Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Wednesday, May 8, 2013

UMNO Diselamatkan Dengan Hanya 50k Undi Lebih

Kalau dilihat senarai kerusi2 di bawah. Semuanya adalah kerusi2 yang kita hampir menang tetapi kalah dgn majoriti yang kecil.

Di sini kita lihat betapa besar nya peranan SPR dalam memenangkan UMNO dan Barisan Nasional.

Misalnya di kerusi Dr Dzul, undi rosak lebih besar dari majoriti Dr Dzul sendiri

Itu tidak termasuk kes2 lampu padam tiba2 sewaktu pengiraan undi, recount yang sentiasa memenangkan Barisan Nasional, kiraan pertama PR menang tapi bila kira semula kita kalah, pengundian awal yang 80% keputusan berpihak pada UMNO dan sebagainya.

Malahan, semua kerusi2 yang kalah di bawah 1000 undi adalah disebabkan oleh keputusan pengundian awal yang berpihak kepada UMNO secara hampir 80%.

Terima SPR kerana membantu UMNO terus memerintah Malaysia.

Kita wajib berdoa supaya UMNO diturunkan bala oleh Allah SWT kerana menipu keputusan PRU 2013 ini.

Inshaalah, kerajaan Najib ini tidak akan bertahan selama 4 tahun. Itulah nasib semua kerajaan dalam dunia yang menipu dalam proses pilihanraya mereka. 

Allah SWT akan menjatuhkan kerajaan Najib kerana mendengar rintihan hamba2Nya yang menjadi mangsa penipuan Najib dan UMNO.

TULANG BESI

4 comments:

Anonymous said...

mahu kah kita berubah dr memahami bhw ISLAM itu bukan "agama" & yg sebenar2 ISLAM itu adalah sebuah SYSTEM?

nabi bersabda bhw: ISLAM itu mudah & lg sgt2 MEMUDAHkan! ini mnunjukkan bhw SYSTEM ISLAM lah yg paling cnggih krn sgt2 MEMUDAHkan?

tlh mnjd BUKTI bhw sesuatu yg sgt2 MUDAH itu..adalah hasil drp SYSTEM yg paling SYSTEMATIK skali?

klu benar2 mahu diTELITI kita akan TERANG melihat org2 yg belajar "agama" agak LEMBAP krn syalibus subjek "agama" itu sendiri TIDAK SYSTEMATIK?..klu dbandingkan dgn subjek2 sains @ matematik dll?

nabi juga bersabda:"an aqimuDDIN.." yakni "dirikan lah SYSTEM"
nabi mnTARBIAHkan SYSTEM kpd shbt nya..bukan "agama"?

mengapa ISLAM tggi mulia & dhormati?
ISLAM dpt menawan rom & Parsi adalah MANIFESTASI drp kcanggihan SYSTEM..sama lah sprt kita menilai & memilih SYSTEM yg paling advance pd "hand'PHONE",kenderaan dll..

ramai org2 rom parsi & yaman berBONDONG2 secara "RELA" masuk & menerima ISLAM..'laa ikraha fiDDIN'..takde PAKSAAN ddlm memilih SYSTEM? krn manusia WARAS yg dikurnakan akal smemangnya SUKA kpd SYSTEM hidup yg terBAIK!

apakah pula syarat ciri2PENTING utk mnjd SYSTEM yg terBAIK?
1)TAQWA..@ dipanggil integrity!
2)KUDUS'suci..@ transparency!

pengertian TAQWA/integrity adalah AMANAH(bakat/merit)yg WAJIB diberikan pd tempat yg seLAYAK2nya TANPA pilih kaseh dsb..

maksud KUDUS/transparency,seJUJUR seIKHLAS2 hati TAK sehabok pon ada LINTASAN mementingkan diri @ ajenda2 peribadi?..tiada KEMARUK tamak haloba..yg ada giving & sharing @ RAHMAN & RAHIM..

ddlm SYSTEM ISLAM yg dibawa nabi SAW..isu2 kaum @ bangsa TIADA tempatnya samaskali!

Hanya org2 "agama" jer yg SENSITIF dgn isu2 LAPUK nih termasuk dr kalangan "agama2" yahudi & nsrani?

Sbb itu Bilal,Salman,Hudzaifah,Adi ibnu Hatim & Abdullah Salam dpandang tggi lg dihormati w.pon mrk BUKAN arab Quraisi? Mrk mulia krn "INTEGRITY" & "TRANSPARENCY".. yakni AMANAH(bakat/MERIT)yg KUDUS'suci..itulah SYSTEM ISLAM yg dbawa oleh nabi..yg terCANGGIH skali diatas muka bumi!

selagi RKYAT buta & TIDAK memahami sbnar2 erti/peranan SYSTEM selagi itu lah SPR dgn sgt2 mudah MENIPU & MENGELIRUkan RAKYAT!

Tanpa "AMANAH/integrity" & "KUDUS/transparency"..SPR langsung TAK boleh dipercayai!

org2 "agama" lah yg paling LEMBAP skali utk dpt memahami konsep2 SYSTEM ini..& mrk lah yg MUDAH skali digula2 kan utk diMANIPULASI..

"agama" yg mrk PUSAKAI mnjd kan mrk 'PERASAN' bhw mrk lah yg BENAR & paling2SUCI & "wajib" dihormat & diPERCAYAI skali..dgn EGO sombong paling TEBAL hampir mustahil bg mrk utk terima perubahan w.pon terang2an mrk TANDUS dgn nilai2 INTEGRITY/amanah & TRANSPARENCY/kudusSuci?

Tanpa SYSTEM(Islam)..AMANAH yg KUDUS'suci..inilah yg diTAKDIR kan "NYA" buat kita dinegara ini buat masa ini..

Anonymous said...

Macam mana pulak yang PR menang tipis tu? Kalau UMNO menang tipis, itu tipu, tapi kalau PR menang tipis itu kerana pilihan rakyat.

Pigidah

Anonymous said...

Ada bukti ka tipu? Ka dengar cakap 'orang' pcaya bulat2? Bagi bukti dulu la, ni bukti tada apa tada tetiba kluar ada penipuan, agak2 le.. aku tngok bukti video pn banyak dari sumber cina,ada apa2 ka? 50k ni la yg selamatkan melayu.

Juragan 69 said...

Bhai lu buka blog sendiri...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.