Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, December 20, 2013

PERKASA, ISMA & NGO Hanya Untuk Alih Pandangan Melayu utk Menangkan UMNO

Majoriti Bangsa Melayu telah mengundi UMNO kerana isu2 di bawah ini:
Bangsa Melayu berbuat demikian kerana:

1) Percaya dongeng Anwar Ibrahim main bontot

2) Percaya dongeng kononnya Anwar Ibrahim berzina dengan pelacur Cina

3) Percaya dongeng PAS diperkuda DAP

4) Percaya dongeng Malaysia akan diperintah Cina

5) Percaya dongeng kononnya ramai Melayu sedang dimurtadkan oleh Kristian

6) Percaya kononnya agama Islam hancur sbb kalimah Allah dah boleh dipakai oleh Kristian

7) Percaya dongeng Bangsa Melayu akan hancur kalau UMNO kalah

Sekaligus majoriti bangsa Melayu telah menolak gagasan serta manifesto Pakatan Rakyat yang antara lainnya:

1) Turun harga kereta

2) Turun harga barang harian

3) Naikkan gaji rakyat Malaysia dengan mengurangkan tenaga pendatang asing sebanyak 1 juta

4) Kurangkan korupsi sehingga boleh kurang harga elektrik

dan sebagainya

Dongeng2 UMNO nyata lebih berkesan kerana wujudnya badan2 bukan kerajaan seperti ISMA, PERKASA, Jaringan Melayu Malaysia, TIBAI (Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim), Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Sekretariat Orang Muda Selangor (SERANG), Jalur Tiga (JATI).

Di samping itu terdapat ribuan NGO nyamuk lain yang tumbuh macam cendawan. Kita pun dah tak boleh nak sebut nama2 NGO ni sebab terlampau banyak.

Sebelum PRU 13 lepas, UMNO telah hilang kredibiliti hatta di kalangan orang2 Melayu. Pemimpin2 UMNO tidak lagi mendapat kepercayaan.

Sekiranya UMNO memainkan isu2 di atas, nescaya isu2 tersebut tidak akan menjadi dan sokongan kepada UMNO tidak bertambah.

Maka, NGO2 seperti diatas dipergunakan.

Mereka memainkan isu dongeng yang tiada asas dan bukti semata-mata mahu mengalih pandangan kepada isu yang sebenar.

Yakni kegagalan UMNO mentadbir Malaysia dan menaikkan taraf ekonomi orang Melayu.

DEngan menggunakan NGO2 di atas, tumpuan bangsa Melayu telah berjaya dialihkan sama sekali.

NGO2 seperti ISMA dan Perkasa ini bukanlah pejuang bangsa mahupun agama yang sebenar.

Mereka hanyalah bertaraf anjing tambatan menyalak dengan salakan yang dikehendaki oleh tuan mereka.

Misalnya, ISMA yang kononnya kuat menentang COMANGO dan Syiah  tapi senyap bila ada gambar Zahid Hamidi terima chek dari Genting Berhad

PERKASA pula boleh berkempen secara terbuka untuk calon MIC di PRK Hulu Selangor walaupun calon yang melawan itu adalah seorang Melayu bernama Zaid Ibrahim.

Tak tau sampai bila Bangsa Melayu akan terus menjadi bangsa yang mudah ditipu

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

1 comment:

Anonymous said...

TOLONGlah semua panglima besar gagah berani Pekasa-isma-dll,cukuplah jangan lagi seksa semua cerita hantu konon ada komunis,cina menaluk,kristian agama rasmi....kita cukup penat.Boleh tak bisik sikit tentang semua harga naik melampau sekarang?Apa, tak berani?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.