Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, May 6, 2014

Hudud Bukan Untuk Kawal Kadar Jenayah

Yang sebenar2 nya.

Hudud itu bukan sistem hukuman.

Ia bukan menjamin kadar jenayah turun atau naik.

Zakat sebenarnya lebih menjamin kurangnya jenayah berbanding hudud.

Yang sebenarnya hudud adalah jalan pengampunan yang ditawarkan oleh Allah SWT.

Dgn hudud, hamba2 nya ada peluang untuk mendapat keampunan secara total di atas dosa2 besar yang disenaraikan di bawah hudud.

Orang2 UMNO memang sepatutnya gembira dgn ada nya hudud sbb tak tau berapa tan dosa mereka sedang pikul kerana kerap kali menuduh Anwar berzina dan meliwat tanpa 4 saksi.

Dosa tuduh Anwar berzina dan meliwat tanpa 4 saksi ni tak boleh dimaafkan oleh Anwar Ibrahim. Ianya sepenuhnya bergantung kepada pengampunan Allah SWT.

Sebat 80 kali sahaja menjamin dosa2 itu akan terampun.

Seleweng duit zakat pun dosa jugak

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

2 comments:

Anonymous said...

Hudud sebenarnya hanya salah satu daripada cabang undang-undang Kanun Jenayah Syariat Islam (II) yang telah diluluskan oleh kerajaan negeri Kelantan pada tahun 1993. Jenayah syariah Islam perlu difahami dalam bentuknya yang lebih jelas seperti hudud, qisas dan takzir.

Anonymous said...

Aku malas nak jawab but go to basic la. Hukum Dari Allah memang benar termasuk hudud

5 RUKUN ISLAM

1. Mengucap dua kalimah syahadah.
2. Mendirikan solat.
3. Menunaikan zakat.
4. Berpuasa di bulan Ramadhan.
5. Menunaikan haji di Mekah bagi yang mampu.

6 RUKUN IMAN

1. Beriman dengan Allah subhanahu wa taala.
2. Beriman dengan para malaikat.
3. Beriman dengan kitab-kitab suci.
4. Beriman dengan para Rasul.
5. Beriman dengan Hari Akhirat.
6. Beriman dengan Qada' dan Qadar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.