Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, November 26, 2013

Taktik Kotor Yg Dimain Pihak UG Dalam Pemilihan Lepas

Antara taktik kotor yang dimain puak UG dalam pemilihan lepas adalah mereka membawa satu usul dalam setiap mesyuarat agung Kawasan.

Usul tersebut adalah mewajibkan Ketua Pemuda dan Ketua Ulama setiap Kawasan menjadi perwakilan otomatik dalam mewakili kawasan mereka.

Ini kerana mereka tahu bahawa ramai Ketua Pemuda Kawasan serta Ulamak Kawasan adalah penyokong mereka dan akan mengundi untuk calon2 yang pro UG.

Cuba bayangkan di Selangor ada 22 PAS Kawasan. Kalau dua perwakilan sudah otomatik mengundi calon pro UG, maka dari Selangor sahaja mereka sudah ada 66 undi sebelum pengundian bermula.

Malahan, kawasan seperti Shah Alam sendiri terperangkap dengan permainan jahat ini sedangkan Kawasan Shah Alam adalah anti UG.

Di kawasan yang dikuasai oleh puak UG seperti Gombak, Subang, Selayang dsbnya sudah tentulah semua perwakilan mereka akan mengundi calon2 UG.

Ketua Pemuda dan Ketua Ulama sudah pun menjadi perwakilan di Muktamar Pemuda dan Ulama. Mengapa mereka mahu menjadi perwakilan otomatik ke Muktamar PAS Pusat.

Perwakilan ke Muktamar PAS Pusat adalah dari kalangan AJK KAwasan serta AJK Cawangan2. Bukan sepatutnya dari Ketua Pemuda, Ulamak mahupun Muslimat. Hancur PAS kalau budaya ini diteruskan.

Namun, Allah SWT Maha Berkuasa. Walaupun mereka menggunakan taktik kotor seperti ini dicampur kempen fitnah mereka tetap kalah.

Saya yakin, undi yang didapati oleh Nik Amar sepatutnya di bawah 350 kalau taktik kotor seperti ini tidak dibuat.

Sekian

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. knp tidak hak memilih pemimpin atas diberikan terus kepada semua ahli? semua jawatan diundi oleh ahli. bukan ikut cara umno. ahli kwsn pilih wakil kwsn. wakil kwsn pula mengundi dimuktamar.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.