Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, June 3, 2013

Gaji Kecil, Rumah Mahal, Kereta Mahal. Hidup UMNO!!!!!

Ini adalah sifat pemerintahan UMNO semenjak 1990. Rakyat Malaysia dan orang Melayu terutamanya terus menerus dihimpit tekanan ekonomi.

Gaji dan pendapatan orang Melayu sentiasa rendah dan tidak berkembang. Syarikat2 di Malaysia mengeksploitasi pekerja2 Melayu dan Malaysia. Kalau tak suka, boleh sahaja digantikan pekerja2 Melayu dan Malaysia dgn pekerja2 Bangladesh dan Myanmmar.

Kalau masih nak komplen, beri sahaja hak mengundi pada Bangla dan Myanmmar. Beri IC "instant" kepada pendatang2 asing.

Kita rakyat Malaysia terutamanya orang Melayu kena hidup dengan gai yang kecil, harga rumah tinggi melangit dan harga kerta yang mahal.

Itu tak masuk lagi dgn harga minyak yang mahal serta kos tol yang tinggi.

Harga barang jangan cerita la. Tak pernah turun sentiasa naik.

UMNO pula tak kesah. Asalkan ada pilihanraya, cuma perlu bagitau pada orang Melayu, Cina nak perintah MAlaysia.

Hidup terhimpit takpa. Anak tak makan takpa. Anak2 terbiar sampai jadi bohsia takpa.

Asalkan Cina tak memerintah.

Tulang Besi baru periksa. Rumah 20x70 di kawasan berhampiran Teluk Panglima Garang pun harganya hampir RM450k. Agaknya kalau ambil pinjaman, kena bayar RM3500 sebulan. Tak makan la anak bini.

Padahal UMNO kononnya tubuhkan Syarikat Perumahan Negara (SPN) untuk bina rumah untuk rakyat.

Tapi pada waktu yang sama serah tugas buat rumah pada syarikat2 kroni/swasta.

Di Singapura, 85% rumah dibina oleh kerajaan. Jadi, setiap rakyat ada rumah tak kira dia kerja kuli kontrak, penjaja ataupun jurutera. Semua orang boleh ada rumah.

Takpa kroni jadi kaya. Rakyat Melayu akan terus undi UMNO sebab takut CIna memerintah.

Yang herannya apabila Cina mengundi Pakatan, yang tambah kerusi di Selangor adalah PAS bukan DAP.

Kebodohan orang Melayu adalah asset bagi UMNO.

Mudahnya orang Melayu ditipu propaganda2 bodoh UMNO membuktikan Melayu tak layak untuk mentadbir ekonomi Malaysia.

Kalau Melayu pandai, sudah tentu dah lama UMNO dicampak ke Laut Cina Selatan.

Tahniah orang2 Melayu sekelian.

Undi kamu orang Melayu telah menyebabkan kamu hidup merempat dan terhimpit ekonomi sekurang2nya lima tahun lagi.

Terimalah akibat dari kebodohan kamu

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini

32 comments:

Anonymous said...

Satu analisis yang bernas...tepat sekali!!!Padan muka orang melayu termasuk aku juga...dan satu lagi..orang melayu senang percayakan janji UMNO haramjadah ni!!!Walaupun janji tidak ditunaikan tetapi masa nak mengundi, akan dibuat lagi janji dan orang melayu akan terus percaya!!!

Anonymous said...

PR kat selangor pun tak buat rumah mampu milik. PKNS pun tak buat rumah low cist. Zaman mat taib, abu hassan dgn khir toyo banyak jugak rumah mampu milik dekat Saujana Urama, Mentari Court, Bandar botanic dll. Rumah apartment mampu milik 750 kps kat Mentari Court baru 71k pada tahiun 2004.

PR = sekular = kuat bohong. Selangor ada tanah, buat la rumah. Ini menunjukkan state gomen dulu bagus. state gvt selangor la ni jauh kejam dari rejim zionist.

Aku dah kata umat melayu Selangor ditindas oleh regime PR. Orang kita akan duduk Jembatan tak lama lagi.

Woiiii PR apa lu bikin. Exco buat kerja Ke tak ??? Next election kita jgn undi orang kejam macam PR. Ptuiii

Anonymous said...

Agree with you PAS fail to send this message to orang kampong That's why PAS lost rural seats when running against UMNO They more interested in dakwah not matters about livelihood

Anonymous said...

Penang = rumah mahal = PR
Selangor = rumah mahal = PR
Kelantan = rumah murah, atap zink, jamban curah, dinding batu compact, ceiling asbestos = PR

Melaka = jauh lagi murah dari selangor. Tapi mahal dari kelantan. Apasal lagi mahal dari Kelantan? Kami jamban cangkung curah belakang rumah Tak main la.

