Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, January 18, 2013

Tugas SPR Menangkan Barisan Nasional. TIada Ragu2 Lagi

Selepas RCI Sabah, Tulang Besi yakin sudah tiada lagi keraguan dan was-was bahawa salah satu tugas utama Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia adalah memastikan kemenangan Barisan Nasional dalam pilihanraya umum ke 13 kelak.

Lihatlah bagaimana Pengarah SPR boleh mengarahkan pegawai2 Jabatan Pendaftaran Negara untuk mengeluarkan kad2 pengenalan bagi tujuan pendatang2 asing mengundi dalam pilihanraya Sabah.

Bayangkan rumah SU Dr Mahathir, Aziz Samsuddin, digunakan bagi tujuan mengeluarkan kad2 pengenalan. 

Kad2 itu selari dengan nama2 yang telah disahkan oleh Suruhanjaya Pilihanraya dalam Daftar Pemilih Sabah. Ertinya tanpa bantuan dan kerjasama serta koordinisasi dari SPR, projek memenangi Sabah adalah mustahil.

Soalnya sekarang, mampukah Pakatan Rakyat memenangi pilihanraya umum ke 13 dengan SPR jelas membantu dan berusaha memenangkan UMNO dan Barisan Nasional.

Jangan percaya cakap Dr Mahathir kononnya BN akan menang tipis. Hakikatnya, SPR sedang menyiapkan Barisan Nasional untuk menang besar dan mencapai semula majoriti 2/3.

Soalnya sekarang, apakah yang rakyat Malaysia akan lakukan?

Adakah kita akan terus diperbodohkan oleh Suruhanjaya Pilihanraya, Jabatan Pendaftaran dsbnya?

Adakah rakyat Malaysia akan ditipu oleh keputusan pilihanraya yang palsu kononnya yang menang itu adalah UMNO/BN padahal ianya adalah sebaliknya?

Adalah rakyat Malaysia akan terus menerus menerima keputusan pilihanraya yang ditentukan oleh Suruhanjaya Pilihanraya yang pastinya memihak kepada Barisan Nasional dan UMNO?

Apa yang telah berlaku di Sabah sedang berlaku di seluruh Malaysia. 

TULANG BESIShare on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.