Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, December 20, 2013

Najib Gadai Harta Negara Untuk Bayar Hutang

Sebelum pilihanraya begitu gegak gempita media UMNO menuduh Dato' Seri Anwar akan menggadai negara kalau dia menjadi Perdana Menteri.

Rupanya dalam diam, Najib telah bersetuju untuk mengadai harta2 negara berjumlah RM1.4billion.

Ia adalah berdasar Laporan Bank Dunia bertajuk "Malaysia Economic Monitor:December 2013. pg10"

Harta2 negara ini termasuk bangunan, perkakasan, kenderaan, saham, bon, tanah, komputer, handphone, peralatan dan banyak lagi. Cumanya dalam laporan ini tidak diberitahu apakah harta negara yang akan digadaikan oleh Najib ini.

Kenyataan dari laporan Bank Negara boleh dibaca di bawah ini:

KLIK IMEJ
TERJEMAHAN: "...kerajaan Malaysia menegaskan sekali lagi kadar defisit tumpuan untuk tahun 2013 ( 4% dari KDNK berbanding 4.5% bagi tahun 2012). Angka defisit ini akan dicapai melalui cukai tambahan (Gambarajah 13). 

DAri pendapatan tambahan berjumlah RM11.8 billin yang dijangka dapat dicapai, RM.7.4 billion berasal dari sumber bukan cukai, termasuk RM1.4 billion dari penjualan harta dan RM4.2 billion dari pengumpulan hutang kerajaan....."

Rupanya punya kuat mereka maki Anwar, rupanya mereka sendiri yang buat.


UMNO juara fitnah. Apa yang ada dengan UMNO selain fitnah?

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.