Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Sunday, May 12, 2013

Presiden PAS Pertahan Pengkhianat2 Kota Damansara

Maklumat Tulang Besi dpt dari mesyuarat AJK PAS Pusat tadi, Presiden PAS mempertahankan habis habisan pengkhianat2 yang bertanding atas tiket PAS di Kota Damansara.

Bayangkan permintaan Perhubungan Negeri PAS Selangor melalui mesyuarat Perhubungan Negeri telah memutuskan untuk menghadapkan mereka2 yang terlibat menjadi calon PAS Kota Damansara kepada JK Disiplin.

Presiden PAS telah menolak mentah-mentah keputusan ini. Sehingga ke akhir mesyuarat PResiden sanggup bertekak dan mempertahankan pengkhianat2 tersebut dari diambil tindakan disiplin.

Kedegilan Presiden ini sama seperti waktu diberitahu kepada beliau berkaitan dengan pentingnya Azizan diganti. Presiden lah yang mempertahankan Azizan untuk kekal sebagai calon.

Akhirnya, kedegilan Presiden telah menghadiahkan negeri Kedah kepada Barisan Nasional/UMNO.

Mungkin jugak kita kena faham mengapa Presiden mempertahankan pengkhianat2 Kota Damansara itu.

Mana mungkin Presiden sanggup membiarkan menantu beliau dihadapkan di hadapan JK Disiplin serta dipecat dari menjadi ahli PAS?

Menantu lebih penting dari disiplin parti.

Menantu punya pasal, khianat kawan pun takpa.

Itulah ajaran Islam, kot?

TULANG BESI

19 comments:

Anonymous said...

UBAH !!!!!!!

PAS perlu mengerak langkah untuk berubah. Apabila suatu kepimpinan yang Bahalol bertukar corak menjadi seperti si Bacul, maka itu satu petanda buruk munculnya ketidak bertanggungjawaban dalam sistem organisasi tersebut.

Langkah remedi adalah seperti diperkatakan oleh Donald Trump, " Bahalol , YOU'RE FIRED !!!!!! "

Hanya dalam perubahan adanya kematangan, dan hilangnya ego dalam Ulamak maka tiadalah lagi Ular-Dalam-Semak.

Pasti Mursyidul Am setuju dengan pendapat 2 sen ini.

Anonymous said...

Dgr lah ckp puak hipokrit ni..mampus la..semenya..oppurtunis..mangkuk hayun dan penipu

pemuda insaf said...

Bro,gua adelah salah seorang pengundi di dun kota damansara...tindakan yng dilakukan oleh pas kd sngt2 mengecewakan penyokong pr.gua pernah bagi nasihat kpd geng2 ni & ambik iktibar dri kejatuhan empayar uthmaniyah.tetapi geng2 ni terlalu ego & sombong utk menerima teguran.yng paling mengejutkan gua,geng2 ug ni tibe2 datang menyerang markas Dr Nasir utk menunjukan betapa samsengnye puak2 pas kd...sepatutnye fokus di dlm pr utk menjatuhkan umno-be end tetapi akhirnye misi pas kd adelah utk menjatuhkan sesama sendiri di dlm pakatan!

Anonymous said...

Kehkeh,
wahai pas, bermuhasabah kan diri, terima hakikat, wajib percaya pada ketentuan Allah..termasuk kerusi menteri besar di selangor, sudah tertulis Pas hanyalah sebuah parti, itu sahaja, tak lebih dari tu, perlu kah berpolitik ala british yahudi ni untuk mengembang dan mempertahankan Islam? Kembali lah pada perjuangan sebenar Rasulullah(saw), bukan dengan peti undi yang hanya menampakkan kelemahan Islam, sampai kaum harbi mengata kalah Pas bermakna Islam sudah kalah, dapat otek Pas bermakna dapat otek Islam, sedarlah wahai Pas..anda hanya memalukan Islam, lihat diselangor, pemimpin anda(menteri besar) adalah dari parti yang memperjuangkan kebebasan beragama, apa anda nak jawab di masyar jika ditanya mengapa memilih pemimpin sedemikian rupa? Jawap lah wahai Pas..

Anonymous said...

bodoh

Anonymous said...

Hangpa ni pi masuk pkr la mudah...dok dalam pas jiwa hangpa tak tenang..puak hangpa dah banyak kalah...mujuq ja naik mahfoz sorang..

Anonymous said...

Ada bukti ke org serang dr. Nasir. Kalu takat men cakap je semua org bole buat. Tulang besi ni, isu duit kutipan guaman dia pun xjawab2 lg sebok nk cr salah org.maklumat dr ajk pusat yg dia ckp tu pun ntah betul ntah tidak. Kalu dh dua2 jenis jahat, sama je. Maklumat betul pun bole disalahkab. Sapa tak kenal tulang besi. Kaki auta.

Anonymous said...

Memanglah dia kena pertahan sebab dia sendiri yang merestui apa yang terjadi kalau tidak masakan dia berani berkata yang PAS Damansara lebih bekerja dari ahli calun yang bertanding,dimanakah sifat setiakawan yang sepatutnya ditunjukkan oleh seorang presiden dengan rakan seperjuangan dalam PR itu, eloklah PAS fikir untuk tukarkan dia jika PAS ingin menjatuhkan UMNO ,jika dok simpan lagi presiden macam nie tunggulah PAS akan jadi macam PAS sebelum Allahyarham Ustaz Fadzil.

Anonymous said...

