Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, May 16, 2014

Kelajuan Internet di Malaysia lebih Buruk Dari Cambodia

Punyalah duit dah habis keluar berbillion billion untuk adakan khidmat jalur lebar. Cyberjaya, Telekom, UNIFI, JARING, MIMOS, ASTRO dsbnya.

Akhir sekali kelajuan internet di Malaysia lebih corot dari negara Cambodia.

Sekarang nak buat GST setelah wang dah habis berbillion.

Adakah lepas ada GST kelajuan internet di Malaysia akan lebih baik?

Begitulah UMNO.

Habiskan duit berbilion-billion untuk dapat benda yang kecil.

Duit berbillion billion bukan pergi ke infrastruktur pun.

Banyak yang masuk ke poket kroni dan anak beranak je.

Tu yang kelajuan internet di Malaysia cam ciput sbb duit pergi melencong ke tempat lain bukan untuk membina perlatan dan infrastruktur internet.

Malaysia bukan besar sangat pun. Thailand yang huru hara tu pun boleh bina infra internet lebih baik dari Malaysia.




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

9 comments:

Anonymous said...

Kelajuan Internet di Malaysia adalah purata kelajuan daripada kesemua ujian kelajuan internet pengguna Malaysia.Di Malaysia, ada yang laju dan ada yang perlahan bergantung kepada budget pengguna.Yang banyak duit, ambik yng laju, yang kurang duit, ambik yang kurang laju.Tapi majoriti rakyat Malaysia mendapat kemudahan internet tidak seperti di Cambodia dan Vietnam. Di Cambodia dan Vietnam, majoriti pengguna Internet terdiri daripada orang kaya ataupun orang kerajaan sahaja.Sebab tu, kelajuan purata dia nampak lebih tinggi daripada kita kerana jumlah ujian diadakan di Cambodia atau Vietnam jauh lebih sedikit daripada kita.Orang kaya dapat internet laju, orang miskin nak pegang Tetikus pun tak dapat.Faham

Anonymous said...

Habis tu anonymous takkan Thailand hanya yang kaya je pakai internet? Komposisi penduduk Thailand pun lebih kurang sama dengan Malaysia. Penduduk di bandar dan kampung pun pakai. Caj internat pun ikut kemampuan lebih kurang sama macam Malaysia. Macam mana internet Thailand lebih laju ??

Anonymous said...

Bigfoot mungkin saki baki monyet prasejarah

JOHOR BAHARU: Mungkinkah Bigfoot, haiwan gergasi menyerupai monyet yang didakwa dilihat di kawasan hutan di Johor baru-baru ini, sebenarnya sejenis haiwan prasejarah yang telah pupus sejak ratusan ribu tahun dahulu?.

Berdasarkan kepada satu teori dikenali BigfootGiganto, para penyelidik berpendapat makhluk yang turut dipanggil Sasquatch, Yeti atau Orang Mawas itu berkemungkinan sejenis monyet gergasi prasejarah yang diketahui hidup ketika zaman Pertengahan Pleistocene.

Persoalan sama ada Bigfoot itu merupakan sejenis haiwan prasejarah sebenarnya telah lama dibincangkan oleh penyelidik di seluruh dunia tetapi sehingga kini tidak ada sebarang keputusan muktamad dicapai mengenainya.

Ini menimbulkan persoalan sama ada Bigfoot, yang didakwa dilihat oleh beberapa individu termasuk pegawai polis dan Orang Asli di Taman Negara Endau-Rompin, berkemungkinan adalah saki baki spesies Gigantopithecus Blacki (giant ape) bermaksud monyet gergasi yang dikatakan pupus sebelum ini.

Anonymous said...

Apa yg penulis dan anon 837 tulis adalah berdasarkan pandangan Dari sudut berbeza ikut kiraan purata dan jumlah yg diambilkira. Pemahaman saya kepada penulis ialah keadaan servis yg perlahan dan mahal dan kemungkinan yg menyebabkannya berlaku.
HAdhaif

Anonymous said...

Bayar mahal pun line internet macam celaka jugak,.

Anonymous said...

UG punya pasal internet slow kah kah kah

Anonymous said...


30 Jun 2006 New Straits Times article...

Johor Baru, Malaysia: The Johor Bigfoot could be a Homo erectus that had undergone "reverse evolution".

Homo erectus ("upright man") is a hominid species that is believed to be an ancestor of modern humans. It is a large-brained species which lived from approximately two million to around 400,000 years ago.

Sean Ang, a scientist from Kuala Lumpur who had analysed the prehistoric Perak Man excavated by Universiti Sains Malaysia in 1994, said based on evidence compiled about the creature by biodiversity researcher Vincent Chow, he thought the creature might have been in existence for more than 65,000 years.

"I concur with Chow’s findings that this could be an unknown species that went through reverse evolution to end up as a less intelligent creature than Peking Man, who could use fire and tools.

"Reverse evolution can take place when there is an abundance of food and the
species group is small and totally isolated, as in the case of the Johor Bigfoot," said Ang, who holds a masters degree in palaeoanthropology from Sheffield University in England. Ang was invited by Chow to discuss evidence that the latter had compiled, including clear photographs of footprints.

Acknowledging that the evidence was "believable", Ang said scientists were excited about the Johor Bigfoot as they would have a chance to come face-to-face with a living species of prehistoric man.

Ang, who used to work at the National Museum, said he had decided to team up with Chow to write a research paper on the Johor Bigfoot, for publication in a scientific journal for the benefit of other researchers.

"At present there is a lot of confusion among Bigfoot researchers all over the world as there are new hypotheses every other day.

"There is also no clear photograph or evidence to guide researchers."

Meanwhile, Chow said the involvement of Ang, who had studied fossil collections of prehistoric man in England and Japan, would enable a pro-scientific approach in their probe into the existence of the Johor Bigfoot.

He said it was time that the Johor Bigfoot phenomenon, which had so far been based on stories of sightings by villagers and Orang Asli, was viewed through the eyes of specialists....

Anonymous said...

Takhayul, atau kepercayaan terhadap hal-hal di luar batas penalaran, tidaklah didominasi oleh sekelompok orang di suatu zaman tertentu. Sejak masa Mesir Kuno hingga zaman internet seperti saat ini takhayul masih banyak pengikutnya

Contoh tahyul di blog ini adalah UG

Anonymous said...

Calon Bebas yg mengaku ahli PAS Mohamed Nabi Bux Mohd Nabi di Gelugor,

Adakah ini UG yang disebut sebut Oleh Tulang Besi. Bukan tuduh tapi tanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.