Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Sunday, June 9, 2013

Mandat Pertama Najib Mandat Tempang

Pertama kali dalam sejarah MAlaysia, kita mendapat Perdana Menteri yang ditolak oleh rakyat Malaysia. 51% dari pengundi yang membuang undi menolak kepimpinan Najib serta menolak Barisan Nasional.

Sekurang-kurangnya 40% dari mereka yang menolak Najib adalah dari bangsa Melayu.

Najib terselamat kerana kerusi2 di pendalaman Sabah dan Sarawak serta kerusi2 FELDA yang jumlah pengundinya amat rendah berpihak kepada beliau. Juga, Najib terselamat kerana dibantu SPR terutamanya undi2 awal dan undi2 Pos. Hanya 32 ribu atau kurang dari 3% jumlah undi yang membezakan antara kerajaan Najib dengan kerajaan Pakatan Rakyat.

Hakikatnya, kalau Najib ada maruah dan harga diri, beliau akan meletak jawatan. Hanya manusia tidak bermaruah sahaja yang boleh menghadap rakyat dengan tersenyum simpul dalam keadaan majoriti rakyat menolak kamu.

Adapun majoriti orang Melayu di bandar juga menolak UMNO dan Barisan Nasional. Kalau tidak, masakan PAS boleh menang kerusi DUN Seri Serdang dengan majoriti 16 ribu lebih. Hanya pengundi Cina sahaja tidak memungkinkan mejoriti sebegitu besar.

UMNO akan jahanam dan dalam proses jahanam.

Satu2nya isu yang menyelamatkan mereka di kampung2 adalah kononnya CIna akan memerintah.

Namun, di Selangor, pertambahan sokongan kepada PR hanya menaikkan bilangan kerusi PAS dan bukkannya menambahkan sokongan kepada DAP. Itu bukti jelas UMNO PARTI PENIPU.

Inshaalah Pakatan Rakyat akan menang. Mungkin sebelum PRU yang akan datang dua negeri akan jatuh semula kepada Pakatan Rakyat. Semua kerja Allah SWT. Kita berdoa dan berusaha sungguh2.

Adapun sampai bila UMNO boleh tipu orang kampung ni, kita nak tanya. Lambat laun orang kampung akan tahu mereka telah ditipu. Orang2 FELDA sekarang ni dah mula merasa penipuan terhadap mereka. Orang kampung akan menyusul kemudian

TULANG BESI








www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini

21 comments:

Anonymous said...

PAS must carry the message to FELDA kampungs starting NOW by having programs to talk to the people It does not have to be big rallies Start small with small groups and build and motivate the leaders Umno busy fighting among themselves they won't pay attention or won't care

Anonymous said...

Podacit punya tulang besi, selagi PAS dgn PKR tak boleii menang rural area, jgn kan Putrajaya, jamban stesen baS Putra pun PR tak bolei dapat.

Benchmark aku kalau PR tak perihatin cerita kampung, pergi jahanamlah kamu mau menang. Kuala Selangor, Sabak Bernam, Tanjung Karang dgn Hulu Selangoe kalah. What the Fu@k.

Cuma aku cakap Khalid MB pandai bukan macam hang ni, itu sebab dia mau focus kawasan kampung.

Anonymous said...

2 kali ganda pooooooodaaaaaaaaaaaaaaah dekat TB, selagi PR tak perihatin kat kampung selagi tu PR tak leh menang. Setakat kempen orang kampung boohh Layan. Hang kena kenal sapa orang susah kat kampung. Usaha daftar depa kat jabatan kebajikan dgn pusat zakat. Rajin2 bagi bantuan semampunya. Gotong royong repair surau, masjid, balairaya, parit. Niat betul, hati suci, dunia akhirat menang.

Orang yang awal2 masuk Islam orang susah zaman nabi. So pi la arrange dgn PAS Kuala Selangor buat programme berterusan bukan one off. Buat kerja kemasyarakatan dan dakwah.
PAS bukan saja badan politik tapi badan dakwah, amal dan kebajikan.

Zaman Ustaz Fadhill dulu semua diatas mantap, la ni kureeng. Yg dok jaga benda kat atas hanya kat Kelantan dan parit buntar

Anonymous said...

Itu aku sokong jugak lu kena carut. Ayat berabuk, isu pokok tak mau cakap, Tak Mau arrange. Kalau perihatin macam mujahid, dacing karat pun lentur.

