Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Saturday, May 18, 2013

Kerajaan BN Kerajaan Haram

Tiada ragu dan syak lagi bahawa Kerajaan BN adalah kerajaan haram.

Kerajaan yang dibina di atas sokongan dan dokongan SPR, bukannya atas sokongan rakyat.

Kerajaan yang hanya mendapat 47% undi popular berbanding Pakatan Rakyat yang mendapat 51% undi popular.

Kerajaan yang diundi oleh warga asing Bangladesh, Myanmmar, Nigeria, Cambodia, Indonesia dan tidak terkecuali Filipina.

Kerajaan yang membelanjakan wang rakyat sewenangnya untuk kepentingan mendapat sokongan pilihanraya.

MEnggunakan badan2 kerajaan seperti biro UMNO i.e. SPR, JPN, PDRM dsbnya.

Kerajaan yang bergantung kepada fitnah dan pembohongan i.e. kononnya Cina hendak memerintah Malaysia.

KErajaan yang bergantung kepada amalan korupsi dan beli undi

Maka, siapakah yang berani mempunyai syak bahawa kerajaan UMNO dan BN ini adalah kerajaan haram?

TULANG BESI



www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini

26 comments:

Anonymous said...

1.ko no bodoh ke apa bhaii!!atau ko dapat soalan bocor bila ambil spm dulu!!
2.sistem dimalaysia guna kerusi parlimen bukan undi popular!!kalau ko dapat kerusi lebih dari lawan walaupun cuma 1000 je yang undi ko!!ko tetap di pihak yang menang!!
3.ko dah terikut dengan komunis kafir latnatullah dap nampaknya!!dari 5 tahun lepas dap dah kerahkan semua cina yang layak mengundi turun mengundi pada pru 13 dengan harapan akan menang dan perintah malaysia!!namun Allah masih sayangkan tanah melayu ni!!walaupun undi popular berpihak pada Pr!!BN masih menang banyak kerusi!!lalu melalak sakan lah pihak momunis ni dengan menjaja isu undi popular pulak!!
4.kalau malaysia gunakan dasar undi popular!!100% melayu akan turun mengundi bhaii!!tenggelamla suara-suara komunis dan macai macam ko nii!!

Anonymous said...

Ko tu yg bodoh...tgk result mengundi...yg daftar undi berapa juta pengundi...yg keluar mengundi berapa plak....kertas undi berapa pulak....ko dulu mak bapak anta sekolah dlm hutan kot

Anonymous said...

mari kita fikir secara KRITIS & merujuk kpd puncanya ddlm PR itu sndiri..

Tulang Besi highlight kan disini soal kerajaan HARAM..

Sblum itu..sedarkah kita bhw ddlm PR/pakatan sndiri tlh wujud kerja2 HARAM(fitnah/khianat) yg sgt2 jls ibarat terang lagi bersuloh..?

Tak mungkin Tuhan akan menolong PR/pakatan selagi ada kerja2 HARAM(jahat/khianat)sesama sndiri sprt..
-fitnah/tuduhan pil2 kuda
-fitnah/tuduhan kominis
-khianati janji@ prtindihan krusi

BUKAN kah Tuhan itu dpt melihat dgn sgtTERANG kdlm setiap 'HATI'?
apa motif nya buat fitnah/khianat kerja haram mcm ni?

Rakyat bersama2 PR/pakatan akan menang insy'Allah slps sume pngKHIANAT2(jahat/haram) itu KELUAR/ditendang pergi & tak wujud lagi..
insy'ALLAH..

Anonymous said...

mari kita fikir secara KRITIS & merujuk kpd puncanya ddlm PR itu sndiri..

Tulang Besi highlight kan disini soal kerajaan HARAM..

Sblum itu..sedarkah kita bhw ddlm PR/pakatan sndiri tlh wujud kerja2 HARAM(fitnah/khianat) yg sgt2 jls ibarat terang lagi bersuloh..?