Orang Melaka mujur sedar state gvt sekarang jaga kebajikan. Yang penting orang melaka Ada taste dari orang kelantan.

Exco exco PR = mengabeh boras

Anonymous said...

Sapa kata kereta mahal. orang PAS ramai pakai kereta Datsun, van lite aCE dgn Nissan 120y. Murahh tu bawah RM2000 boleh dapat.Mujur murah kalau tak Orang Pas pergi taman melewar naik sampan.

Tapi don't worry orang mercun thunderclap pakai Lexus. Golongan parti cap panadol tetap gembira dgn Datsun tahun 70 an. Seluar bell bottom tu beli kat bundle

Anonymous said...

Mana teressa Kok, Mana Azmin, Mana Khalid Samad. PKNS wajib buat lebih banyak rumah low cost. MP MP PR tolong maki sikit Exco Selangor. Mereka pekak badak tak tau ksusahan rakyat marhaen dekat selangor.

Zaman Khir Toyo pun tak jadi macam ni. PR manage selangor macam gerai rom yam

Anonymous said...

Harga rumah mahal sekarang. 2008 boleh beli rumah 11/2 storey kat USJ2 24x85 rm270k. 2nd hand la. Rumah yang sama lepas 5 tahun RM 800k. Rumah setingkat kat Banting 2008 baru 80k. La ni Dah Jadi 200k. Dalam 5 tahun ni naik 250%

Apasal harga rumah mahal sangat, aku pun Tak tau. Orang kat pekan bengkek kat Gomen salah satu sebab ni la.

kampong lad said...

satu penyamun & satu lagi perompak

Anonymous said...

PKR parti berhimpun. Mana baghal ni ingat kat rakyat Selangor. Dr Rani dinasihatkan putuskan hubungan dgn PKR. Orang melayu hanya mampu pandu Datsun uzur di selangor

Anonymous said...

walaupun pun dikata lembu tetap ada lembu bodoh datang defend tuannya disini hahahah..

Anonymous said...

Lu ustaz ka komentator kat atas ni. Orang melayu benci PKR sebab nenyisihkan orang melayu

Anonymous said...

Anwar rumah Jenis apa dia duduk. Belagak we care a lot. Podaciiiiiiiittttt

Anonymous said...

Alasaa bagi feedback pulakkk. Khalid ibrahim kena buat rumah. Kalau tak achieve dalam 3 bulan, ramai2 lah kita keluar PAS masuk Berjasa Isma

Anonymous said...

Tulang Besi. Di Kota Damansara tuan asal tanah PKNS , appoint developer busat2 jual mahal2. Itu sebab kami sokong PAS bertanding kat Kota Damansara. Rakyat marhaen di belakang Ustaz Din. Masalah kami masih ditolak oleh state gomen PR.

Kalau isu ni Tak selesai kami akan hantar memorandum meminta Ahli PAS dan Ahli PKR melayu, keluar parti ramai2 join Berjasa Isma. Hidup PAS asli. Golongan Anwarinas get loss.

Anonymous said...

Wooii sekular cakap england. Lu boleh blahhhh

Anonymous said...

Kah kah orang PAS yg pakai Datsun ni hati mulia tapi orang macam TB cukup benci. Gang Datsun= gang UG. Orang dihina dalam PAS

Anonymous said...

Ayoh kita satukan ABim, Ikram, perkasa, jati dan giolongan konservartif dalam PAS dibawah payung Berjasa Isma. Kita hidupkan balik Angkatan Perpaduan Ummah. Pakatan Rakyat sudah khianati kami dalam perjuangan bangsa dan ugama. Zionist zionist berwajahkan PR menipu rakyat.

Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh. Marilah kita berusaha dalam ukhwah islamiyah bangsa

Anonymous said...

Duit reserve selangor tu bikin rumah la bioll. Bukan nak bagi free. Nak jual below market.

Anonymous said...

Betul, sekarang PR menang kat Selangor. Nas dah jadi bubur. Wahai penyokong PAS, tengok apa dah jadi. Ini semua dosa dosa kamu termssuk TB

Anonymous said...

Sebenarnya kamu yang bodoh TB, dalam PR ada pertubuhan chauvinis. Atas usaha ini, daulah islamiyyah sudah terhapus di Bumi Selangor semenjak 2008. Sekolah KAFA disisihkan, Yayasan Selangor lesu, masjid dipinggirkan, jemaah makin sikit, halal haram tidak dipedulikan.

Yg dipedulikan t- shirt hitam. We all being conned by chauvinist organisation and secular muslim. Sad but true. Mr TB you are being blinded by your fanatical anti malay values. You are also never put any regards to earlier leaders who had ensure you and your kind have good education.

Shame on you

Anonymous said...

