Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, September 11, 2012

UMNO Benci IMF tapi Malaysia Kekal Anggota IMF???

Masihkah kita ingat serangan awal Dr Mahathir kepada Anwar ibrahim sewaktu Anwar Ibrahim dipecat dan diaibkan? 

Antara serangan awal Dr Mahathir terhadap Anwar sejurus selepas September 2, 1997 adalah Anwar Ibrahim dituduh sebagai agen IMF". 

Anwar telah dianggap sebagai pengkhianat negara kerana mahu mengambil bantuan IMF sekaligus menyebabkan MAlaysia akan hilang kemerdekaan dan kebebasan diri. Tulang Besi telah membuat sedikit kajian berkenaan IMF ini. 

Melalui WIKIPEDIA, Tulang Besi belajar:
"The members of the IMF are 188 members of the UN and the Republic of Kosovo[a].

TERJEMAHAN:Negara2 anggota IMf adalah kesemua 188 negara yang menganggotai Pertubuhan Bangsa2 Bersatu serta Republik Kosovo"
Malaysia adalah salah satu negara anggota Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Dengan kata lain, Malaysia adalah salah satu negara anggota IMF kerana kesemua negara anggota Pertubuhan Bangsa2 Bersatu adalah anggota IMF. 

Maka, jelaslah kita bahawa kita telah tertipu dengan propaganda UMNO dan Dr Mahathir Muhammad. 

Sekiranya IMF ini jahat dan menzalimi Malaysia, seharusnya Mahathir dan UMNO membawa keluar Malaysia dari menganggotai IMF. 

Namun, apa yang berlaku, setelah lebih 14 tahun memfitnah Anwar Ibrahim sebagai agen IMF, UMNO terus mengekalkan Malaysia sebagai ahli IMF. 

Malahan, Dr Mahathir yang terdedah telah membuat pinjaman kepada Bank Dunia seperti yang ditunjukkan di dalam gambar di akhir artikel ini. 

Sebab sebenar Mahathir benci IMF adalah kerana IMF menghalang wang rakyat digunakan untuk menyelamatkan kroni2 UMNO serta anak beranak pimpinan UMNO. Antara contoh paling jelas adalah penggunaan duit PETRONAS untuk menyelamatkan bisnes anak dia yang rugi. Jumlah yang digunakan dalam RM1.8b. 

Sepanjang yg Tulang Besi tau, kalau IMF tidak masuk ke Indonesia pada tahun 1997 yang lepas, negara Indonesia itu sendiri akan pupus dan tidak wujud lagi sekarang ini seperti negara Soviet Union. 

TULANG BESI
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.