Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, November 16, 2012

Hari Ini UMNO Kempunan Sungguh

Dato' Harun Taib berkata hari ini:
Dengan ini, berakhirlah segala harapan UMNO untuk mencapai hasrat berpadu dengan PAS. Hakikatnya, Dewan Ulama PAS adalah kumpulan terakhir dalam PAS yang masih berpegang dengan idea kerajaang perpaduang.

Namun, hari ini Dato Harun Taib selaku Ketua Dewan Ulama PAS Pusat telah menyatakan dengan tegas komitmen Dewan Ulama PAS terhadap ijtihad tahaluf siyasi sehingga ke tahap menggesa para ulama menerangkannya serta mengizinkan pengundian terhadap calon-calon bukan Islam

 Secara rasminya tiada lagi harapan untuk berpadu dengan UMNO. Sesia-sia usaha beberapa kumpulan pembelot PAS mengadakan wacana di Vistana Hotel tempohari kerana suara2 sumbang mereka tidak diendahkan oleh perwakilan mahupun kepimpinan2 dewan terutamanya Dewan Ulama PAS.

Dato Harun Taib seterusnya menyuruh Harussani bertaubat dahulu sebelum Nurul Izzah bertaubat kerana Harussani lebih teruk membantu musuh ISlam kalau mengikut rekod beliau selama ini.

Di dalam muktamat Dewan PEmuda pula, salah seorang pemimpin Pemuda di dalam ucapan penggulungan menyatakan apabila disiasat, wacana di Vistana Hotel itu ditempah dan dibayar oleh seseorang yang datang dari Jabatan Perdana Menteri. Artinya, ada tangan2 ghaib UMNO di belakang wacana golongan kecewa PAS itu.

Saya yakin hari ini, UMNO lebih kempunan dari ibu yang di dalam kesah Batu Belah Batu Bertangkup.

TULANG BESI
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.