Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, November 22, 2013

PAS Gemilang Bila Harun Taib Tidak Memimpin di Pusat (INI BUKTINYA)

Sepanjang 30 tahun kebelakangan ini, satu2nya masa Ustaz Harun Taib tiada dalam Dewan Harian PAS Pusat adalah dalam penggal 2007-2009.

Di waktu itu, Ustaz Harun Taib telah meletak jawatan dari Ketua Dewan Ulama dan bertanding jawatan Timbalan Presiden PAS Pusat.

Malangnya, dalam pertanding itu Ustaz Harun Taib kalah agak teruk dengan penyandang, yakni Ustaz Nasaruddin Mat Isa.

Jadi, sepanjang 2007 hingga 2009 Malaysia tidak melihat dan mendengar suara Harun Taib sama sekali kerana beliau sudah tiada jawatan lagi.


Dalam penggal itu PAS menang besar di Parlimen, jadi MB di Perak dan menang Kedah. PAS berjaya membuat perubahan2 yang besar dalam kaedah mencapai sokongan dari rakyat Malaysia terutamanya dari kaum bukan Islam. 


Namun, selepas itu Harun Taib kembali menjadi Ketua Dewan Ulama PAS Pusat. Nampak sangat Ustaz Harun Taib ni gila jawatan.


Kebetulan pula kembalinya HArun Taib dalam Dewan Harian bersama dengan naikknya kumpulan ulama dalam PAS Pusat.


Sesudah itu, apa yang terjadi? PAS hilang Kedah dan PAS hilang Perak. Kerusi Parlimen berkurangan. 


Dewan Harian PAS Pusat bertugas membincangkan agenda utama dalam AJK PAS Pusat. Biasanya kalau ada apa2 bangkangan dalam Dewan Harian, apa sahaja agenda baru tidak dapat dipanjangkan kepada PAS Pusat.


Keberadaan Harun Taib dalam Dewan Harian jelas menampakkan kesan2 negatif ini. Ia bukan satu kebetulan.

Patutlah UMNO sayang sangat pada ulama PAS .

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.