Tak mungkin Tuhan akan menolong PR/pakatan selagi ada kerja2 HARAM(jahat/khianat)sesama sndiri sprt..
-fitnah/tuduhan pil2 kuda
-fitnah/tuduhan kominis
-khianati janji@ prtindihan krusi

BUKAN kah Tuhan itu dpt melihat dgn sgtTERANG kdlm setiap 'HATI'?
apa motif nya buat fitnah/khianat kerja haram mcm ni?

Rakyat bersama2 PR/pakatan akan menang insy'Allah slps sume pngKHIANAT2(jahat/haram) itu KELUAR/ditendang pergi & tak wujud lagi..
insy'ALLAH..

Anonymous said...

Nak protest irregularities file petition. Explain kat public. Increase awareness kat UPU PR . Kat Selangor, Penang, Kelantan power PR control cukup mantap sampai cukup Ada lawyer.

Kat rural area election rules depa tak hands on. Orang nak monitor voters pun Tak cukup. Macam mana nak protest waktu voting.

Isu hang bagi tu semua orang Paham tapi next election macam mana mau Bagi seOK macam Selangor kat rural area. Contoh UPU yang mantap Nurul Izzah punya team.

Benda2 tu yg kena analysis detail.

Anonymous said...

Mane ko tau bukan sume melayu mcm ko tkde otak bleh fikir bhai

Anonymous said...

Jentera kat rural Sebok buat model kapalterbang la. Kapal selam la. Ponggah spend masa dgn tenaga buat benda merapu. Yg reti sikit dok concentrate issue yg orang kampung tak paham and Tak tolong kat kampung. Orang pekan ni complain banyak tolong sikit kat Jemaah kat kampung Fu@K you lahh dgn ideal korang. Dari memekak kat Kelana Jaya. Baik kita ramai2 start pi Sabak Bernam untuk tolong sahabat kita kat rural area menang Pru 14

Semua issue ni bukan Tulang Besi nak bongkar

Abg Piee said...

Abg piee,
We Help you, You Help us We give you seat in perliment you give us Project!!!!!Sarawak want good road,Water supply,school n Last TONG AIR BIRU 1MALAYSIA!!!!

Anonymous said...

Kerajaan BN ialah kerajaan untuk memerangi keganasan. Nampaknya Malaysia berjaya memerangi keganasan melalui peti undi. Malaysia tidak perlu menggunakan senjata seperti Iraq dan Afghanistan untuk memerangi keganasan. Itulah yang dikatakan oleh NTR kepada masyarakat antarabangsa tidak lama dulu dan dipuji oleh Barack Obama.

Infiltrasi agensi keselamatan dalam PAS sudah berjaya apabila ia memenangi bilangan kerusi parlimen yang sangat sedikit berbanding dengan kerusi yang ditandingi. Matlamat seterusnya ialah "disable PAS Kelantan". Pelantikan dan deployment agen sudah bermula.

Anonymous said...

Bodohnya otak pengomen pertama di atas.. Patutlah asyik kena tipu dgn umno

Anonymous said...

Isu ni ramai orang cover. Harakah, Malaysia chronicle, malaysiakini dan lain lain. Salahuddin, Anwar , lim kit Siang, dr Hatta dan lain lain. Jadi Bagi aku tak pressing nak push sebab coverage cukup besar.

Ni isu rural area ni.... Nak menang federal kena menang rural. Kepimpinan kena focus kat both rural n urban.

Tak Pi jauh kuala selangor, sabak bernam, sungai Besar and hulu Selangor menang PR tambah Lima kerusi parlimen.

Tak menang rural jgn mimpi dapat federal. Selagi Tak buat kerja Rajin, efficient dan prihatin macam Nizar and Mujahid susah sikit mau menang. Calon kens kempen continuously at least 3 tahun.

Kekuatan PAS traditionally kat kampung melayu. Jadi mau federal seat focus sikit kawasan ni.

Hang jgn ego Tulang Besi. Marhaen kampung hang lupa. Sorry mencarut tadi. My apologies. But seems that people like you are still in denial

Anonymous said...

