Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, January 13, 2013

Bermula Kebangkitan Bangsa Melayu Menolak UMNO

Sesungguhnya perhimppunan kebangkitan rakyat semalam adalah satu kejayaan. Dianggarkan hampir 300 ribu rakyat Malaysia telah turun ke Stadium Merdeka tanpa dibayar dan dipaksa mahupun diumpan dgn beras semata-mata mahu menunjukkan kebencian dan betapa meluatnya mereka kepada pemerintahan UMNO dan Barisan Najis.

Yang lebih membanggakan adalah 70% yang hadir itu adalah dari bangsa Melayu/ISlam kerana pada pusingan kali ini, orang2 Cina dan India tidak berapa ramai turun. Ini kerana perhimpunan kali ini adalah anjuran parti2 politik dan bukannya anjuran NGO seperti BERSIH 2 dan 3.

Namun, itu tidak bermakna orang2 CIna telah kembali kepada UMNO. Mengikut kajian2 saintifik yang terbaru, sokongan orang Cina kepada BN hanyalah di tahap 20% atau lebih sikit.

Hakikatnya, kedatangan ratusan ribu bangsa Melayu kepada Perhimpunan Kebangkitan Rakyat ini adalah tanda jelas bahawa bangsa Melayu sedang bangkit.

Yakni, bangsa Melayu sedang bangkit menolak dan membuang UMNO.

Inshaalah, UMNO akan tumbang kerana ketiga2 bangsa di Malaysia sudah meluat dan menyampah dengan parti yang hanya tau mengkayakan anak beranak pemimpin mereka sahaja.

Di bawah adalah gambar2 yang diambil oleh Tulang Besi sepanjang perhimpunan itu.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Sebelum Pilihan Raya Umum ke 13, buat sekali lagi perhimpunan sebagini jika 8 tuntutan yang di nyatakan tidak dipenuhi. Kali ini buat di Stadium Bukit Jalil dan Stadium Merdeka supaya lebih ramai lagi akan hadir. Jika boleh kita buat di Putrajaya baru padan muka mereka, UMNO-BN. Sekian terima kasih.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.