Continued

Alhamdulillah I can still see the light. May you and readers as well may be bestowed the same hidayah to show how corrupt PR is in moral standing. PAS have no place in PR.

PAS have always been an organisation which subject itself to Allah as Al Akbar, Al Malik and Al-Hakam. Where is your stand TB on Hudud and Qisas. Are we going to abandon The struggle for heavenly laws for so called secular friends.

You have forgotten the roots of PAS. It is a party set up as a pressure group for Islamisation of Umno. And at the same time aCt as an Audit function. Do you know that PAS originates from Dewan Ulamak Umno. Do you even know PAS was set up with the blessing of datok Onn. Nevermind it is not important to you as you prefer the liberal and secular friends in PR

Appreciate your kind reply

Hamba Allah

Anonymous said...

PAS yg menang tu tak guna. Semua takut dekat Mahaguru Gelugor marei. Dia marah kat TB " dei kici apa you bisin bisin, kita tidak mao trimee Islamic. Kami secular". TB kena ini macam truss pengsan.

Tulang Besi said...

Where is your stand TB on Hudud and Qisas. Are we going to abandon The struggle for heavenly laws for so called secular friends.

SHow me one evidence that PAS has abandoned Hudud and Qisas?

Anonymous said...

Adaaaaa Ustaz Haron Din cakap pasal hudud, ada gang PAS suruh senysp. Ini tak patut.

Anonymous said...

Aku paham benda2 ni tspi mai orang kampung cair bro alasan2 macam ni. Aku rasa mamat ni pun dulu bulan. 2 brader yg celupar dalam PR satu Harun taib no 2 Karpal. Karpal menjerit2 no hudud, habis bro lingkup kat Bagan Serai, larut dgn Kuala kangsar.

Ni benda serius ni hang dok kata UG, dalam DAP ada real punya chauvinist termasuk Karpal, boss DAP kedah dgn Johor. -Herman Lott.Depa depa ni semua buat suweyy.

UG dgn chauvinist kacau depa brutal wooooo. DAP Perak kata no Hal pasal Islamic law, terus Karpal maki. Bukan saja UG kena blah, chauvinist pun kena blah

Anonymous said...

Aku kesian dekat Haron Din. Dis terpaksa keluar cerita Hudud before election sebab Karpal hingaq no hudud. Kat Parit Buntaq mujoq Mujahid orang sayang Kalau tak bungkus jugak. Kat Perak statement Karpal depa ulang hari hari kat kampung

Itu tak termasuk depa kata PAS bagi Khmer Rouge bertanding kat Kota Damansara.

Lesson dia, semua benda2 boss boss PAS buat. Adalah damage control exercise kat luar bandar.

Nak buat macam mana orang melayu senang kena hasut

Anonymous said...

Nak senang cerita mulut Karpal dgn Harun Taib kena letak filter. Termasuklah gang 2 2x5
Ini termasuk no 2 PKR Selangor

Anonymous said...

Zuraidah PKR pun kena pakai filter mulut

Anonymous said...

Gaji kecil, sebab kompeni bumiputera tak mampu nak bayar gaji mahai-mahai. Yang kompeni cina pula sisihkan orang Melayu.

Rumah mahai, sebab developer yang dikuasai orang cina naikkan harga rumah sesuka hati. Yang ada PKNS ni pulak jatuhkan PR dan dari mejadi sebuah badan yang bina rumah murah untuk rakyat selangor, ia bina condo juta-juta untuk jual kat orang asing.

Kereta mahai, yang dok beli kereta mahai tu orang cina yang kaya-kaya. Sedangkan yang melayu ni pakai produa, proton. Tu sebab dia orang tak puas hati.

Awak tu belajar sampai US siapa bayar? Hari ni awak hidup senang, kalau kerajaan tak tolong orang macam awak tu untuk diberi peluang belajar kat luar negara, awak ingat awak kat mana?

Kerajaan banyak tolong orang Melayu dan bumiputera. Tapi yang menggagalkan ialah orang Melayu sendiri. Nak tutup kelemahan, salahkan kerajaan. Awak namakan aje semua nama-nama besar puak Erdogan dalam PAS. Dari A sampai Z semuanya ambil untung dari kerajaan untuk pi belajar luar negara.

Anonymous said...

Proton pun tak mampu beli brand new. Depa pakai Datsun, motor c 70, van c 20

Anonymous said...

TB kata:
SHow me one evidence that PAS has abandoned Hudud and Qisas?

Kita tanya:
Show me one evidence that PAS is trying to implement Hudud and Qisas since they join PR

Anonymous said...

Arak Adijual jual kt speedy 99 mart, kt 7 eleven, org islam susun, angkat, pegang dan scan. Negeri: selangor. Kelantan: arak not easily sell in public and license not easily given to unless you're non muslim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.