Satu lago aku nak komen popular viote pakai kat US, Mexico, indonesia. Malaysia pakai simple democracy ala British as adopted by commenwealth nation. Ada pro and contra 2 system ni. Aku tak tengok ada issue.

Yang issue kisah rural seat aku cakap tu. Selagi kat PR ramai orang denial syndrome macam hang. Assalamalaikum la nak dapat Putrajaya.

Expecting your kind analysis and expoures on rural seats

Anonymous said...

Bro atas ni mcm faham sgt sistem.sembang mcm kemas tp xda fakta. Xabis2 dengan racis.dasar mentality bukit@hutan. Guna la akal yg Allah bg tu.ckp org bodoh tp xsedar diri bangang.
1 - tulang besi besi nk highlight psal pnipuan,salahguna kuasa,media berat sebelah,politik wang,spr bias. Undi popular mmg la pr menang. Tp kerusi parlimen yg bn menang majoriti tu sume nya dgn penipuan. Tu yg nk higlht.sume org th sistem msia guna majoriti parlimen bkan undi popular.tp cara bn@umno menang tu rakyat pertikai.
2-dap bertanding berapa kerusi kt parlimen. 44 kn dr 222 kerusi.logik ka dengan 44 kerusi nk perintah msia. Bangang punya statement. Kl campur dengan kerusi cina dlm pkr pn xckup utk bentuk krrajaan. Bodoh punya manusia bn @umno ni ckp tp xda fakta. Asal nk kalah main isu perkauman. Ln kali kl nk cakap cari fakta dulu.ptut la umno@bn menang kwsn bukit ngan hutan. Tempat rakyat yg xdpt info.harap tv ngan paper bangang. Last sx sume jd bangang kna tipu.

Ckp dap komunis kafir,abih tu mca,gerakan komunis apa plak. Komunis islam?Mca hina hukum Allah umno bwat apa?at least dlm dap ada melayu jd yb.mca n gerakan ada?

Anonymous said...

Semua kawasan rural PAS and PKR poncit. Undi melayu jatuhh teruk. Sebab2 termasuk Br1m, isu Hak melayu dan benda2 sensitive lain. Aku paham benda2 tu sebab aku duduk pekan. Hang tengok kampung melayu kat Selangor cukuplah. Kuang dulu Kalah majority bawah 500 la ni kalah beribu ribu lemon.

Perak apasal PKR dgn Pas menang sikit. Sebab rural area melayu dah kena racun pasal DAP tu enemy no 1. Yg boleh menang grassroots style macam Nizar dgn Mujahid saja.

Tooolooonggggg la tuuuulaangggggggggg besiiiiiiii. Inilahh isu sebenarnya

Anonymous said...

1999 PAS menang kat rural sebab Ustaz. Fadhil Noor champion grassroot and orang kampung kesian kat DSAI.

2004 PAS kaput sebab PAS kelam kabut dlm transitional period lepas Ustaz Fadhil meninggal dan orang kampung ada strong hope Pak Lah yg keturunan ulamak akan bawak major improvement.

2008 PAS improve balik sebab pertembungan TDM and Pak Lah plus sokongan non malays. Itu pertembungan buat PAS menang kat Kedah.

2013. PAS menang kat urban tapi kalah big time kat rural even kat Kelantan. Apasal ??? Orang melayu dah termakan hasutan isu isu sensitive. Mujoq mai la non Malays sokong kat urban. Cerita Kedah aku Dah tulis tapi hang Tak jawab pun.

So apa aku nak kata bagus la hang spirit dalam perjuangan which aku pun respect. Tapi hang punya hypothesis Ada lari brooooooo...........

Ini kerja dakwah. Grassroot rural 3-5 years of constant dakwah and support baru boleh menang

Kalau Sabak Bernam pun supporter PR Tak buat significant barrage of Dakwah macam mana nak tolong rural area yg lain.

PR mengharapkan PAS menang banyak kat rural. Tapi technocrat macam hang buat deq ja on this issue.

Tolong buat analysis Bhai and komen

Anonymous said...

