Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, November 14, 2012

Nasaruddin Takut Untuk Berhadapan Dengan Perwakilan?

Berita Harian melaporkan hari ini mantan Timbalan Presiden Ustaz Nasharuddin Mat Isa tidak akan menghadiri Muktamar PAS di Kota Baru pada hujung minggu ini. 

Alasan yang diberikan adalah beliau berada di luar negara. Padahal boleh sahaja Nasa membatalkan program beliau untuk menghadiri Muktamar tersebut. 

Tindakan Nasaruddin Mat Isa mengelak untuk berhadapan dengan para perwakilan menunjukkan Nasa berada di pihak yang salah. 

Kalau Nasa yakin dengan pendirian beliau, silalah pertahankan pendapat kamu di hadapan para perwakilan PAS. Muktamar adalah forum yang sepatutnya untuk melahirkan apa-apa isu yang berbuku di hati beliau. 

Ini kerana sebagai seorang pemimpin PAS, beliau tidak seharusnya menggunakan media2 UMNO untuk menyerang PAS. Beliau sepatutnya menggunakan platform2 parti untuk menyuarakan pendapat beliau. 

Jelas, ketidakhadiran Nasa menunjukkan betapa Nasa sendiri tidak yakin dengan kritikan-kritikan yang beliau berikan kepada PAS melalui media-media UMNO. Beliau cuma berani apabila beliau berlindung di sebalik corong-corong UMNO dan bukannya di platform yang sebenarnya. 

Bak kata orang tua-tua, "BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH".

Kalau jumpa perwakilan pun takut, macamana nak perjuangkan kesucian dan kemurnian perjuangan PAS?

Minta Ustaz Nasaruddin Mat Isa jawab. 

Khalid Samad yang dikata dan dinista kononnya tidak tulin dalam perjuangan tetap menghadiri muktamar hatta sewaktu beliau digantung dulu. Nasa yang takda apa2 ni kenapa takut?

TULANG BESI
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.