Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, May 13, 2013

Apa Kelayakan PAS Penang Untuk Minta Kerusi Exco?

Alkisah diberitakan ramai pemimpin2 Negeri Penang merungut kerana tidak dapat kerusi exco. Kalau saya Ketua Menteri Penang pun saya takkan beri kerusi Exco kepada PAS Penang.

Sebusuk-busuk PKR Penang, mereka dapat menambah kerusi DUN yang mereka menangi dari 9 kepada 10 kerusi. Kalau PAS tidak mengacau di Sungai Acheh, nescaya bilangan kerusi DUN PKR bertambah kepada 11. Kerusi di menangi oleh PKR di Seberang Jaya mencukupkan bilangan kerusi PR kepada 30 dari 40 di DUN Penang.

Manakala PAS Penang kekal dengan bilangan asal yakni 1 kerusi DUN dan 0 Parlimen. Tiada apa2 penambahan mahupun pembaikan dari prestasi 2008.

Malahan, PAS Penang menang di Permatang PAsir adalah atas belas ehsan pengaruh pribadi Anwar Ibrahim.

Pun bgitu masih ada orang2 PAS yang sanggup mengundi calon BN di Parlimen Permatang Pauh hanya kerana calon BN itu adalah bekas Naib Ketua Dewan Pemuda PAS Penang.

Seharusnya PAS malu untuk meminta kerusi exco. Prestasi PAS amat mengecewakan.

Malahan bukan stkt di Penang tapi juga di Kedah PAS amat mengecewakan.

PAS Pusat terutamanya Presiden PAS harus mencari jalan membuat perubahan di Penang.

Tapi Tulang Besi rasa Presiden akan mengekalkan rejim PAS Penang yang sama kerana Presiden PAS tidak mementingkan kemenangan kecuali di Terengganu sahaja.

Yang penting mesti dipimpin oleh ustaz. Kalah takpa

TULANG BESI

ps Di Selangor, PAS Selangor dapat kerusi exco tambahan satu kerusi kerana prestasi yang membanggakan.
Share on whatsapp

2 comments:

 1. pemikiran ahli PAS tak ubah macam pekerja kerajaan yang senang senang saja mahukan bonus itu dan ini walaupun produktivitinya tahap ZERO!

  memalukan bangsa dan Islam saja meminta jawatan EXCO dalam kabinet Selangor yang vibrant, bila pemimpin PAS hanyalah kelayakan tahap Supervisor aje.

  yang ada lepas "Ass Alley" hanyalah memburukan kedudukan PAS seperti seorang tak bertanggungjawab pada pengundi nya.

  buat habis beras aje !!!!

  ReplyDelete
 2. Pas penang patut reform..cantas mengcantas kawan2 dlm pr sendiri patut dihentikan...kalo org kritik pas penang marah...program pa pas penang buat dkt penang..sabotaj program kawan2 dlm pr sendiri ada r..pas kena sedaq kalo x kerana pakatan rakyat org cina khususnya org muda da ka nk angkat bendera pas?jgn dok ego sgt..

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.