Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, March 9, 2013

Hasan Ali Kempunan Lagi dan Lagi

Hasan Ali telah mengeluarkan kenyataan berhubung dengan kenyataan bapa kepada Saiful Bukhari. Antara lain, Hasan Ali berkata:

Bagi setengah pihak masalah moral Anwar Ibrahim tidak akan ada jalan penamatnya. Tutup di kepala ekor pula yang terbuka. Tutup di ekor kepala pula yang terbuka. Begitulah ibarat kisah moral Anwar Ibrahim.

Sayangnya segala tuduhan kepada Anwar berkaitan moral setakat ini terbukti palsu. Tiada yang benar dan tiada yang terbukti. Hanya fitnah dari UMNO semata-mata.

Hakikatnya yang tiada penamatnya adalah kekecewaan Hasan Ali.

Seorang kenalan Tulang Besi adalah antara mereka yang mahu didaftar sebagai ahli2 penaja kepada JATI. Di dalam majlis penerangan pertama sebelum penubuhan JATI, mereka telah diberitahu bahawa mereka wajib percaya bahawa Anwar telah meliwat Saiful Bukhari.

Perlu diingat persiapan bagi penubuhan JATI ini bermula sebelum keputusan mahkamah pada 9 January 2012.

HAsan Ali benar2 berharap Anwar Ibrahim didapati bersalah supaya platform JATI dipergunakan untuk menyebarkan fitnah liwat ke atas Anwar.

Malangnya Anwar telah didapati tidak bersalah. KECEWA Hasan Ali yang teramat sangat.

Namun, secara diam2 terus menerus JATI dan geng mereka di dalam Majlis Syura Ulama serta AJK PAS Pusat menyebarkan fitnah kononnya Anwar adalah seorang peliwat dan penzina.

Malang sekali lagi kepada Hasan Ali.

Bayangkan penyokong2 pertama JATI itu diwajibkan mempercayai fitnah liwat II ke atas Anwar. Sekarang ini Hasan JATI seperti jatuh ditimpa tangga.

Pertama jatuh bila mahkamah menetapkan Anwar tidak bersalah.

Ditimpa tangga apabila bapa Saiful sendiri mengaku wujudnya konspirasi jahat dari pejabat Perdana Menteri untuk menjatuhkan Anwar Ibrahim dalam fitnah liwat II ini.

Yang paling ditakuti oleh Hasan Ali adalah JATI itu sendiri akan rebah menyembah bumi. Mereka2 yang mula2 mempercayai JATI sudah tentu sekarang ini akan mempersoalkan HAsan Ali, mempersoalkan JATI, mempersoalkan mengapa wujudnya JATI itu sendiri.

Dengan kata lain JATI bakal menghadapi krisis dalaman yang serius selepas ini. Ramai yang akan hilang kepercayaan dengan JATI dan meninggalkan JATI.

Patutlah tanpa diminta dan diharap Hasan Ali keluarkan kenyataan berkaitan isu ini.

Ia adalah petanda jelas bahawa Hasan Ali berada dalam keadaan ketakutan dan kerunsingan.

TULANG BESI

ps tak sabar nak dengar sumpah HAsan Ali yang JATI dan dia sendiri tidak pernah mendapat pembiayaan dari SYABAS ataupun Rozali
Share on whatsapp

4 comments:

  1. Bagaimana dia cuba menpengaruhi orang ramai supaya tak percaya pada Anwar, begitu juga bertambah ramai makin benci pada dia.Dia bukanlah ciri orang islam.Orang islam tak mengata pada orang lain.Satu jari dia tunjuk pada Anwar, sepuluh jari akan tunjuk pada Hassan gila ni memang kaki putar alam.

    ReplyDelete
  2. Dizaman Yahudi dulu ada satu golongan elit sombong yg sentiasa berlagak iman dan suka kecilkan/marah orang biasa lain yg kurang berilmu....mereka ni ialah Pharisees yg terbenci oleh masyarakat umum kerana mulut-hati busuk mereka.

    ReplyDelete
  3. Patut kita semua rakyat Malaysia bersyukor dengan pengakuan bapanya Saiful. Saya juga bukan nak menuduh pihak lain. Biarlah ada siasatan dan Mahkamah yang memutuskan.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.