Sejak bila pula undi popular boleh jadi pemerintah? Sistem di Malaysia,Parti yg menang banyak kerusi lah yang jadi pemerintah iatu BN.Parti PR(tak berpakat pun, bertanding pakai simbol masing2)cuma dpt 89 kerusi berbanding 133 oleh BN. Mcm mana 89 nak jadi pemerintah dan 133 pula jadi pembangkang dalam parlimen!. Tak tercapai dek akal untuk memikirnya...lain kalilah!!!

Anonymous said...

Kerajaan BN je yang haram? Kerajaan Dap selangor, dan ppinang serta kerajaan pas kelantan tak haram jugak ke? Inilah kalau dah terlampau bersarang mazmumah dlm hati.... Sampai dah tak boleh nak banding mana logik, mana betul, mana khurafat, mana salah, mana dosa, mana pahala.... Muka awk tu dah sembab semacam, pegi buat med check up, takut2 nanati tak sempat nak bawa agama yg sempurna sebelum mati..... Naya nanti diakhirat bro..... Kekal abadan abadan...
Setakat nak buat slogan mcm kat atas tu, bukan nak lepas siksa kubur pun..... Siksa neraka apatah lagi.... Beringatlah sebelum ajal.... Ini nasihat ikhlas ku.

Anonymous said...

Fitnah lagi, cuba bagi bukti, mana bangla yang turun undi tu? Setakat bukti video yang terang-terang dari sumber cina baik tak payah, bukti besi, mana bangla-bangla tu? Tak kan seorang pun tak dapat tangkap buat bukti? Kata ada 40,000 bangla, mana dia? Dapat seorang pun okay lah, ada ke?

adnan said...

modus operandi penipuan kerajaan haram sekarang ni bukan sekadar undi dari bangla aje...kita kena tengok jugak dari cara menambah undi melalui penambahan peti undi yang entah mana datangnya secara tetiba..seperti yang berlaku di Lembah Pantai(nasib baik pengkhianat ini dapat di tahan dari memasuki Pusar pengiraan undi)
Selain dan dari itu perananan undi pos juga telah memainkan peranan yang berkesan kepada sesetengah tempat..bayangkan dalam 2000 undi pos hanya 15 undi sahaja yang diperolehi oleh calon PR..ini berlaku di satu DUN di negeri Sembilan...
isu dakwat kekal juga menjadi duri kepada PR kerana ketidak berkesanan nya dakawa tersebut telah memungkin kan pengudian utk kali ke 2..ke 3 ataupun ke 4.
Pada aku sememangnya kemenangan PR telah di rompak oleh SPR dan mereka yang terbabit...

Anonymous said...

Kerajaan BN memang kerajaan haram dari dulu lagi. Sebabnya SPR ni memang barua umno. Tak payahlah nak pertikai lagi. Selagi SPR tu duduk kat Putrajaya, SPR memang tak bersih. Dia akan buat sesuatu untuk BN menang.Buktinya memang banyak. Pada sesiapa yang pertikai tak payahlah jadi bodoh lagi.Kami rakyat Malaysia dah jadi warga tua dah, selagi SPR masih bawah umno selagi tu pembangkang takkan menang. Buktinya memang banayak.Rakyat berlawan dengan SPR bukan lawan dengan BN.Sebab sistem SPR memastikan BN menang sampai kiamat!

kak peah said...

