO dan Barisan Nasional. Serangan terhadap SUARAM ini juga lantaran tindakan nekad SUARAM menyaman kerajaan Malaysia di atas pembelian kapal selam SCORPENE yang penuh dengan korupsi itu.

Bagi Tulang Besi, kalau mahu menyiasat pengaruh Soros dalam politik Malaysia, jangan hanya dihadkan kepada PKR dan SUARAM sahaja. Pihak polis harus memanggil jug Dr Mahathir Muhammad untuk siasatan.

Ini kerana Dr Mahathir pernah mengadakan pertemuan empat mata dengan Soros sewaktu Soros melawat Malaysia pada tahun 2006 lepas.

Malahan, Dr Mahathir perlu disiasat di atas penipuan beliau terhadap rakyat Malaysia. Sejurus selepas krisis ekonomi 1997, Dr. Mahathir dengan gegak gempita menyalahkan Soros di atas mala petaka ekonomi yang menimpa Malaysia pada masa itu. Seluruh jentera media Malaysia digunakan untuk menyerang Soros sehingga seluruh rakyat Malaysia tertipu dengan sandiwara Dr Mahathir.

11 tahun kemudian, Dr. Mahathir yang sama boleh bertemu dengan Soros dan membuat kenyataan di bawah:

Malahan Jeff Oii dalam Asian Correspondent melaporkan:

Sebagai rakyat Malaysia, saya rasa tertipu. Tampaknya seperti serangan kepada Soros pada 1997 itu hanya sekadar lakonan dan sandiwara Dr.Mahathir bagi tujuan menutup kelemahan sendiri. 

Seeloknya Dr Mahathir harus disiasat dahulu sebelum SUARAM. Itupun kalau ada keadilan di Malaysia ni lah.

Tulang Besi

ps lagi gambar Soros dengan Dr MahathirShare on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.