Balik2 cerita 505, Ehya Assyarif gunung semanggol TB suruhLa PR Pi melawat. Orang miskin kat Gerik ramai. Ada Tak usaha identify depa dan merapati depa niii secara berterusan

Anonymous said...

PKR dgn DAP reject PSM masuk PR. Amacamm. Takkan Tak berani comment. Ha ha ha PAS dusyum PSM lu marah. La ni PKR dgn DAP pun tak mau Kawan dgn PSM. Lu tetap gempak dgn kesienn dgn PSM. Orang lain Dah flush PSM dalam jamban dahh

Anyhow nice try and better luck next time

Anonymous said...

Tak boleh menang punya. PR sedang berpecah antara fraksi anwar sadat dan fraksi Lim n gang.

Betting mandi Sg Klang kat Masjid Jamek pun aku berani

Anonymous said...

PAS needs to be sacked from PR. The party do not share the progressive vision and mission of the nation. Post 13 election, PAS local leaders talks about the special focus in rural area. We the urbanites pays the most taxes.

The rural people still have laxities in participating in laissez faire economics. Be it if they are poor, that is due to their own laziness. Middle class is represented by PKR and DAP only. PAS now try to champion the blue collar lackies which only living on hand outs.

It is now good if PAS get the sacking from PR. Good riddance to bad rubbish.

Dear TB, your future is with DAP or PKR. Be progressive and we can change the nation

Anonymous said...

Setuju tu. Ting tong ting tong aku dah boring. TB bagi aku nama person in charge, contact no and address . Aku nak hantaq beras dgn minyak masak untuk dihantar kat rakyat marhaen. Suruh bulan agihkan

Anonymous said...

Orang PAS pakai datsun..... Lagi mau lecture worrang

Anonymous said...

Amacam TB gua bet you malas nak reply

Anonymous said...

Orang negori sembilan mana suka PAS. Puak puak PAS naik Datsun jeeee. Itu pun mujur ada kenderaan. Kalau tak eden raso PAS kempen dekat Jelebu naik rakit

Anonymous said...

Jangan lupa Puak Sosialis Macho (PSM) logo cap penumbuk tuuuu. Tapi tak pa PKR dgn DAP tak bagi depa masuk PR tu

ha ha TB cukup protective kat Kota Damasara.....

Komen TB komen M

Anonymous said...

Yes please sack PAS. The extremist party

Anonymous said...

Yang penting TB sokong PSM kat Kota Damansara. Alamak rupa2 Nya PKR and DAP tak mau kat PSM. Marah dekat TGHA rupanya betul telahan President. Kalau Dr Nasir menang pun PRU 14 kena lanyak dgn PKR.

Itulaaaaa dengar cakap boss. Dia tau dah issue ni. Ini Tak sikit2 lompat.

Aku advice PSM kerjasama dgn Isma pakai Nama Pakatan nasional. Satu PR wannabees satu BN wannabees

Wahh TB manyak sinyap. Yalah malu katakan

Anonymous said...

Lawak paling gila dlm blog ni, orang PAS pakai Datsun

Anonymous said...

Woiii. golongan Datsun. Korang akan dihalau dari PR ha ha ha,

Anonymous said...

Habisslaa PR, next election Selangor jatuh sebab PKR = oblivious, DAP Chauvanist dan PAS masih dgn penyokong pakai kereta datsun, van liteace dgn motor c70.

Yang PkR merapu, DAP sombong.... PAS pulak lambat. Almaklumlah mampu pakai Datsun jeeeeeee.

Orang2 tiga suku saja yg undi PR

Anonymous said...

Yes, kalau Ust Fadhil ada lagi, kawasan kampung kat utara dah PAS menang. Jadi Kita balik Ke style Hassan Al Banna. Dakwah. Buat amal kebajikan, perihatin.

Anonymous said...

Go away PAS you are an insult to middle class

Anonymous said...

Apa tak jawab TB isu2 kat Atas ni. Jawab yg bernas. Datsun punya komen lupakan

Anonymous said...

Input orang kampung kat utara YB YB ni mantap kat DUN dan Parlimen masing2.

Taulan RasuL
Mahfuz Omar
Mujahid
Nizar

ConTohiran gerak kerja mereka ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.