Setakat ini bercerita ttg pengundi hantu puak PR yg melobi...padahal tiada seorang pun bangla yg dibawa ke hadapan utk dikenal pasti....
Tahukah anda bahawa kaum cina tlh menyusuk pakai pengundi hantu secara sah...ttp dituduh puak bangla....pokoknya mana pergi 90, 000 pemegang visa cina yg tlh tamat tempoh....yg dtg kemalaysia sebagai student, gro, pelancong hatta jalang...!!!...tahukah anda kaum cina tidak pernah mendaftar kematian anak anak kecil serta istihar kuburnya...so...mana pergi daftar kelahiran tersebut....yg benar sijil itu siberi kpd anak angkat yg berwajah hitam, kuning, putih...tanpa kira bangsa dan kaum samada vietnam, indon, siam mahupun china....
Kini mereka didaftarkan sebagai pengundi sah....sbb tulah jumlah undi cina melebehi melayu dikawasan bandar...!!! So...lihat sabah diera tun datu mustapa yg memberi ic kpd sulu, bajau, dan indon...hanya semata mata mengimbangi pengaruh kristian yg terbesar disabah waktu itu.....kini berlaku tanpa org melayu berfikir apa maksud kiasu....ketuanna, wilayah serta polarisasi kaum....mana agama kamu islam???? Mana bangsa kamu melayu...??? Lihat komen separuh disini tanpa mengerti dgn hala tuju....!!!!

Anonymous said...

Laaaa Komen racist pulak atas ni. Aku Dah cakap yg comment Atas ni racist, jenis macam Tulang besi pulak Tak tau mana wood mana trees mana forest mana taman permainan.

Hangpa 2 jenis ni macam badut. Isu irregularities Dah banyak orang tulis. Proaktif Tak payah tulis dah sebab issue orang urban saja mostly with PR. Kampung mari clearly reject PR. Nasution, Mar sabu, dr manuty and dr Dzul semua Kalah kat rural.

Rentikanla cerita2 505 Ka, Perpaduang Ka. Rural area majority don't give a Fu@k issue issue tu. Orang kampung makan usrah, gotong royong, pialA bola YB dan councilor advisor cum yb. Tulang Besi selalu claim yg dia ada info kat head opis. Cuba confirm macam mana Nizar Mujahid and taulan bikin kerja.

Setakat jerit sana jerit sini grassroot Tak Jaga lagi baik hang suruh wrestler WWE hingaq.

Macam ni brader hang nak menang kat Bagan Serai. Piiiraaaaaah, BN letak calun botol kicap pun PR Kalah.

P/S: selagi penyokong PR macam ni selagi tu BN kuatt. Penyokong PAS kat kampung needs guidance and support. Ikutlah dakwah cara Hassan Al Banna. Dia mana lupa Golongan Islam kat kampung dan kurang akademik. Lagi hang cakap Perpaduang, 505 lagi nak muntah orang kat kampung

Anonymous said...

Satu lagi kita nak tolong Idham Lim kat kuala Kangsar. Dia waktu dia Adun kat titi serong ( bawah parliament parit Buntar) aktif dia dgn Mujahid Jaga orang kampung.

Dia Kalah sikit kat kuala kangsar. Baguiihh mamat ni. Bagi dia jafa grassroot 5 tahun. Pru 14 Kita dapat kuala kangsar. Inshaallah.

Dari hang memekak benda 505 ni baik Kita tolong dakwah orang kampung.

Gang2 progressive dlm PAS yg dok pinpoint sana sini ni tau hingaq jaaa. Nasib Pak Yob duduk kat Batas sana bukan dia peduli. Mana glamer tulis pasal usrah and tarbiyahh. Ha ha ha. Tulis baju hitam baru glamour . Baru at par dgn pertubuhan mercun roket thunderclap

Juragan 69 said...

Bhai...lu cerdik sngt ke dgn komen yg kosong...mana fakta lu mana hujah lu... Bhai skrg2nya anon yg pertama ada hujah yg berfakta...lu ada...

Juragan 69 said...

Pergh bhai lu 'teramat' pandai dan 'terlebih' fakta bro...bravo bravo...

Anonymous said...

Hehe..berbicara macam tak pernah turun mengundi, nama dalam daftar dipotong dengan jeritan kuat petugas SPR, lagi sekali ya, nama telah dipotong, mana mungkin mengundi 2 kali, tentang pencerobohan tu, anehnya tiada repot polis, begitu juga peti undi dalam but kereta, langsung tiada repot polis, hanya sekadar dengar cakap, memang begini lah perangai disperado, tak pernah puas hati andai bukan disebelah pihaknya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.