Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, December 13, 2012

Sejak Bila UMNO Sayang Kuil Hindu Ni?

Peristiwa perobohan kuil Hindu di Sepang telah dijadikan modal oleh blogger2 UMNO. Tiba2 sahaja mereka bersemangat untuk membela kuil Hindu di Sepang yang dirobohkan oleh Majlis Perbandaran Sepang baru2 ini.

Peristiwa yang sama telah menjemput MIC Negeri Selangor serta beberapa NGO pro BN dari keturunan India untuk membuat demonstrasi di Wisma SUK. Namun, jumlah yang turun berdemo itu kecil dan tidak mewakili semua kaum India di Selangor.

Malahan, blog2 UMNO menuntut Xavier, yakni Exco yang bertanggungjawab, untuk meminta maaf kepada kaum India di Selangor.

Adakah puak2 UMNO ini sudah lupa peristiwa mereka mengarak kepala lembu kerana tidak mahu kuil Hindu dibina di Seksyen 23 Shah Alam beberapa tahun yang lepas?Dahulu punyalah juara benci Kuil, tapi skrg ni nak jadi juara kuil pulak? Inikah dia wajah sebenar UMNO?

Wajah talam dua muka.

Wajah lidah bercabang.

Sekejap cakap lain, sekejap cakap lain?

Yang jelasnya perobohan struktur rumah ibadat itu tidak diketahui oleh pihak Pakatan Rakyat, kerajaan negeri mahupun YDP Majlis Perbandaran Sepang.

Tindakan itu juga berlawanan dengan arahan Kerajaan Negeri yakni semua rumah ibadat yang didirikan sebelum 2008 tidak boleh dirobohkan.

MAkanya, jelas ia adalah satu bentuk sabotaj kepada kerajaan negeri. Kalau YDP Majjlis Perbandaran Sepang pun tidak tahu akan tindakan itu, bermakna tindakan itu diambil tanpa kelulusan kerajaan Negeri.

Jelas ia satu sabotaj.

TULANG BESI

Share on whatsapp

1 comment:

  1. Bhai TB...

    Stendet la puak-puak UMNO nih... bab berlakon depa nombor satu...

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.