Siapa yg khianat sbnrnya? TB dan juak2nya yg paling khianat pd parti sendiri. Menghebahkan kndgn msyrt AJK PP kpd umum bkn suatu perbuatan khianat? Memaki hamun presiden parti sendiri di khalayak itu bkn suatu pengkhianatan?

Di mana kebenaran, keadilan dan kesaksamaan yg kononnya diperjuangan oleh TB? Ini ke adab berjemaah dlm Islam? Pas dan Presiden bkn xblh ditegur, sbb manusia bkn perfect, ttp tegurlah scr beradab.

Sblm nk menuduh org itu org ini khianat, pilah tgk dlm cermin dhl..smg Allah mnurunkn bala kpd ahli2 jemaah Islam yg khianat pd pimpinan partinya sendiri..

Ahli Pas Shah Alam

Anonymous said...

Sbgmn yg dijelaskn oleh TGHA, PSM bkn komponen dlm PR, dan Pas tdk blh bekerjasama dgn parti yg perjuangan idealogi sosialis. Wlpun Dr Nasir gnkn logo PKR namun hakikatnya perjuangn mereka adlh sosialis.

Nmpknya TB n juak2nya lbh myanjung seorg sosialis brbndg presiden parti sendiri...baguih betul golongan hipokrit dlm Pas ini, sggup mjadi barua utk jatuhkn presiden parti sndiri...

Anonymous said...

Siapa yg khianat sbnrnya? TB dan juak2nya yg paling khianat pd parti sendiri. Menghebahkan kndgn msyrt AJK PP kpd umum bkn suatu perbuatan khianat? Memaki hamun presiden parti sendiri di khalayak itu bkn suatu pengkhianatan?

Di mana kebenaran, keadilan dan kesaksamaan yg kononnya diperjuangan oleh TB? Ini ke adab berjemaah dlm Islam? Pas dan Presiden bkn xblh ditegur, sbb manusia bkn perfect, ttp tegurlah scr beradab.

Sblm nk menuduh org itu org ini khianat, pilah tgk dlm cermin dhl..smg Allah mnurunkn bala kpd ahli2 jemaah Islam yg khianat pd pimpinan partinya sendiri..

Ahli Pas Shah Alam

Anonymous said...

Nasib baik Selangor tak dimintaknya untuk diperentah olek PAS kalau tak aku boleh jangka PRU14 Selangor kecundang sebab ada UG ini lagi di PASKenapa aku cakap begitu presiden sendiri jaga Trengganu pun kecundang lepas tu kedah .Apa yang boleh di buat oleh PAS adalah buat kerja amal aja lah yang boleh, mentadbir hancurr
Selagi puak2 ni ada payah....

Anonymous said...

Uthmaniah apanya? Jangan samakan malaysia ngan turki, turki xda kaum cina, diorag tak tengok kaum, yang ada kat turki ialah islam, kristian dan yahudi, kamal atartuk tu keturunan yahudi, raja iblis segala plural, liberal dan sekular, jgn samakan era kamal dgn umno, umno ada ubah azan ka? Agama islam masih kekal jadi agama rasmi, sekolah agama terbina kukuh, bantuan sekolah pondoh juga tak dilupakan, yang Pas dok berkawan dengan parti pengasal liberal dimalaysia tu buat apa? Parti dajal mata 1! Hang tau tak DAP tu ramai evengalis? Mereka ni lah sakit hati bila azan berkemundang, Pas dah buta hati ka kawan dengan mereka? Tahaluf apa ka nama tu? Hal khalimah sapa mula dulu pada 25 disember? Apa nak jadi sama Pas ni?

Anonymous said...

Sama di sg acheh

Anonymous said...

Admin pandai tulis, bangkitkan emosi orang lain untuk memberi komen je..kalau nak suruh komen, budak2 sekolah pun pandai untuk komen. Sekiranya kita rasa kita bijak dan di pihak yang benar, maka artikel sebegini tidak seharusnya dikeluarkan. Wallahua'lam...

Anonymous said...

skang ni yg tulis komen yg bukan boleh CAYA sgt nih.......konon syg kat pas tapi tah2 pengkhianat pas. PAS akan bertolak ansur asal x rugikan islam tapi kalau merugikan islam PAS takkan kekal walaupun dlm PR,tambahlah pulak kawan yg masih tebal umnonya.yg halal tetap halal,yg haram tetap haram kena tegur walau pahit.TGHA dah lama sabar dgn pengkhianat luar parti ni. aku sokong TGHA kerana tegas bukan kerana nk menang halal dikata haram,haram dikata halal nk merintah punya pasal,POOOODAAAAAH kepada komen2 yg nak mengkhianat PAS.

Anonymous said...

Hang pun biol PR includes PAS,DAP and PKR, Kota Damansara tu PSM. PAS mana ada agreement dgn PSM. Lagipun hari tu kat Semenyih PkR vs PSm vs BN an BN won awat hang did not highlight.

To give a fair view I suggest Tulang Besi tengok macro bukannys daah ada conclusion epas tu cari point.

Issue rural area yang PAS n PKR kalah sebab grassroot issue sampai sekarang hang tak jawap. Besepah2 dah analysis on this matter masuk Malaysian Insider n Malaysiakini

Anonymous said...

Kt sg acheh tu psm jugak ka?dok p sabotaj,buat kempen lg...hipokrik,kalo da tittle ustaz ja semua btoi..bek tukaq tittle dr ustaz kepada malaikat...sb xbleh tegur salah,maksum ka?

Anonymous said...

Bodoh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.