Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Thursday, April 17, 2014

Hudud Kelantan Usaha Terakhir Puak UG Pecahkan Pakatan Rakyat

HUDUD HANYA PERANCANGAN UMNO PECAHKAN PAKATAN RAKYAT

Mula2 UMNO bagi kita hudud.

Lepas tu PAkatan Rakyat pecah.

Lepas tu UMNO menang balik semua negeri2 dan kerusi2 yang mereka kalah termasuk Kelantan. Selangor kalah, Perak kalah, Parlimen UMNO dapat 2/3 balik.

Lepas tu UMNO rombak balik undang2 hudud tu.

Bijak ke bodoh tu?

Dalam 2 tahun lagi UMNO buleh buat pru umum kembali.

KAJANG MOVE vs KELANTAN MOVE

"Kajang Move" tu Anwar Ibrahim yang buat.

"Kelantan Hudud Move" ni UMNO yang buat.

Tak sedar ke Zakiah Binti Anas aka geng Najibrina?

Lepas jalan hudud, PR pecah. Lepas tu UMNO rampas balik semua negeri diorang kalah termasuk Selangor dan rampas Amk Kelantan

Lepas tu dia rombak balik semua undang2 hudud yang dia dah buat dulu.

Sapa bijak?

MINTA DAP JANGAN DIPROVOKASI

Tulang Besi menyeru pimpinan2 DAP anggaplah isu hudud PAS ini seperti perampasan bible di Bible Soceity dahulu.

Semuanya adalah PROVOKASI SEMATA-MATA dan tidak perlu dilayan,

Tanpa sokongan dari DAP dan ahli2 parlimen UMNO dan BN, private bill hudud puak UG itu tinggal hanya sekeping kertas.

Sehingga hari ini Najib TIDAK MEMBERI SATU PETANDA pun yang bill itu akan disokong oleh UMNO/BN.

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

2 comments:

Anonymous said...

Aloop macha lu cakap macam bagus. Lu komen Nasution punya komen..
Jangan bacul terus komen. Sila baca dibawah

Bagaimanapun, katanya, PKR menghormati keputusan yang dibuat pada hujung 2011, dalam mesyuarat majlis presiden, di mana mereka menghormati Enakmen Kanun Jenayah Syariah Kelantan yang diluluskan pada 1993.

"Majlis Presiden PR menghormati enakmen kanun jenayah syariah yang diluluskan pada November 1993, yang dibuat secara sah.

"Enakmen itu dibuat lama sebelum pakatan PR ditubuhkan," katanya dan menambah, enakmen berkenaan diputuskan melalui DUN dan menerima mandat sah daripada rakyat. - TMI.

book

bat8 said...

TB

Kita berlapang dada dulu dengan usaha puak UG ni. Kita harap mereka berjaya pertamanya, supaya diluluskan dulu.

Lepas tu kita harap mereka dapat menyelesaikan bagaimana hendak melaksanakannya di Kelantan sahaja dalam konteks dimana undang-undang sivil adalah lebih tinggi berbanding dengan syariah.

Aku tak ada kom3n t3ntang enakm3n hudud n3geri k3lantan yang diluluskan oleh Dun. Aku nak tahu macamana hudud ini akan dilaksanakan dalam konteks negara hari ini. Ini yang pimpinan UG kena jelaskan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.