Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, November 7, 2012

Hubungan UMNO-MCA Kukuh sbb Sama2 Anti Islam

Timbalan Perdana Menteri, TS Muhyiddin Yaasin, dilaporkan berkata bahawa hubungan PAS dan DAP tidak pernah kukuh. 

Bagi Tulang Besi, hubungan PAS dan DAP tidak boleh disamakan dengan hubungan UMNO dan MCA. PAS tidak menggadai prinsip bila berkawan dengan DAP. 

Sepanjang PAS berkawan dengan DAP, PAS tidak pernah meminda perlembagaan Parti yang menyatakan hukum tertinggi adalah Alquran, Al Hadeeth, Ijma dan Qiyas. 

Cuma, PAS menghormati sikap DAP yang tidak bersetuju dengan perlaksaan hukum jinayat Islam. 

UMNO pula, lebih senang mengikut cakap MCA apabila MCA tidak mahu hukum syariah dilaksanakan. Tidak berapa lama selepas CHua Soi Lek memberi amaran, Najib Tun Razak terus akur dan mengisytiharkan UMNO menolak perlaksanaan hukum hudud sama sekali. (Saksikan kenyataan CHua Soi LEk diikuti dengan laporan TV3 menunjukkan keakuran NAjib terhadap amaran CHua Soi Lek di sini)

Janganlah Tan Sri Muhyiddin Yaasin rasa hubungan PAS-DAP sama dengan UMNO-MCA. PAS tidak sanggup menggadai hukum Allah berbanding UMNO.
TULANG BESI
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.