Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Thursday, March 14, 2013

Antara Memarahi Wartawan dgn Memarahi Kebodohan

Peristiwa Tulang Besi tinggi suara dengan wartawan2 kangkung pro UMNO telah banyak mengajar Tulang Besi berkenaan mengapa bangsa Melayu di Malaysia mundur dan terkebelakang.

Misalnya, di pasaran saham Malaysia, bangsa Melayu tidak boleh menguasai walaupun 5% saham2 yg berlegar di pasaran saham. Terpaksa kerajaan mewujudkan tabung2 dan dana2 yang diambil dari cukai2 kaum Cina tapi dikatakan dana Melayu. Barulah kadar ekutiti naik ke tahap 18%.

Hakikatnya Bangsa MElayu tidak tahu membezakan mana yang penting dan mana yang kurang penting.

Ramai yang marah dgn Tulang Besi (bukan semua) kerana meninggi suara kepada wartawan2 kangkung dari Agendadaily dan The Star.

Tapi ramai yang tidak tahu, akibat soalan2 bodoh yang ditanya oleh wartawan2 kangkung ini, sidang akhbar dgn bapa Saiful Bukhari ditamatkan dengan begitu cepat.

Hasilnya, Tulang Besi sendiri tidak dapat bertanya banyak soalan. Antara soalan2 yang tidak dapat ditanya Tulang Besi adalah"

1.0 Adakah Dato Najib Tun Razak terlibat secara langsung dalam konspirasi fitnah liwat II ini?
2.0 Apakah kemudahan2 kerajaan yang telah digunakan untuk menjayakan fitnah liwat II?
3.0 Selain dari Khairul Annas, siapa lagi dari Pejabat Perdana Menteri yang terlibat dalam konspirasi fitnah Liwat II ini?
4.0 Ada atau tidak wakil2 APCO bertemu dengan bapa Saiful Bukhari sepanjang kes fitnah Liwat II berjalan?
5.0 Apa kaitan peguam Zamri Idrus dengan Pejabat Peguam Negara?

Banyak lagi soalan tidak dapat ditanya kerana PC tersebut dipendekkan masanya akibat wartawan2 kangkung bertanya soalan bodoh.

Yang lebih menyedihkan soalan2 TUlang Besi adalah berkaitan dengan kepentingan umum kerana wang rakyat telah dibazirkan untuk menjayakan konspirasi jahat ini. Maka, seharusnya rakyat mesti tahu berapa banyak wang mereka yang telah habis.

Kalau wartawan2 kangkung ini nak tanya soalan bodoh mereka tapi tidak memberi kesan kepada Tulang Besi, confirm Tulang Besi tidak marah.

Tapi apabila soalan2 bodoh mereka menyebabkan Tulang Besi tidak dapat bertanya soalan, maka secara "natural" nya Tulang Besi pasti marah.

Jadi, janganlah guna alasan2 tidak cerdik macam "ini adalah hak saya sebagai wartawan untuk bertanya". Kerana soalan2 bodoh kamu saya tidak dapat bertanya soalan saya.

Kalo nak tanya soalan2 bodoh, pegi ke Chow Kit road dan tanya orang2 gila yang berkeliaran di sana.

Tahniah kepada bangsa2 Melayu yang tidak boleh bertoleransi dengan wartawan2 yang bodoh dan pendek akal

TULANG BESI

7 comments:

Anonymous said...

Agree with you some of the MSM reporters are really stupid Don't feel bad many people lose patience with these stupid reporters Even Anwar after the last Bersih at a PC had to chase a reporter out for being bodoh
But unfortunately these reporters work for big umno media and they have the power to spin negatively and get a wide audience That's the sad state of media today which has to change when PR comes to power

Anonymous said...


An article about stupid umno bloggers to cheer you up

http://pirates-of-putrajaya.blogspot.com/2013/03/baling-telur-strategi-yang-paling.html

Anonymous said...

1) Patutnya marahkanlah pihak yang memendekkan masa PC tu. Sepatutnya lebih bersedia dan sudah jangka dah akan menerima pelbagai bentuk soalan. Kalau tidak jangan buat.

2) Soalan-soalan kamu Tulang Besi rasanya kamu tak payah nak ke PC tersebut pun tanya. Buatlah interview khas kamu sahaja. Apa masalah? Tak pun Buat lah PC tertutup untuk media yang friendly atatu media yang bersekongkolan dengan korang. Akan tetapi Impaknya taklah hebatkan?

3) Jangan perasanlah soalan kamu je yang pandai. Sebenarnya semua soalan kamu tu leading Question la Bro. Jangan ingat orang bodoh.

Contohnya soalan No (1) kamu.

Kalau wartawan yang bagus akan soal macam ni :-

1)Selain dari pihak yang di sebut, adakah Encik Azlan percaya ada pihak-pihak lain yang terlibat dengan dakwaan Konspirasi 11 ini?

(Barulah bapak Saiful nak sebut nama atau tidak. Terpulanglah pada dia)

Bukannya tanya soalan direct macam kamu tu. Siapa tulis/sebut nama lagi. Siapa yang bangang dan tidak ada etika sekarang?

Kamu ni sebenarnya Tulang besi minta maaf cakaplah perasan pandai.

Anonymous said...

Tahniah tulang besi.
Memang bengap wartawan2 kangkong tu.

Anonymous said...

Bila anda buat posting ini, nyatalah anda ni tak patut diberi peluang bertanya soalan sebab soalan-soalan tersebut ternyata tak relevan dan merupakan pre-emptive accusation pada Najib walaupun tidak mengemukan soalan-soalan yang akan menyokong dakwaan anda.

Soalan pertama yang patut anda tanya ialah apakah bukti beliau membuat dakwaan tersebut. Tapi anda tak tanya bukti, tiba-tiba soalan 2 ke atas terus memberi gambaran seolah-olah Najib dah terlibat.

Memang low class punya blogger kangkung nak berlagak jadi wartawan

Anonymous said...

tak tau kenapa org melayu bodoh sgt, aku org melayu tapi tahap kebodohan sestengah org melayu ni tak boleh diterima.

akhir2 ni kisah kenyataan tian chua diheboh org tv3 dan amno, macamlah kenyatan tu boleh gugat negara, bodoh, biasalah tian chua ahli politik, biasalah lah dia mengeluarkan pendapat dia, buang masa dan tenaga yg geng pi report polis, bodoh! apalagi tv3 dan amno hebohh tak habis sampai berapa hari dah, peguam negara siap dakwa kat mahkamah lagi, buang masa buang duit, walhal dgn masa dan tenaga tu boleh selesaikan kes mahkamah yg lagi penting yg menimbun tu. tapi org melayu bodoh macam kena cucuk idung ja, di suruh makan taik pun makan...

Anonymous said...

bodoh gaduh bodoh = bebalisme ..that is actually malaysia today...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.