Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Thursday, December 26, 2013

UMNO BERGOLOK BERGADAI HARTA NEGARA DEMI BAYAR HUTANG NEGARA

Umpama orang yang bangkrap meniaga, apabila sudah tiada income maka jalan terakhir adalah menjual segala harta dan kepunyaan untuk membayar hutang.

Orang yang meniaga untung besar mampu membayar hutang dengan keuntungan perniagaan mereka. Mereka tak perlu jual apa2 harta mahupu kepunyaan pribadi.

Ada orang sanggup jual diri untuk membayar hutang. Apabila sudah tiada kemasukan wang, maka terpaksalah kita gadaikan segalanya.

Ini membuktikan UMNO tidak mampu dan tidak reti memerintah. Yang mereka tahu hanya memfaraid kekayaan negara di kalangan kroni2 mereka sahaja serta mengkayakan anak beranak.

Misalnya, sebidang tanah milik kerajaan yang digadai itu sepatutnya boleh digunakan untuk membina sekolah, pejabat kerajaan, klinik kesihatan, hospital, rumah kebajikan dsbnya. Tapi, bila tergadai maka rakyat yang rugi.

Boleh pula kerajaan gadai pinjaman perumahan pekerja2 Kerajaan untuk bayar hutang.



MALAYSIA DIAMBANG BANGKRAP HASIL PEMERINTAHAN UMNO

Benar kata Rafizi. Apabila sudah terpaksa jual harta negara, itu tanda2 desperado. Itu petanda Malaysia di bawah UMNO sudah tidak mampu menjana keuntungan bagi membayar hutang negara.

Hancur sudah Malaysia ni di bawah pemerintahan UMNO/bN


UMNO AKUI GADAI HARTA NEGARA SEMENJAK 2008


Menurut siaran rasmi Kementrian Kewangan Malaysia yang terbaru:


Keseluruhan kenyataan itu boleh dibaca dgn mengklik kenyataan diatas ini.

Kenyataan ini adalah pengakuan UMNO bahawa mereka telah mula menggadai harta negara semenjak sekian lama.

Pada waktu yang sama, mereka telah melemparkan tuduhan2 sumbang terhadap Anwar Ibrahim kononnya Anwar akan menggadai Malaysia pada warga asing.

Bak kata pepatah, siakap senohong gelama ikan duri. Mula2 berbohong lama2 mencuri.

Dah lah UMNO dapat dosa memfitnah Anwar, lepas ni berdosa membohong pulak tu.

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

2 comments:

Shakirin Al-Ikram said...

Aik, makcik & mak kita dulu (awal 70an,ber`gadai golok' kerana nak sekolahkan anak dengan gaji kecil dan anak ramai.
Beli dari tukang jual, tengan bulan dah `kering' gi pajak gadai. Dapat gaji 3kali pun bleum tentu boleh tebus!
Kani Kejaan NabibOros sewenang-wenang menjual aset Negara dan meng`mortgage' kerana million yang disonglap terutama berjet kulu kilir dan setiap kali hangus hampir RM setengah juta. kalau dikira Najiboros dan Hippo `bekerja bukan suka-suka sejak 2009. berapa juta fuel saja belum lagi kuta menginap. shopping Rosippuff, dan jumlah `extravaganza' yang dilapurkan bercontainer!
Cara pertama untung memotong pembaziran ialah menghentikan semua tanggungan Rakyat kepada PM dan para Menteri-menteri iaitu bayar sewa rumah sendiri, api air dan petrol dan menggunakan MAS, AirAsia dan lain-lain penerbangan tambang murah. Disini saja Rakyat selamatkan sekurang-kurang 300juta setahun.
Kemudian teliti dimana Berbillion Hutang Negara dibelanjakan.
Last sekali `Capital flight' untuk tahun2011 saja ialah lebih RM 1trillion. Bagaimana saban tahun kian meningkat?
NajibpOros Menteri Kewangan, Jawatan ini mesti dilucutkan dari dikuasinya memandangkan Permata diberi lebih RM 1 billion sejak ditubuhkan sedangkan Permata bukan di bawah menteri atau Senator dilantok.
Siasat kewangan 1MDB dan dimana lagi `lubang-lubang'kucingkorup UMNO ini sorok wang-wang Negara!
#Keangkohan Rosippuff menikmati perbelanjaan melampau gaji NajiboRos mesti diteliti kerana ini semacam kumpulan perompak `Bonnie& Clyde'bebas belanja umpama harta karun mereka!
Tiada ampun bagi mereka!

Anonymous said...

Tiada ampun bagi mereka !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.