Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, March 21, 2013

Video Ini Membatalkan Hasrat Bubar Dewan Semalam?

Di bawah adalah sebuah dokumentari terbitan Al Jazeera di bawah nama "Global Witness". Dokumentari ini memaparkan wartawan2 Global Business yang menyamar sebagai pelabur asing di Sarawak.Antara pendedahan yang dibuat adalah:


1.0 Walaupun wartawan2 ini datang ke Sarawak dengan mengikut prosedur rasmi, namun mereka telah dihantar berjumpa dengan anak beranak Taib Mahmud sebelum apa-apa transaksi boleh dibuat

2.0 Setiap tanah2 yang mahu dibeli oleh pelabur haruslah dibayar "ufti" kepada kaum keluarga Taib Mahmud. Malahan, Taib Mahmud sendiri

3.0 Wang yang dibayar kepada mereka dibolehkan di bayar di Singapura bagi mengelakkan cukai. Ini kerana Singapura adalah pusat wang haram terbaru dunia selepas Switzerland

4.0 Bagaimana mengelak undang2 yang mengharamkan syarikat Malaysia dimilik oleh orang asing.

5.0 Bagaimana keluarga Taib Mahmud dari kakak sampai la sepupu sepipit sampai anak beranak semua buat untung atas angin dengan menggadai hak negara kepada orang asing.

6.0 Bagaimana Singapura menjadi tempat para koruptor seluruh Asia menyembunyikan wang haram mereka.

7.0 Bagaimana percen atas angin yang selama ni kita dengar sahaja rupanya benar2 berlaku 
8.0 Keluarga Najib pun terlibat juga rupanya
Selepas melihat video ini barulah Tulang Besi faham kenapa orang Melayu masih jauh terkebelakang. Pemimpin2 orang Melayu mengumpul kekayaan mereka untuk ahli dan sanak keluarga mereka sahaja. Melayu2 lain yang tiada kaitan keluarga hanya layak dapat dedak sahaja.

Selamat menonton.TULANG BESI
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.